Gå til innhold

hva skjer om jeg fjerner viftene?!?


streeter

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Generelt sett vil jeg advare mot å fjerne vifter helt. Det er kanskje ikke så mange watt varme som blir generert, men effekten er konsentrert på små områder og hvis den ikke slipper vekk så blir det svært varmt. Det er bedre å sette ned spenningen til viftene, enten koble mellom 5 og 12 for 7Volt, eller bruk en motstand.

Lenke til kommentar

Hmmm....

 

 

Kanskje temperaturen stiger ???

Hva mener du egentlig ? Om det er skadelig for CPU etc ?

 

Svar : JA, det er det. Husk at en P133 ble laget for endel år siden, med gammel teknologi osv. Det betyr kort sagt at gamle CPU'er har det samme behovet for kjøling som det nye CPU'er har. Så det er nok en idé og beholde CPU-vifta. Men du kan jo investere i en som støyer lite, f. eks. GlacialTech eller Silent Viking. Når det gjelder vifte i PowerSupply, så bør du også beholde denne evt. kjøpe en ny vifte fra Enermax f.eks... Har gjort det selv med stor suksess !

 

 

Enjoy...

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-10-11 20:56, skrev ludomp3:


Svar : JA, det er det. Husk at en P133 ble laget for endel år siden, med gammel teknologi osv. Det betyr kort sagt at gamle CPU'er har det samme behovet for kjøling som det nye CPU'er har.


 

Du har aldri hatt en Pentium 133 har du? Temperaturen vil riktignok stige, men jeg blir veldig forundra om den stiger faretruende mye.

 

Behovet for kjøling var lavere før, selv om de hadde dårligere produksjonsteknikk. Min 486 trengte ikke kjøling i det hele tatt og min Pentium200MMX kjørte flott med en bitte liten (40x40x20mm) alu ribbe selv om den ble levert med vifte også.

 

streeter: Jeg blir veldig overraska om det skjer noe (unntatt at du får det stillere da :wink:). Jeg ville ikke nølt 1 sekund med å fjerna begge viftene.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...