Jump to content
Sign in to follow this  
jonia

VW-LW3707 eller VW-LW3707M3E ?

Recommended Posts

Hei!

 

Skal kjøpe meg vidvinkellinse til kameraet mitt, et Panasonic NV-GS300 (37 mm)

 

Da må jeg ha denne linsa: VW-LW3707M3E ifølge hjemmesidene til Panasonic. Jeg har søkt litt rundt etter beste pris, og finner to ulike modeller.

 

Denne: vW-LW3707 og denne: VW-LW3707M3E

 

Det er jo en klar prisforskjell mellom disse, men er det egentlig samme linsa? Hva er i tilfelle forskjellen... hva skjer om jeg kjøper den linsa som ikke har endelsen M3E ?

 

Takker for tilbakemelding.

 

Jon

Share this post


Link to post

Jeg tror den andre bare er en ny type... vet ikke hva forskjellen er. Finner heller ikke noe informasjon hos Panasonic. Ville sendt en e-post til butikken og spurt. Kanskje du kan gjøre et meget godt kjøp bare fordi de kvitter seg med en eldre modell? Mulig du får feil farge i forhold til kameraet, men det er vel ikke så farlig kanskje?

 

Foresten så vil begge passe bra til kameraer med 37mm filterfatning. Du MÅ ikke ha sistnevnte, men hvorfor den koster så mye mer, vet jeg altså ikke. Førstnevnte er sikkert bra nok, men som sagt... sjekk med butikken mtp. farge og lignende.

Share this post


Link to post

Kan vere at det er ein modell med litt betre glas i (er det som avgjer prisklassen til linser) men eg har eigentleg ikkje peiling eg heller. Og som Afseth var inne på, du må ikkje kjøpe ei Panasonic-linse. Ei kva som helst forsatslinse med filterdiameter på 37mm vil passe.

Edited by incanus

Share this post


Link to post

Betyr det at jeg for eksempel kan gå for dette?

 

Sony VCL-0637S 37mm 0.6x Wide Angle Lens

 

Som har enda bedre evne til å få med mer i bildet enn standardlinsa, i og med at det er 0,6x mot Panasonic's 0,7x ?

 

Denne koster jo bare like oppunder 500 kr....

 

Eller bør jeg velge en annen?

 

Jeg trenger en konverterlinse som yter kameraet rettferdighet (Panasonic NV-GS300), og som har gode vidvinkelegenskaper. Gjerne bedre enn 0,7x, samtidig som prisen ikke bør overstige 1000 kr.

 

Kan jeg få noen tips. Linsa må pass til 37 mm objektivet på kameraet.

 

Er forresten linser fra Kenko noe tess? F.eks. Kenko SGW-05 37 mm Pro Wide Angle Converter Lens?

 

Jon

Edited by jonia

Share this post


Link to post

Du kan gå får den ja, men korleis den presterer har eg ikkje peiling på, heller ikkje Kenko. Har eigentleg ikkje noko greie på kven som lager dei beste forsatslinsene til under tusenlappen (eller andre prisklassar for den saks skuld...).

Share this post


Link to post

Vi selger Hama 37mm linser med vidvinkel 0,5x der jeg jobber, og de fungerer bra. Litt fortegning på maks vidvinkel må man regne med, men med så mye vidvinkel kan du zoome litt inn for å unngå fortegning og havne på samme vidvinkel som Panasonic sin originale på 0,7x... fordelen er lavere pris, og at du kan bruke 0,5x om du skulle ha behov for det. Selve glasskvaliteten har jeg ikke studert inngående, men det jeg har sett virker bra nok.

 

Koster vel en 500 kroner om jeg husker rett.

Share this post


Link to post

Når det gjelder vidvinkel er det størrelsen på bildebrikken som avgjør den beste graden 0,5X - 0,6X - 0,7X. Går du utover dette vil du få fortegninger i bildet, så det lønner seg å bruke den anbefalt størrelsen. (F.eks. fish eye)

 

Når det gjelder kvalitet så følger den stort sett prisen, jo dyrere jo bedere. Kan hende at du betaler litt ekstra for merkenavn. Har selv prøvd vidvinkellinse i forskjellige prisklasser, en til kr. 600,- :no: en til 1.700,- :thumbup: og en til 4.500,- :yes: . Min konklusjon er at pris og kvalitet hører sammen. Det som koster er bl.a. glasskvalitet, nøyaktigheten ved sliping og polering og overflatebehandlingen (antirefleksbehandling) av linsene samt montering og innfesting. Du ser best kvalitetsforskjellene ut mot kanten av bildet, det oppstår der gjerne fortegninger og uskarpheter. Kvalitet ligger også i hva den tåler, det er ikke alle som tåler en tur i gulvet.

 

Min anbefaling vil være: Skal du ha god kvalitet bør du sette minimumspris til ca. 1.500,- til 2.000,- kr.

Share this post


Link to post

Takker for svar.

 

Gjorde kort prosess her om dagen, kjøpte en Hama linse på 0,5x i den lokale fotosjappa..1200 kr... kostet mer enn jeg ville fått den for på nettet, men jeg fikk oppdrag å filme i bryllup og trengte linsa før helga... så da ble det denne.

 

Fungerer helt ok synes jeg, merker noe fortegning i hjørnene på maks vidvinkel, men dette retter seg betraktelig opp bare jeg zoomer litt inn slik at jeg havner på 0,75 i zoom omtrent, da blir det veldig bra.

 

Takk for tips.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...