Jump to content
Sign in to follow this  
Trev

unmountable_boot_volume etter diskfrag

Recommended Posts

I dag hadde jeg den gode ideen at jeg skulle rydde litt på harddisken, avinstallere en del gigabytes (så jeg hadde 12GB ledig av 80GB), og så kjøre diskfragmenterer. Men programmet hengte seg opp, sto lenge på "26% komprimerer" men ble til slutt ferdig. Så merket jeg at en del ikoner ikke dukket opp i windows, og tenkte jeg skulle restarte maskinen.

 

Når jeg starter opp igjen, møter jeg på den fryktede blåskjermen. Enda verre, selv ikke rådene og dokumentene jeg finner om problemet på internett fører til noen løsning.

 

Den hele og fulle feilmeldingen på blåskjermen:

Det er oppdaget et problem, og windows er avsluttet for å hindre skade på datamaskinen.

 

UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME

 

Hvis det er første gang du ser denne stoppfeilmeldingen, starter du datamaskinen på nytt. Hvis feilmeldingen vises på nytt, gjør du følgende:

 

Kontroller at all ny maskinvare eller programvare er riktig installert. Hvis dette er en ny installering, ber du maskinvare- eller programvareprodusentene om windowsoppdateringer du kan trenge.

 

Hvis problemene fortsetter, deaktiverer eller fjerner du nylig installert maskinvare eller programvare. Deaktiver BIOS-minnelaternativer som bufring eller skygging. Hvis du må bruke sikkermodus til å fjerne eller deaktivere komponenter, starter du maskinen på nytt, trykker F8 for å velge avanserte oppstartsalternativer, og velger sikkermodus.

 

Teknisk informasjon:

 

*** STOP: 0x000000ED (0x864915c0, 0xc0000185, 0x00000000, 0x00000000)

 

Iflg noen hjelpesider hos microsoft, http://support.microsoft.com/?kbid=297185&sd=RMVP , kan filsystemet være skadet. Men de anbefaler å bruke Windows CD-ROM (Reinstallasjons CD som kom med min Dell antar jeg), men når jeg velger 'reparere en Windows XP-installasjon ved help av gjenopprettingskonsollen', så får jeg melding om at 'installasjonsprogrammet fant ingen harddiskstasjoner på datamaskinen'.

 

Iflg en annen supportside, http://support.microsoft.com/default.aspx?...b;en-us;Q315266 , så betyr 0xc0000185 koden "STATUS_IO_DEVICE_ERROR: improper termination or defective cabling of SCSI-based devices, or two devices attempting to use the same IRQ." Så jeg har sjekket maskinen inni men kablene til harddisken, pluss andre kabler, ser ut til å være helt fint festet.

 

Jeg har også prøvd en Knoppix CD, Linux som booter fra CD, men den rapporterer bare om tre harddisk partisjoner på 500kb hver, så jeg vet ikke hvordan jeg skal tolke det.

 

Er harddisken slettet og ødelagt av diskfragmenteringsprogrammet? Det virker rart at harddisken bare skulle bryte helt sammen uten noen tidligere problemer. Jeg har brannmur, automatiske windows-oppdateringer og konstant oppdaterende virusprogram på PCen. To år med dokumenter, filer etc etc synes borte. Håper noen kan hjelpe!

Share this post


Link to post

Har hatt en slik feil selv, og det vanligste rådet hjalp godt, det å kjøre chkdsk /f fra Recovery Console.

Når du ikke finner noen disk i Recovery Console så vil jeg tro at det er pga at du har SATA disk og en kontroller som trenger en ekstra driver på floppy (trykk F6 etc).

Share this post


Link to post

Takk for hjelpen! Jeg klarte å komme meg inn i Recovery til slutt, men etter at chkdsk hadde kjørt i mange, mange timer fikk jeg denne meldingen:

 

CHKDSK kontrollerer volumet...

CHKDSK utfører tilleggskontroll eller gjenoppretting...

CHKDSK utfører tilleggskontroll eller gjenoppretting...

CHKDSK utføver tilleggskontroll eller gjenoppretting...

29% fullført

Volumet ser ut til å innehold en or more uoverkommelige problemer.

 

c:\>

 

Betyr det at løpet er kjørt? Vil det være mulig å hente data ut fra HD'en i det minste? (Hvis jeg setter i en ny HD og kjører denne som slave).

Share this post


Link to post

Jeg har ikke fått helt til å lage en slik UBCD enda, men jeg jobber med saken. Er det noen diagnostics verktøy på den som du kan anbefale, eller går det automatisk?

Share this post


Link to post

Tror det er best å velge etter hvilket diskfabrikat man har. Alle fabrikantene har jo hvert sitt. Du kan også følge linken på UBCD-siden for å laste det ned og kjøre fra floppy.

Men å lage UBCD er enkelt, du laster ned en .iso fil og brenner den som image.

Share this post


Link to post

Det har ikke helt den samme effekten for meg. Jeg kjørte en ny chkdsk innefra der også, og jeg vil anslå at den listet opp 10-15% av alle filsegmentene som ulesbare. :/

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...