Jump to content
Sign in to follow this  
ogger

tips til laptop

Recommended Posts

hei ...

 

skulle gjerne hatt tips om hva slags laptop jeg bør kjøpe når jeg skal kjøre linux på den , ta gjerne med link til eksakt laptop viss du vet at den typen fungerer med linux ?

 

ogger

Share this post


Link to post
hei ...

 

skulle gjerne hatt tips om hva slags laptop jeg bør kjøpe når jeg skal kjøre linux på den , ta gjerne med link til eksakt laptop viss du vet at den typen fungerer med linux ?

 

ogger

6647528[/snapback]

linux hardware støtte er noe helt annet enn man hadde for noen når siden. ikke alltid man kan forvente at webcam, fingeravtrykksleser og minnekort støtte vil være lett å få til, men det meste annet bør ikke by på problemer. det kan også lønne seg å finne en bærbar med et trådløst nettverkskort som ikke er basert på broadcom chipsettet (krever knoting med fwcutter eller ndiswrapper) og skjermkort fra ati (_elendige_ drivere)

 

har 3stk lenovo n100 (alt virker foruten fingeravtrykksleser og webcam) og 1stk tundra 1012x (alt virker foruten snarveistasten til søk :roll:)

Share this post


Link to post

Jepp. Støtte for Hardware i Linux er nå ikke noe problem. Tilogmed PCI-E er godt støtta i Linux kjernen nå, og Gigabyte Nettverkskort er heller ikke noe problem, så nå er det vel bare ATi igjen nå, så blir det fullkommendt. Selv har jeg Nvidia skjermkort selv da, og der er det alltid god støtte.

 

Har selv en HP Omnibook Xe3 laptop med PIII800 MHZ, 128 MB ram og 8mb Skjermkort, den kjører jeg Slackware 10.2 på i tillegg til Windows 2000. Faktisk så var det bedre hardware støtte i Slackware 10.2 enn det var i Windows 2000. Ingenting av hardwaren min i Windows 2000 virka uten drivere. I Slackware 10.2 slapp jeg å gjøre en ting med drivere. Alt fungerte OutOfBox. Ikke en gang det trådløse nettverkskortet som var kobla til via PCMCIA var noe problem i Slackware. Måtte bare aktivere WEP når jeg var hjemme, det er ikke noe stort problem.

Ellers fungerer alt knirkefritt i Slackware 10.2. Har enda ikke tatt meg tia til å installere Slackware 10.2 på Stasjonæren, vet ikke helt om jeg skal gjøre det enda heller. Får se det litt an.

Share this post


Link to post

Bruker selv Slackware på min laptop (testing), og jeg kommer ikke til å bruke noen annen distro. Skal det være GNU/Linux for min del, så blir det Slackware.

Share this post


Link to post

finnes jo flere bra distroer da ...

 

liker slackware , debian , ubuntu , gentoo , archlinux .

 

liker også freeBSD

 

distroer som etter min mening ikke er brukbare ::

 

Fedora , mandriva .

Edited by ogger

Share this post


Link to post

Nå holder denne diskusjonen på å spore helt av, men likevel...

For serverbruk er FreeBSD noe man absolutt bør se på. Har vært borti Ubuntu og Debian, og de distroene vil jeg ikke ta i med ildtang engang. Det er noe av det verste jeg har sett. Hvis Slackware opphører å eksistere (noe jeg ikke håper skjer), så forlater jeg linux-verdenen og går heller på FreeBSD/OpenBSD og UNIX.

Edited by stigfjel

Share this post


Link to post

debian , ubuntu er kjekke med at mye fungerer out of the box , litt mer knoting med debian men likevel . kjøre du debian sarge har du alltid nye testede stabile pakker å forholde deg til , men slik er det ikke med etch å sid ...

 

de er jo vanskelig å være helt bleeding edge med slackware da får å si de sånn ...

Share this post


Link to post

Å kjøre bleeding edge er sjelden smart hvis man vil ha en stabil maskin. FreeBSD kombinerer bleeding edge og stabilitet på en veldig fin måte. Man kan kjøre de nyeste programmer, som man enkelt får gjennom ports. Samtidig har man stabiliteten som selve operativsystemet gir. Og man slipper det avsindige kjerne-rushet man ser på GNU/Linux-fronten. OS og userland er tettere integrert, og man ser en helhet.

Share this post


Link to post

har faktisk bare installer freeBSD , men aldri brukt de faktisk ...

 

har aldri funnet noe om pakkestyreren ( ports ) .

 

men har hørt bare skryt av freeBSD ( var grei å installere )

Share this post


Link to post

Ports er genialt. Det står masse om ports i FreeBSD Handbook, som du finner på www.freebsd.org. Det er en grunn til at du har hørt mye skryt av FreeBSD, for det er et svært godt operativsystem. Forresten så kastet www.distrowatch.com ut Debian Stable til fordel for FreeBSD.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...