Gå til innhold

Sliter med HDTV, 32" LCD TV + GF7800GT


CaZpeR

Anbefalte innlegg

Sliter med å få til skikkelig HDTV oppløsning på TV'en min sammen med Pc'en min. Tv'en støtter HDTV oppløsningene 720p og 1080i (og noen lavere og imellom) og jeg vil gjerne kjøre disse oppløsningene med Pc'en min. Pc'en er følgende:

 

Amd X2 4400+

1024MB DDR433

GeForce 7800GT (m/component HDTV + DVI)

 

Jeg har prøvd først med en DVI kabel og setter TV'en som HDTV i nvidia control panel. Jeg endrer oppløsningen til 720p (i første omgang). TV'en registerer signalene og sier at det er 720p signaler som går. Men eneste er at det ikke blir leselig skrift på skjermen. Er utrolig utydelig bilde (som om det flimrer rart på en måte), men jeg ser jo hva det er, men liten skrift som f.eks. diskusjon.no har jeg ikke sjans til å se. Bilder osv. går fint.

 

Samme skjer om jeg kobler til via RGB Component.

 

Jeg har også koblet til en Xbox 360 og denne klarer 720p og 1080i via component uten problemer. Så jeg tror ikke det er TV'en problemet ligger i. Men TV'en er iallefall en DMTech 32" LCD-TV.

 

Noen ideer? Har prøvd det meste nå og trenger hjelp.

 

Takker på forhånd for alle svar.

 

Mvh. Marius Paalsrud

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis ting er mindre og uklart, høres det nesten ut som 1080i ? Men hører hva du sier. Har du enkelt og greit forsøkt å høyreklikke på skrivebordet, gå inn i "Display properties" (engelsk Windows) hvor man velger oppløsning, og manuelt sette 1280x720 ? Dette fungerer for meg :)

Lenke til kommentar
Ja, 1366*768 er nok riktig. Kjører det på min 37" LCD, og det er stjerneklart.

6621610[/snapback]

 

Den oppløsninga klarer jeg med vanlig D-Sub, men da blir ikke bildet no særlig bra. Det blir bedre enn med DVI eller Compositt, men er hakk som dukker opp i bildet i ny og ne. (kanskje skaffe ny og bedre D-Sub kabel?)

 

Edit: får ikke til å sette manuelt til 1366x768. Får bare: "The Custom Resolution is invalid"

Endret av CaZpeR
Lenke til kommentar

Vanligvis vil nye drivere løse problemet, men ellers har man PowerStrip.

 

http://entechtaiwan.net/util/ps.shtm

 

Her har man mulighet til enkelt å legge til en oppløsning, og kjøre denne i Windows. Anbefales hvis alt annet feiler, har brukt denne selv et par ganger med stor suksess. Oppløsningen legges til en gang, og ferdig med det :)

 

Forresten, hvis dere har nVidia, er det mulig dere kan legge oppløsningen inn manuelt ifra kontrollpanelet. Har en annen maskin og kunne testet dette, men er så inni grana varmt nå at jeg bare må se å hive meg i dusjen :)

Endret av Boye
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...