Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Maskinen starter ikke fullstendig


Anbefalte innlegg

Hei.

Har en Hp Pavilion boks (så noen hadde problemer med denne i en annen post også :p) som jeg for lengst har gjort om til en linux server. Har nylig hatt problemer med at den får kernell feil, og derfor ikke startet opp. Det fikset seg selv (etter å ha restarta 50 ganger) men nå, to dager senere, starter den ikke i det hele tatt. Mener da at ikke BIOS kommer engang. Det eneste som skjer er at maskina fysisk starter liksom. Hører hele boksen starte opp. Men de vanlige lydene som komer når bios går (sånn typisk piip piip piiiiip - det kommer ikke nå). Hva kan være galt? Nettverkskort lyser og alle andre tilleggskort ser ut til å funke. Men det må da være noe galt med hk om ikke bios kommer opp engang? Jeg får ikke noen signaler ut til skjermen...

 

Noen som har peiling på hva som kan være galt, evt. hva jeg kan gjøre for å finne ut hva som er galt?

 

På forhånd takk :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nå har jeg noen oppdateringer:

Jeg har fått starta maskinen (jeg måtte av en eller annen grunn jumpstarte psu (selv om den funka) og dro ut litt kort å sånn). Men nå går den kun forbi bios så står det "smart failure predicted on harddisk 0: Q". Hva betyr det? SMART failure? Hva kan jeg gjøre for å rette på et? Er det hdd som er ødelagt eller? Jeg formaterte den for noen få dager siden, kan det ha noe med saken å gjøre?

Lenke til kommentar

SMART er en teknologi som mange harddisker bruker for å gi tilbakemeldinger om fysisk tilstand. Denne kan deaktiveres i mange tilfeller deaktiveres i BIOS, men vet ikke om det skulle være så lurt ved mindre du ønsker å bruke en disk som har begynt å feile. Denne meldingen skal, og bør komme når en harddisk begynner å få problemer.

Lenke til kommentar
  • 5 måneder senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...