Gå til innhold

Kan Hardware.no venligst slutte med overklokking???


Anbefalte innlegg

Quote:


Den 2002-10-24 01:35, skrev SMARTGUY:

I tillegg til dette så er det også under utvikling et program som sender speilbilder på oppsett av BIOS til en skjult partisjon på harddisken.



 

Lavformatering. Adios, bébé...

 

Tror alle datanerder med respekt for seg selv gjør dette innimellom på hoveddiskene, om ikke alle diskene...

 

Eller er det Palladium du tenker på?

 

Hehe, det er nok slik i alle serviceyrker at man snakker om div. kunder (det er rart hvor mye IT-personell kan få skylda for gitt...). Men jeg har aldri lagd feil hos en klient-PC selv om jeg har hatt aldri så lyst...

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

At komponenter kan ryke pga. uviten overklokking er det liten tvil om. At mange av trådene på hardware.no skyldes overklokkingsproblemer går heller ikke an å stikke under en stol. Men ikke prøv å hindre oss i å overklokke!

 

Disse programmene det er snakk om tror jeg ikke noe særlig på. Min CPU lå på 68 grader idle(!) da jeg fikk maskinen, er det varmt nok til at jeg kan bli anklaget for overklokking? :roll:

 

En Intel P4 1600@2400MHz er vesentlig bedre enn en Intel P4 1600MHz. Og en AMD T-bird 1400@1615MHz er vesentlig gøyere enn en AMD T-bird 1400MHz! Ergo; lenge leve overklokkingen!

 

Selv ville jeg aldri sendt inn en CPU som jeg visste var ødelagt pga. overklokking. Den CPU-en ville blitt hengt på veggen til minne om våre fine stunder sammen! :grin: Men hvis det var en harddisk.. og jeg ikke visst om OC hadde skylda.. :roll:

 

Det eneste jeg ser som kan hjelpe er følgende;

 

1. At det blir laget CPU-er, skjermkort, etc. som ikke under noen omstendigheter kan overklokkes (=tvilsomt) Da måtte vi vel lagt ned overklokking.no, eller? (Å nei, jeg glemte jo at dere også overklokker tannbørster.. dah) :razz:

 

2. Lag en skikkelig overklokkingsguide, der man ikke bare prater generelt, men går rett på fsb, multiplier, dividere, PCI/AGP-hastighet/lock, kjøling, ram etc. og forklarer hva man bør og IKKE bør gjøre. Overklokking er faktisk ganske ufarlig hvis man tar visse forhåndsregler og har en viss peiling!

 

[/mine synspunkter]

Lenke til kommentar

Det er nesten litt flaut, men dette innlegget bare _må_ jeg kommentere. Angående Dell maskiner med lite minne, "SMART"GUY; Hvis du skal ha en maskin som et møbel i stua for å sjekke mail og bruke nettbank, hva i all verden skal du da med en P4 2GHz? Til den bruk kan man benytte en Celeron 266 og windows 98!! Så å si at Dell ikke lurer uvitende kunder er litt drøyt! Bare det å bruke en term som "bredbånds tilpasset nettverkskort" sier litt. Har noen av dere hørt om nettverkskort som ikke fungerer med ADSL? Tvilsomt! Jeg vet at 3Com har nettverkskort med integrert brannmur, men det er tvilsomt om det er et slikt kort Dell omtaler! 20GB harddisker er vel også noe Dell har plukket frem fra sitt overskuddslager..

