Gå til innhold

Utdanning, Data ingeniør?


Sander64

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Du tjener nok ikke grovt ved å utdanne deg som dataingeniør, men helt greit med penger. Det er jo en bachelorgrad, ikke en master.

 

Forskjellen på andre vanlige IT-studier og ingeniørstudier er at du har en del mer matte og fysikk på ingeniørstudiet. Du lærer en del programmering, og etter et eller to år (hvis jeg ikke husker feil) får du velge litt mer spesifisert studieretning (nettverk, database eller noe, les på sidene til høyskolene for å finne ut mer).

Lenke til kommentar

Grunnen til at de trenger så mange dataingeniører er at datateknologien har utviklet seg til å så stort. Og de siste 5 årene har data og internett kokt og det har blitt mer populært og tjene penger på data. Derfor har det kommet flere og fler som utdanner seg som dataingeniører. Tipper markedet er ganske fullt om 5-10 år (om det ikke er det nå).

 

Ville heller gått andre veier, selv skal jeg bli noe innen elektro (selv om jeg har interesse for programmering).

Lenke til kommentar

Fins mange andre fine ingeniør-jobbar i tillegg til dataingeniør. Og i dei aller fleste vil du uansett jobbe mykje med datateknologi. Det ikkje nødvendigvis så fett å være vanleg dataingeniør - eg trur det er større moglegheiter ved å kombinere eit anna ingeniørfag med datateknologi - da kan du bruke kompetansen til å utvikle nye verkty for det faget.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...