Gå til innhold

Nytt Nikon DSLR kommer snart! (D80?)


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Sannsynligheten er stor for en D80 ja. Blir vel offentliggjort på neste store messe.

Jeg er uansett godt fornøyd med mitt D70, og kommer heller til å prioritere gode objektiver isteden for nytt hus. Er gudskjelov ikke for hardt angrepet av "upgraditis" :D

Lenke til kommentar
Sannsynligheten er stor for en D80 ja. Blir vel offentliggjort på neste store messe.

Jeg er uansett godt fornøyd med mitt D70, og kommer heller til å prioritere gode objektiver isteden for nytt hus. Er gudskjelov ikke for hardt angrepet av "upgraditis"  :D

6524042[/snapback]

 

Nå vet ikke jeg når neste store messe er, men kameraet blir offentliggjort om 20 dager, altså den 9. august. Forøvrig veldig enig med deg i at linser er viktigst, selv om jeg bestandig synes det er moro med noe nytt.

Lenke til kommentar

Tja, hvis de bruker Sony's billedbrikke og av kostnadsårsaker bruker utlesingselektronikk tilsvarende A-100, vil vel ikke støyegenskapene bli mye bedre, vel.. Jeg ville anta som over at dette vil bli en direkte etterfølger til D70s med et ekstra tall for markedsføringsavdelingen..

 

Mvh

Kjetil

Lenke til kommentar

De fleste har vel uansett etter hvert skjønt at det ikke er Mpix som er viktigst på et dslr, så om det er samme bildebrikke og "bildekvalitet", så jeg tror nok at Nikon vil finne mange andre måter å differensiere "D80" fra D200.

 

Jeg spår at huset ikke kommer til å ha tetninger, utførelse vil være utelukkende i kunststoff, MultiCAM 900 AF-modul, færre AF-soner, 0.7x søkerbilde, mindre buffer, lavere seriehastighet, lengre black-out, ikke mulighet for lysmåling på eldre objektiver, muligens også kun komprimert NEF etc. Ting en D200-kjøper vil legge vekt på, men ikke en D70-kjøper.

 

Det er tre ting jeg virkelig ønsker meg, og som kan komme til å få meg til å vurdere oppgradering: mulighet for portrettgrep, flere og mer presise AF-soner (det er problematisk å måtte rekomponere med store blenderåpninger, og det kan være vanskelig å avgjøre om fokus ligger på feks. øyeeplet eller øyebrynet etc.) og en større søker. Visning av valgt ISO-verdi i søkeren er også noe jeg ønsker meg sterkt.

Endret av Anew
Lenke til kommentar

Innebygget VR er jeg redd ikke er aktuellt, siden Nikon allerede har valgt et system med optisk bildestabilisering.

Det blir nok en fullstendig oppdatering av D70s. Forskjellen til D200 kommer nok til å ligge i de samme forskjellene som er i dag, bare med samme sensor. AI-tag kommer sikkert ikke til å bli inkludert.

Lenke til kommentar

Legg merke til at den er flat oppå pop-up blitsen. De andre Nikon modellene i konsumentklassen er litt mer kantete her, litt mer spiss på en måte. Dessuten ser den jo ganske liten ut. Hvis du ser på hjulet og avtrekket kontra størreslen på selve huset. Den ser mindre ut en D50, synes jeg.

Endret av Wildbill
Lenke til kommentar
Synd at de skal lage de så utrolig små. Blir veldig ustabilt å jobbe med.

6524812[/snapback]

 

Det er vanskelig å se størrelsen utifra bildet, men mitt inntrykk er at det er forholdsvis lite, på størrelse med D50. Nå er D50 ikke så lite i forhold til feks 350D, istDL osv. Til mine hender passer D50 utmerket, og mine hender er ikke små.

Lenke til kommentar

Blir spennende å se hvordan de vil posisjonere dette (hvis det blir en 'D80' eller tilsvarende.) Jeg vil nesten tro at de erstatter D70s med denne modellen - det må da bli ganske trangt i modellutvalget med både D50, D70, D80 og så D200 i stigende 'prisrekkefølge'.

 

Hvis det i prinsippet blir en D70s med høyere oppløsning vil jeg nok kanskje vurdere å oppgradere såsant differansen mellom bruktpris for mitt D70s-hus og et nytt D80-hus ikke blir for stor. Jevnt over synes jeg at oppløsningen jeg har idag holder til det aller meste - men en gang i blant hadde det kanskje vært OK å ha litt mer å gå på ved cropping.

Endret av Nonsens
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...