 

Og, SMARTGUY; mange webshoper reklamerer faktisk med at produkter er egnet til overklokking, uten at det blir nevnt at det fjerner garantien. Med andre ord: De _må_ gi full garanti på produktene selv om de er overklokket. Ta for eksempel Gainward Golden Sample -serien. For et par år siden kjøpte jeg forresten en komplett PC hos en forhandler i Sarpsborg (iTech). De spurte faktisk om de skulle overklokke prosessoren (ved høyere systembuss) til høyeste stabile nivå for meg (og at garantien fortsatt gjaldt var en selvfølge). Å overklokke er ikke bare for "fjortisser", men er på mange prosessorer en måte å hente ut den effekten som kjernen faktisk er produsert for å tåle. Det er snakk om valuta for pengene! (og nei, man trenger ikke alltid bruke tusenvis av kroner på kjøling for å hente ut en håndfull prosent ekstra). Jeg har kjørt overklokket i mange år, har _aldri_ hatt trøbbel. Den ustabiliteten jeg har vært borte i har vært Windows (og hvordan vet jeg det? Jo, maskinene er nemlig 100% stabile i Linux )

 

Det programmet ditt kan du spare oss for, det tror jeg ikke at det er noen her som tror på likevel! Du har ikke rett til å legge inn så mye som et punktum hverken her eller der på noens maskin uten sammtykke, dessuten ville det være en smal sak å slette en slik partisjon du snakker om. Gå hjem og vogg!

 

 

Den 2002-10-24 10:30, skrev SMARTGUY:

 

For det andre når det gjelder Dell så selger de maskiner så det suser. De har skjønt at de fleste i dag gir blanke i overklokking og innmat. 128MB minne på XP fungerer fint det så lenge maskinen står som et møbel i stua for å sjekke mail og bruke nettbank

Lenke til kommentar

Får vel legge inn en post jeg også da..

De fleste som kjøper Pc idag og _vet_ at dem skal overklokke , kjøper ikke en pakkepc ... (spesielt ikke hos dumbg..ehh..jeg mener smartguy...:smile:)

 

Personelig kommer jeg til å overklokke alt som går ann i en PC til den dagen jeg dør..

(Kan man klokke diskettstasjonen?? :smile:)

 

Lenge leve Overklokking.no!

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-10-24 02:30, skrev SMARTGUY:

Quote:


Øhh, nei. Utrolig dårlig analogi.


Jeg vil si meget god kronologi!

 

Ehh nei ideologi :???:.. selv om ord slutter på logi - så behøver de ikke å ha noe med hverandre å gjøre.

 

_________________

gunter.gif

 

[ Denne Melding var redigert av: Goebbels på 2002-10-24 15:32 ]

Lenke til kommentar

må bare kommentere jeg og, har nå pint meg gjennom 5 sider uten å forstrekke en mine :grin:

 

Det var ikke noe humor i det verket der (smartgays samlede?).

 

Det jeg nå kommer til å gjøre er å bryte retningslinjene:

 

Dette var det mest idiotiske jeg har lest, foruetn alle pensumbøker på skolen. Hvorfor gidde å kaste bort så mye energi på denne dritten????

 

Hvorfor gi stakkaren som går i sjette klasse på en barneskole glede av at folk svarer på innleggene hans? 5 sider folken, 5 sider!

 

 

Tresprit

Lenke til kommentar

Quote:


Her beviser jo du hvor mye du vet. For det første så ligger prisene ca 10% over nettbutikkene i vårt firma. Det er legitimt da du får en helt annen service enn på nettbutikker.


For det andre når det gjelder Dell så selger de maskiner så det suser. De har skjønt at de fleste i dag gir blanke i overklokking og innmat. 128MB minne på XP fungerer fint det så lenge maskinen står som et møbel i stua for å sjekke mail og bruke nettbank


 

for det første så har nettbutikker veldig god service

untak av noen få

 

for det andre så klart selger dei mange maskiner

dei bruker jo ein formue på reklame og folk trur den er bra for det står jo 2g prossesor og ser ikke at resten av maskinen er dårlig spesielt når dei ser det fine netverkskortet

 

folk som kan litt med maskiner kjøper aldri ferdig pc

 

men det er vel dit firma som ville att garantien skal falle bort bare du skrur opp kabinettet som noen av dei ferdig pc produsentene ville så du kan tjene meire penger når folk ville oppgradere maskinen

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-10-24 16:14, skrev toreae:

Denne tråden er vel bare tull men,



 

Ja den er blitt bare tull pga at mange brukere begynte å flame SMARTGUY istede for å svare seriøst. Denne debatten hadde noe for seg, men innlegg som ID:77 gjør jo sitt for å ødelegge. Tragisk at folk som normalt skriver gode innlegg får ødelegge uten at moderator griper inn og redigerer innlegg.

