Gå til innhold

Telenor nede - ingen førstesideoppslag


Anbefalte innlegg

Atter en gang sliter Telenor Mobil med dekningen i deler av landet. Dette skjer stadig oftere for både Telenor Mobil og NetCom, men av ukjente årsaker er det tydeligvis mer interessant å lage førsteside-artikler når NetCom er nede enn når Telenor Mobil er nede.

 

Jeg satt og leste gjennom forsiden på Dagbladet da jeg kom over denne artikkelen. 30 basestasjoner i Østfold og Akershus er altså nede, og brukere sliter med dekningen. Det har vært problemer siden torsdag kveld, og enda er det ikke et pip om saken på noen av de andre nettavisene - ei heller på Amobil. Hadde det vært NetCom som var nede, ville det vært hyl og skrik på alle nettaviser etter et kvarter.

 

Av dette kan man dra flere konklusjoner, jeg skal holde meg til to.

 

1. Store bedrifter/organisasjoner som avisredaksjoner, bruker NetCom. Det er derfor ikke så farlig for dem om Telenor Mobil er nede. At store organisasjoner bruker NetCom må vel videre bety at de tilbyr et mer konkurransedyktig tilbyd enn Telenor Mobil. Antagelig er NetCom rett og slett billigst.

 

2. Det bekreftes atter en gang at avisene bare skriver om det som gir høye lesertall, og gir f### i å presentere nøytrale fakta. Det kommer jo ikke akkurat som noen bombe, men det viser jo hvor stor makt avisene har - også i vårt lille demokrati.

 

-snubbel - uten dekning på Telenorkortet - men med full pupp på NetCom

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Helt ENIG!

 

Leste akkurat en artikkel om "Hvorfor NetCom var nede i april", så dette er tydligvis fortsatt hett stoff i media.

Litt lengre ned på siden står det at Telenor sitt nett var ute av drift i Østfold og Akershus, så de får det nok med seg, gidder bare ikke å gjørså mye ut av det... :hrm:

Lenke til kommentar

 

2. Det bekreftes atter en gang at avisene bare skriver om det som gir høye lesertall, og gir f### i å presentere nøytrale fakta. Det kommer jo ikke akkurat som noen bombe, men det viser jo hvor stor makt avisene har - også i vårt lille demokrati.

 

6272474[/snapback]

 

 

Word!! Er så enig. Ta alt du leser i de største avisene med en klype salt og sjekk flere kilder før du tror på noe de sier.

Lenke til kommentar

Jeg tror at grunnen flere medier har vært mye raskere ute ved problemer hos Netcom er fordi Netcom hadde den største kræsjen av begge våre to store (og tilnærmet eneste) leverandører av mobilnett i Norge. Så lenge problemet fikk store konsekvenser i store deler av landet i flere døgn så fikk det kjempemye oppmerksomhet, og dermed er mediene raskt på banen så snart Netcom har problemer igjen selv om det bare er lokalt!

 

Telenor har ikke hatt en like stor kræsj over flere døgn og jeg garanterer alle sammen at hvis noe tilsvarende skjer i like stor skala som Netcom som sin største kræsj, så ville media vært på banen raskt. Men så lenge Netcom har hatt de størte kræsjene så syntes jeg det er rimelig at man fokuserer mest på dem hvis de får selv lokale problemer av mindre art, slik at de må ta konsekvensen av sårbartheten og ordne til så bra backup-løsninger som overhodet mulig.

 

Har man først gjort en "blunder" så straffer media deg lett, og så lenge Telenor unngår de store kræsjene i mobilnettet sitt så vil fortsatt fokuset bli på den som har hatt størst problemer. Netcom vil etter mitt skjønn få mer negativ eksponering enn Telenor selv ved små problemer, og dette vil mest sannsynlig ikke endre seg før Telenor opplever problemer av tilsvarende proposjoner. Eller aller best, at det ikke blir mer kræsj eller problemer hos Netcom!

 

Har selv hatt Netcom i rundt 5 år og Telenor i ca 3 mnd nå pga gunstigere abbonement som passer mitt bruksmønster bedre. Innimellom har jeg prøvd Tele2 og Chess (med Telenordekning) i rundt ett halvt år tilsammen, men har falt tilbake til de to store grunnet bedre kundeservice og tjenester som ikke de "virtuelle operatørene" kan levere!

Lenke til kommentar

Enig i sistnevnte taler, at feilen må ses opp mot hvor mange som rammes..

Så vidt jeg veit, så har ikke Telenor hatt samme store feil som NetCom har hatt i det siste. Hadde de hatt det, vil jeg tro at mediene hadde fokusert like mye på Telenor som NetCom. Ingen medier kan jo akkurrat sies å være spesielt Telenor-vennlige når det gjelder bredbånd og fasttelefoni, samme gjelder Nextgentel og kundesørvis heller.

Lenke til kommentar

Mye riktig her. Har selv Netcom, men forstår at mediaoppslaget må stå i samsvar med hvor mange som rammes og hvor alvorlige kosekvenser det får for brukerne. Men NetCom har no vært flik å gjøre opp for sin feil med gratis ringeminutter og sms lr ka d va, så jeg er strålende fornøyd jeg, har telenor på jobb så nedetiden til NetCom va ikke krise for meg :)

Lenke til kommentar

Den feilen som er beskrevet i linken nedenfor er så å si helt identisk med den feilen som NetCom hadde sist. Forskjellen er at Telenor var nede i 2 timer, NetCom i 3 timer. I begge tilfeller kom nettet opp igjen etter forholdsvis kort tid, men falt ut igjen. Var det mange aviser som hadde slått opp dette på forsiden? Jeg kan ikke huske å ha sett noe bortsett i fra vedlagte link....

 

http://forbruker.no/digital/nyheter/mobil/article1233847.ece

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...