Gå til innhold

Hvor rask blir et dual CPU system?


Mister t

Anbefalte innlegg

Jeg har et Dual P3 hovedkort, og lurer på hvis jeg setter f.eks. 2 x 1 GHz CPU'er om den blir tilsvarende f.eks. P4 2 GHz?

 

Blir systemet dobbelt så raskt? P3 1000/256/133/1,75 + P3 1000/256/133/1,75 = 2 GHz/512/266/? ??

 

Noen som har en god forklaring?

 

Jeg reiser vekk i helgen, så dersom noen stiller spørsmål til meg så svarer jeg på mandag.

 

Takker for alle svar.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Og for oppklaringensin del, så er ikke flerkjerne system additative i form av 1+1ghz=2ghz. Du har 2x1Ghz til applikasjoner som utnytter 2 eller flere cpuer.

 

Men, jeg vil gjette på dagens billigste P4 alternativ gir 2x1GHz P3 tæsk i de fleste applikasjoner som finnes. Det er jo ikke bare antall megahertz som skal tas med i beregningen, men instruksjonsett, kjerneoppbygning osv. FSB forblir konstant, uansett.

Lenke til kommentar

Det jeg merker mest til er økte multitasking.. dvs jeg kan kjøre MANGE flere programmer uten tegn til hakking i film ol samtidig..

 

Som nå.. sitter å jobber med 2 word dokumenter, surfer med opera, hører på en 16 timers spilliste i winamp sender en stor fil pr mail til en kompist, grunding formatering av en ekstern disk og chatter med 3 stk pr gaim+nod32 og mange andre ting som skjer i bakgrunn.. alt dette uten tegn til at maskinen blir treigere.. kan fyr opp en film også uten at noe merkbart lagger

 

På min gml amd XP 2600+ med 1 GB ram kune jeg bare drømme om å gjøre alt det på en gang, der kunne jeg surfe, kjøre film eller musikk+ et word dok og de vanlige bakgrunns programmene og da merket jeg trigheter i systemet

 

Se sign for nåverende specs.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...