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-10-24 17:01, skrev Hondaen:


Og til dere andre: Denne karen skriver selvfølgelig kun for å provosere dere, tråden burde vært i "Søppel" =)



 

Helt enig. Tråden skulle vært stengt på side 1 (se trussel fra moderator (hvem det nå var husker jeg ikke)). Da hadde dette vært ungått.

Alt som "Smartguy" skriver minner meg om en film jeg så engang, tror den het "Rain Man"..............

 

Derfor oppfordrer jeg alle til å ikke poste mer på denne tråden

 

håper at noen fornuftige sjeler der ute lytter og ikke svarer. DA først kan det hende at "Smartgay" skjønner noe.

 

[edit: og anders: denne debatten hadde IKKE noe for seg (hvis du da kan kalle det debatt?). Hvorfor klage over flaming av "smartguy"? han har jo allerede flamet overklokkerne. JEG for min del tar ham ikke seriøst. Vil aldri ta ham seriøst heller etter det, og jeg synest faktisk at id 77 hadde noe for seg (den sier noe om id 1). Si hva du vil, men jeg kan godt fortsette å kritisere denne tråden, post 1, og det faktum at folk fortsetter å svare på tråden med spørsmål og svar til Smartguy som jeg tviler på at er særlig smart]

 

 

Tresprit

 

[ Denne Melding var redigert av: Tresprit på 2002-10-24 17:46 ]

Lenke til kommentar

Den 2002-10-24 11:28, skrev yummy:

Det _jeg_ synes er så interessant er "smartgutt" sine utsagn der han først påstår å være ansatt i et seriøst og dyktig firma, for så å innrømme at om en PC ikke har feil, evt. at den _har_ feil men at de ikke gidder gjøre noe med det (service koster peeng), så _fabrikerer_ han feil som kunden ikke kommer noen vei med.

 

De fleste her har vel skjønt at dette her er enten ment som ren provokasjon eller humor, eller så er fyren oppriktig. Da er det bare for oss å finne ut hvem karen er, ta en telefon til firmaet og spørre dem hva i all verden de driver med. Vips, så øker arbeidsledighetsstatistikken med 1.

Vi _kan_ gjøre det. Det er ikke dermed sagt at vi _vil_ gjøre det. :wink:

 

Så Jævlig fett!!!

Etter dette ble visst Smartguy litt paff.....

SMARTGUY HALLOOOOO SMMAAARTGGGUUUYYY HALLOOOOOOOOO?????

Lenke til kommentar

Quote:

--------------------------------------------------------------------------------

 

 

Den 2002-10-24 02:07, skrev SMARTGUY:

Ja det er som å si til politiet at mopeden min, den har jeg ikke kjørt, og når du legger handa på motoren så er den glovarm. Jeg sverger jeg bare trillet den.

 

 

--------------------------------------------------------------------------------

 

Dette eksemplet ville nok ikke blitt brukt av en som ikke kjører en trimmet moped. Ergo 16-18år kjører "overklokket" moped som han sikkert roper om garanti på når giret blir ødelagt. Enig med mange her, seriøse overklokkere sender ikke inn svidde cpu`er.

Lenke til kommentar

Den 2002-10-24 17:48, skrev Hooligan:

Quote:


Den 2002-10-24 11:28, skrev yummy:

Det _jeg_ synes er så interessant er "smartgutt" sine utsagn der han først påstår å være ansatt i et seriøst og dyktig firma, for så å innrømme at om en PC ikke har feil, evt. at den _har_ feil men at de ikke gidder gjøre noe med det (service koster peeng), så _fabrikerer_ han feil som kunden ikke kommer noen vei med.


