Gå til innhold

Krise i WinXP!!


MartinGM

Anbefalte innlegg

Nå trenger jeg seriøst hjelp og det er så ille at det faktisk kan vanke noen kr. om noen kan hjelpe meg!!!

 

Pga. noe føck i WinXp, blåskjerm som ikke ville bort uansett hva jeg gjorde (ja... jeg prøvde det som var å prøve!!). Tilslutt ble jeg nødt til å kjøre en ny install. For å ta vare på gammel data lot jeg være å formatere diske. (Tenkte jeg heller kunne kopiere det jeg trengte å kjøree en clean install etterpå!!)

 

Problemet er at den forpulte [userinfo] diren i Documents and Settings er "kryptert" bare for meg (altså, ikke meg, men den FORRIGE meg). Er det noe mulighet for å årne opp i dette? Sånn at jeg kan få tilgang på de 8 gigabytene med jævlig viktige dokumenter, emails etc. som faktisk ligger i katalogen!! (Properties på C: viser godtg over 8 giggs, og jeg har IKKE installert 8 giggs i løpet av noen timer!!! :wink: Når man tar propertites på katalogen vises 0,000 filer/bytes. Leste noe om at man kunne bruke backup'en (og den finner faktisk alle filene!!) men... hvordan skal jeg få tilbake filene derfra??

 

 

Seriøst, jeg trenger HJELP!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Bruker du NTFS filsystem som "nye deg" og som "gamle deg"? Aktiverte du ekstra disk-kryptering utenom det som ligger i NTFS filsystemet i din forrige installasjon? Bruker du akkurat samme brukernavn og passord, maskinnavn og sånt som du gjorde i den forrige installasjonen?

 

En mulig løsning kan kanskje være å sette i en disk til i maskinen din, sette denne som primary master, installere xp på denne(husk å bruke samme filsystem på denne). Du setter den "gamle" disken din som primary slave(husk å endre jumpersettinger på disken) og prøver å browse din "gamle" stasjon fra xp på den nye disken. Sjansen er at din nye installasjon da ikke vil sjekke rettigheter og slikt til filene du prøver å få tilgang til. Sørg forresten på å ha administratorrettigheter når du skal prøve å lese den "gamle" disken.

 

En slik fremgangsmåte har jeg selv prøvd med hell, men det var i win2000. Jeg håper for din del at det også vil fungere i xp. 8 gb med dokumenter og mail var jammen mye...kanskje en liten opprenskning(og backup) er på sin plass når(hvis) du får det til.

 

Lykke til

 

hilsen svindel

Lenke til kommentar

Hadde samme problemet. Gå i Windows Explorer. Velg Tools -> Folder Options. Velg tab'en View, gå nedover til du finner "Use simple file sharing (Recommended)" og fjern den avhukningen. Da skal du kunne høyreklikke på det du vil ha kontroll over, velge Properties, så Security-tab'en, trykke Advanced, velge Owner-tab'en, og der velge deg selv som eier av mappen/filen.

 

Håper det hjelper :smile:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...