Gå til innhold

Canon Powershot s3 IS vs. Casio Exilim Z750


Anbefalte innlegg

Hei, har nå fått begge kameraene og sammenlignet kvaliteten på bildene. Har tatt bilder fra stativ med samme motiv hele tiden, kun nærbildene er tatt for hånd.

 

Begge kameraene er satt til maksimal bildekvalitet, det vil si høyeste oppløsning og finest kvalitet.

 

Tenkte å vise frem bildene men ser likevel ikke noen mening i dette, hvorfor? Se på konklusjonen nedenfor.

 

 

Sammenligning av bildene:

Jevnt over er kvaliteten veldig lik på de fleste bildene men på ett nærbilde av noen blomster (ca 1 m) var Casio`en ett par hakk bedre.

 

Ved ett par tilfeller av innendørs makrobilder er eksponeringen så kraftig i s3 IS at man kun ser en hvit flate, det er ikke bra. Som nevnt tidliger kan man også se skygger fra objektivet men det kan man bare kutte vekk.

 

Når det er sagt trengte ikke s3 IS`en å bruke blitz i like mange tilfeller og i disse tilfellene ble makrobildene heeeelt fantastiske men ikke mye bedre enn med Casio`en.

 

På ett makrobilde av en svart mobil på en svart keramisk overflate klarte ikke s3 IS`en å fokusere i det heeele tatt. Ga den flere sjanser på flere avstander og vinkler men den klarte ikke det. Overflaten var en keramisk ovn. Casio`en klerte det på første forsøk.

 

Konklusjon:

Vel, ja... får vel bite i det sure eple å innrømme at CP s3 IS ikke er sååå fryktelig som antatt. Likevel er det en del, spesielt innen eksponering og fokus som kunne vært bedre. Dette retter seg vel etterhvert som jeg lærer meg å fikle litt med de manuelle instillingene. Nå drar jeg ut å fotograferer litt... :)

 

Takker alle sammen for hjelpen som jeg har fått i tidligere tråder....

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Før den endelige avgjørelsen kommer skal jeg prøve noen bilder i skumring også som kommer under her en plass.

 

At dinside.no som tok 1,3 GB med bilder med dette kameraet ikke har avslørt disse svakhetene synes jeg er rart. Sekseren på denne testen er nok ikke fortjent men kunne vel gitt den en svak femmer da...

Lenke til kommentar

Jeg vil sette pris på hva du finner ut Kameragutten, så kom gjerne tilbake hit og

del dine erfaringer.Er ikke noen "kanon"fotograf selv så alle tips taes imot.

Kanskje Canon kommer med en firmware oppgradering.Var litt i tvil da jeg kjøpte

min,er kanskje ikke så lurt å kjøpe et nytt kamera som akkurat har kommet

på markede.

Jeg ville ha et bra kamera med en kraftig linse og det sto mellom S3 IS og

Nikon D50 men da måtte jeg ha kjøpt et teleobjektiv til Nikon kameraet og

det ville ført til en kostnad på mange tusen ekstra.

Lenke til kommentar
På ett makrobilde av en svart mobil på en svart keramisk overflate klarte ikke s3 IS`en å fokusere i det heeele tatt. Ga den flere sjanser på flere avstander og vinkler men den klarte ikke det. Overflaten var en keramisk ovn. Casio`en klerte det på første forsøk.

 

Lurer litt på om du brukte Makro eller Supermakro mode? De forskjellige mode har ulike fokusering nærgrenser. I vanlig mode og med full tele er denne ca 1 m, mens makro har 10cm og Supermakro 0cm.

Lenke til kommentar

Hei, siden supermakrogrensen ikke er tilgjengelig på min Casio brukte jeg kun makro og varierte avstanden fra 10-30 cm i forskjellige vinkler... :)

 

Grunnen er at det ikke er vits å sammenligne fugl og fisk, samme utgangspunkt og samme motiv, eller faller noe av meningen bort.

 

Supermakro er heller ikke tilgjengelig i AUTO-programmet.

Endret av Kameragutten
Lenke til kommentar

I en annen tråd hintet noen om at kanskje min gamle Casio kanskje la på litt for mye farge å at det var derfor jeg følte at den ga bedre bildekvalitet.

 

Etter å ha testet s3 IS`en enda mer vil jeg si at Canon er mye bedre/verre på det området og er ett kamera som legger på vel mye farge. Dette kommer spesielt frem når man tar bilder med landskap laaangt bak og gjerne trær, gress, blomster i forkant. Motivet lengst frem får da så overdrevne farger at landskapet ellers blekner litt i forhold.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...