De fleste her har vel skjønt at dette her er enten ment som ren provokasjon eller humor, eller så er fyren oppriktig. Da er det bare for oss å finne ut hvem karen er, ta en telefon til firmaet og spørre dem hva i all verden de driver med. Vips, så øker arbeidsledighetsstatistikken med 1.

Vi _kan_ gjøre det. Det er ikke dermed sagt at vi _vil_ gjøre det. :wink:


Så Jævlig fett!!!

Etter dette ble visst Smartguy litt paff.....

SMARTGUY HALLOOOOO SMMAAARTGGGUUUYYY HALLOOOOOOOOO?????




 

Jeg er fortsatt her, men jeg har ikke tid til å kikke innom hele tiden.

 

Mitt inlegg var en ren provokasjon, og gjett om det provoserte. Men dette ble ikke gjort uten grunn. Det som er litt sørgelig å se er at det ikke finnes noen forståelse for hovedpoenget. For de som ikke fattet det så er poenget at det finnes enorme mengder med PC brukere i dag, og med de så følger det enorme problemer. Her kan selvfølgelig bransjen bli bedre, men hovedsaklig så får butikkene hovedskylda.

 

Det er litt spesiellt å drive i denne bransjen, alt går ikke på skinner, det skjønner de fleste av dere som poster her inne. Men jeg sier det igjen. Dere som holder til her inne representerer ikke det store og hele data Norge. Som sagt tidligere så selger Dell som hakka møkk av sine maskiner. Hvorfor gjør de det når 99% av Dere som er erfarne PCbrukere her inne hyler og skriker at det må de ikke gjøre. Hvorfor kjøper folk PCer på Elkjøp? alle klager jo over dårlig service og dårlige PCer. Og hvis de ikke trenger den til noe annet en mail og word så holder det med en Celeron 266. Alt dette bryr de fleste vanlige PCkjøpere seg lite om. Det skal se fancy ut i dag for mange.

 

Kjøpsloven blir jo innskrenket til bakdel for butikkene og til fordel for forbrukerne. Dette er bra for forbrukerne selvsagt, men i lengda så kommer nok prisene til å gå noe opp. Dette er en av flere faktorer som må tas inn i bildet for å selge datamaskiner. Den værste er jo selvsagt brukerfeil. Som sagt tidligere så sliter vi voldsomt til tider med å reparere maskiner som har vært utsatt for feks overklokking og andre inngrep i maskinen. Når vi selger en PC og skal konkurrere med andre så selger vi en maskin for la oss si 12 000,- og da har vi delekostnader på 10 000,-. dvs en DB på 20% eller 2000,-. Dette skal da dekke byggekostnader, husleie, bla bla osv og så skal vi ha ansvaret for PCen i 2år.

Vi skal ikke sutre, for vi liker det vi holder på med, men til tider så forstår nok de fleste av Dere at det er kjedelig å bruke masse ekstra tid og krefter på eksempelvis en standard familie PC som har vært overklokke i et år, for så å begynne å bli ustabil.

 

Tror nok ingen av Dere som sitter her inne hadde syntes det hadde vært moro og betale en ansatt 150,- timen for å rydde opp i slike problemer når en har tjent 2000,- på selve salget.

 

En stor honnør til Dere her inne som vet hva Dere gjør og inrømmer at ting har gått i dass,. Hadde alle eller flere vært som Dere så hadde ikke jeg sittet her og sutret i dag.

Lenke til kommentar

Et annet spørsmål til Dere her inne?

Hvorfor er det så legitimt for Dere forbrukere å "Lure" en databutikk?

 

Tidligere i forumet så sa jeg at hvis Dere kødder med oss så kødder vi med Dere. Det var det jo ingen som likte, men vi skal like at Dere hele tiden forsøker å lure oss. Er det kanskje for vi databutikker har mye penger og kan ta tapet lettere, eller hvorfor er det sånn?

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...