Gå til innhold

Til syden med speilrefleks


Anbefalte innlegg

Hei!

Neste uke sette jeg kursen mot sydligere strøk, men jeg er usikker på om jeg skal ta med meg speilrefleks eller kompaktkamera. Vil ikke tro det er særlig smart å pakke speilet i kofferten med tanke på hva kofferten sannsynligvis får gjennomgå av stuerne.

 

Så noen tips til hva jeg kan gjøre? Er ikke særlig fristende å drasse rundt på alt utstyret sammen med håndbagasjen heller, så skal jeg la speilet ligge å ta med meg kompaktet? Noen erfaringer?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kommer vel an på hvor mye utstyr du har tenkt å dra med deg. Jeg skal snart til syden og har med meg eget ryggsekk til kamera og utstyr. Syns det er kjekt å ha din skikkelige kamera for hånd ettersom du kan treffe på "det blinkskuddet" som kunne blitt så mye bedre med en speilrefleks.

 

Du kan kanskje ta kun kamera og ditt vanlige "allround" objektiv? Den du bruker mest og la de store liggende hjemme.

Lenke til kommentar

Du kan jo ta det i håndbagasjen da. Var nettopp i Hellas, pakket mesteparten i en sekk jeg hadde som håndbagasje, pluss at jeg hadde et par objektiv godt pakket inn i "hovedsekken". Ikke noe problem det. Men hadde nok kanskje ikke lagt et objektiv i 10 000-kroners klassen der da.

 

Jeg hadde også med meg et kompaktkamera, veldig kjekt å ha da jeg ikke alltid gadd å drasse med på speilrefleksen. Det lå også i "hovedsekken" (Et par år gammelt Canon A80)

Lenke til kommentar

Kamera og dyrt teknisk utstyr tar jeg med meg i håndbagasjen. Ser forøvrig ingen grunn til at kompaktkamera skal bli igjen hjemme fordi du har med slr. Ta med begge, du trenger dem.

Du trenger jo ikke ta med et arsenal med objektiver. Siden du skal til syden så er det lite sannsynlig at du skal vandre i dagevis med håndbagasjen, når flyet har landet. Da jeg reiste til Afrika i fjor, så hadde jeg med meg Rolleiflex, digital og analog slr, samt digital og analog kompakt i håndbagasjen. Så svær er vel ikke slr'en at du ikke får plass til en boksershorts og tannbørste i håndbagasjen i tillegg. Du har jo tross alt mulighet for 10 kg håndbagasje, og så mye veier ikke vel ikke toalettsakene dine.

Endret av PMnormal
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...