Gå til innhold

Sko stoppet i tollen


Anbefalte innlegg

Her for et par uker siden kjøpte jeg et par Puma sko over nett.

På e-bay. De ble sendt fra Hong-Kong dager senere.

Så kom det et brev i posten om at skoene var stoppet i tollen. Lurte jo selvfølgelig hva dette var, ringte inn og fikk vite at Puma har en avtale. Alle sko som blir importert blir annsett som uekte. Og disse vil bli stoppet. Noen som har noen tips hvordan jeg kan få skoa? Eller er løpet kjørt for skoa?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dette hørtes da ut som en særdeles tvilsom avtale. Det kan da umulig være i tråd med konkurranselovgivningen. Er du sikker på at han du snakket med på telefonen visste hva han snakket om? om det var et lokalt tollsted; hva med å prøve høyere opp i systemet?

Endret av kakk
Lenke til kommentar
Du har betalt for dem via et sted som ikke offisielt selger puma-sko. Derfor har du krav på dem.

6305574[/snapback]

Dette medfører ikke nødvendigvis at du har krav på skoene. De kan være pirat-utgaver.

 

Det er vel ikke selvmotsigende. Det er bare logikken som skurrer litt. Når du har kjøpt og betalt for noe har du krav på det uansett hvor du har kjøpt det så lenge det ikke er noe ulovlig.

6305695[/snapback]

For å få bukt med piratkopiering av markevarer er reglene strenge på import. Bruk av forfalskede merkevarer kan medføre bøter. Det var et eksempel fra Italia hvor det ble ilagt stor bot for innehav av pirat-solbrille selv om denne var kjøpt på gaten i samme land.

Lenke til kommentar
For å få bukt med piratkopiering av markevarer er reglene strenge på import. Bruk av forfalskede merkevarer kan medføre bøter. Det var et eksempel fra Italia hvor det ble ilagt stor bot for innehav av pirat-solbrille selv om denne var kjøpt på gaten i samme land.

6305850[/snapback]

Fikk hun ikke 80 000NOK i bot?
Lenke til kommentar

Tviler sterkt på at de stopper et par sko for å stanse import av piratvarer. Avtaler med Puma har de vel strengt tatt ikke. De har større ting å bry seg om. Bl.a narkobeslag osv..

 

Så som en flittig ebay-bruker så kan jeg si at du bør ta kontakt med tollen. Forklare at selgeren opplyste at det var originale puma-sko. Og at du ikke visste om dette. Hvis de da nekter deg å beholde dem, så kan du si at du SKAL ha dem, og at hvis det er noe så kan de ta kontakt med selgeren. Har de "avtaler" med Puma internasjonalt, så kan de likegodt finne selgeren i Hong Kong.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Import av falske PUMA produkter

 

Puma har henvendt seg til vårt firma for bistand i forbindelse med import av piratkopier.

 

Henvendelsen gjelder import av 1 par sko som ble beslaglagt av Tollregionen Oslo og Akershus. Vi har fått verisert at produktene er uloblige piratkopier av PUMAs produkter. Forsendelsen er adressert til Dem.

 

PUMA er en velkjent merkevare innen sport- og fritidsprodukter. Dette gjelder både nasjonalt og globalt. Varemerket PUMA er registrert over hele verden. I Norge er varemerket registrert ved flere registreringer. Både ordmerket PUMA og PUMAs logoer er registrert i en rekke klasser.

 

Import av produkter påført en annens varemerke innebærer en krenkelse av varemerkeinnehaverens rettigheter. Dette følger varemerkelovens § 4 første ledd som bestemmer følgende:

 

"Rett til varekjennetegn ... har den virkningen at ingen annen enn innehaveren i næringsvirksomhet kan bruke samme kjennetegn, jf tredje punktum, for sine varer varer. Dette gjelder enten kjennetegnet på varen eller dens innpakning, i reklkame, forretningsdokumenter elller på en annen måte, herunder også innbefattet muntlig omtale, og uansett om varen er bestemt til å selges eller på en annen måte frambys her i riket eller i utlandet, eller innføres hit. Med samme kjennetegn forstås i denne lov et kjennetegn som er så likt et annet at det er egnet til å forveksles med dette i den alminnelige omsetningen, jf § 6."

 

Import av de nevnte kopier er derfor en krenkelse av Puma Norege AS`rettigheter.

 

PUMA bruker vesentlige økonomiske ressurser på utvikling og senere markedsføring av sine pridukter Det kan derfor ikke akseptere at andre benytter seg av denne innsats og resultater. Et ulovelig kopiprodukt nyter her godt av rettighetshavers innsats.

 

På bakgrunn av overnevnte anmoder vi derfor om at samtykkke til at koiproduktene destrueres eller utleveres til PUMA.

 

Puma Norge AS vil kreve at varene destrueres, og vil vurdere og kreve erstatelse for krenkelsen etter varemerkelovens § 38. Utgiftene på rettslige skritt vil kreves dekket av Dem.

 

Vi vil også gjøre Dem oppmerksom på varemerkelovens § 37 hvor det framgår at:

 

"Den som forsettlig bruker varekjennetegn i strid med denne lov, straffes med bøter eller fengsel inntil 3 måneder."

 

Vi ber Dem bekrefte at de aksepterer at produktet destrueres eller overleveres til Puma Norge AS.

 

Slik bekrefteles skal være mottat på vårt kontor inne DAG DATO MÅNED ÅR KLOKKESLETT.

 

 

 

 

 

Da var det oppklart, hade bra skoa. Håper de brenner deg på en ordentlig måte.

Vi har hvertfall bekreftet dette, og forklart at vi ikke hadde peiling på at de var uekte.

Endret av ZlaleX
Lenke til kommentar
Dette nekter jeg å tro at de kan gjøre. Loven må være ment å kunne brukes om større partier som kan være ment til videre salg.

6366768[/snapback]

De kan gjøre og gjør dette også for 1 par sko. I italia blir du bøtelagt for å inneha pirat-produkt (samtidig som produktet inndras). Det var et nytt oppslag om dette i avisene nå hvor en gutt var ilagt en bot liten på 1000 Euro (boten kan være helt opp i 10.000 Euro) for å ha kjøpt 1 par pirat-solbriller,

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...