Gå til innhold

SilenX = Oppskrytt?


Anbefalte innlegg

Skal kjøpe nye vifter, og har da sett på SilenX viftene, i og med at de utifra specs lager veldig lite lyd, men samtidig flytter ekstremt mye luft. Prisen på disse er kanskje lit stiv, men ikke så veldig stiv som den var før (ligger på 155 kr på vendur.no nå).

 

Har lest lit rundt om her på forumet, og enkelte kommer med uttalelser som; "SilenX viftene er oppskrytt". Er dette sant, og i så fall... På hvordan måte er de oppskrytt? Er det kun folk som ikke selv har prøvd dem som sier dette? Det er for det meste 120mm viftene jeg lurer på, for det er det jeg trenger.

 

Det er 3 serier til salgs på vendur.no: SilenX iXtrema PRO, SilenX iXtrema og SilenX iXtrema LED. Det er LED versjonen jeg tenker på å kjøpe, så er det noen som har noen formeninger for eller i mot SilenX viftene?

 

Brukererferinger hadde også vært great :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hardware.no hadde en test (28 februar?) om de viftene, pluss noen andre. Resultatet av testen var at det er RPM'en som har noe å si på hvor mye den bråker. Det var tydeligvis ikke de stor forskjellene mellom testproduktene. Har du viftestyring, stiller du de bare ned, slik at volten senkes og RPM'en senkes. Kjøp kvalitet, da motoren på disse er bedre.

Har du ikke viftestyring, kan du lage en selv: http://www.silentpcreview.com/article6-page1.html

Lenke til kommentar

Men i og med at noen vifter opererer med helt merkelige tall.. sånn som denne (høy rpm, høy cfm, lav støy) og samtidig koster såpass mye som den gjør, så kunne det jo være interesant å høre hva andre har å si om disse? LED versjonen om mulig: http://www.silenx.com/productcart/pc/confi...1&idproduct=112

 

Oppskrytt eller ikke

Endret av Martin Klemp
Lenke til kommentar

På testen til hardware blei ikkje luftflyt/kjøleevne testet, kun rpm vs. støynivå

 

Sjekk mcpc.no , her er det ein tilsvarende test der også kjøleevne er testet.

 

http://mediacenterpc.no/index.php?showtopic=94&hl=viftetest

 

Ang. 120 mm viftene på denne testen, det er første generasjon av PRO vifteme. Dei som er til salgs no er oppgraderte versjoner med lavere motorstøy.

Endret av crusade
Lenke til kommentar

Kjøpte nylig 3 stk. SilenX iXtrema PRO (ver.2). 2 stk. 80mm 11dBA og 1 stk. 120mm 14dBA.

De to 80mm viftene er tilnærmet helt lydløse.

120mm vifta støyer noe vanvittig. 14dB er blank løgn. Tipper nærmere 25dB. Så med tanke på støy, er ikke 120mm fra SilenX noe å satse på.

Men om dette gjelder LED viftene aner jeg jo ikke.

Lenke til kommentar

Nei.. takk for svar :) Syntes det er kjipt at folk oppererer med slike lave tall som 14dB når det er såpass langt unna som det er.

 

Hadde man ikke spurt rundt omkring men heller stolt på tallene viser det seg at man ville ha angret veldig! Syntes produsenter bør begynne å vise litt mere særiøse tall :(

 

Men har fått et tilbud fra vendur på en av Pro viftene på 120mm, så mulig jeg tar imot tilbudet og kommer tilbake med en konklusjon - Ihvertfall på en av viftene.

 

Ville likt å hørt LED viftene, men ser ikke ut til at det går den veien.

Lenke til kommentar
Kjøpte nylig 3 stk. SilenX iXtrema PRO (ver.2). 2 stk. 80mm 11dBA og 1 stk. 120mm 14dBA.

De to 80mm viftene er tilnærmet helt lydløse.

120mm vifta støyer noe vanvittig. 14dB er blank løgn. Tipper nærmere 25dB. Så med tanke på støy, er ikke 120mm fra SilenX noe å satse på.

Men om dette gjelder LED viftene aner jeg jo ikke.

6273969[/snapback]

 

 

Hei

 

Ja, 120mm 14db lager ein del meir lyd.. hovedsakelig pga. luftflyten. 64cfm er mykje luft.. Denne vifta bør brukes sammen med viftestyring.

 

120mm 11db er nærmere å være riktig.. Denne vifta er stillegående.

 

Om du vil så bare send 120mm 14db vifta i retur, så skal du få bytte kostnadsfritt til den andre modellen. Evnt. få refusjon. Ta kontakt på PM eller email.

 

Mvh

Runar

Vendur

Endret av crusade
Lenke til kommentar

Genialt :love:

 

Skal absolutt gjøre dette og deretter komme tilbake til forumet her og posta min erfaring med vifta/viftene. Om du hadde muligheten til å poste e-mail adressa di til meg på en PM så hadde det vært flott!

 

EDIT:

 

Det ser ut til at jeg desverre ikke kan ta imot tilbudet fra vendur.no, men dette som nå kom fram er jo hvilken kjempegod service de har :O Det som også har kommet fram er at LED viftene ikke er så smarte å kjøpe så lenge man ikke har viftestyring, mens 11dB versjonen uten leds er mere stillegående!

Endret av Martin Klemp
Lenke til kommentar
De 120mm pro ixtrema viftene jeg har,er de mest støyende jeg har vært borti.Sikkert 30db.Bråker mer på 5v enn mist 16db gjør på 12v.

6274981[/snapback]

Er flere versjoner.. en "14dB" og en "11 db". Den på 11 dB er tydeligvis mye mer rolig og stille

Endret av Martin Klemp
Lenke til kommentar
Fikk en avtale med Runar og vendur alikevell.. bare så jeg får prøvd en av silenX viftene!

 

Eksemplarisk service! Aldri sett maken!

6274911[/snapback]

 

Da skylder du oss kanskje en kort test eller hva? =)

Og til Vendur: :thumbup: Dette liker vi, pluss i margen!

 

-Stigma

Endret av Stigma
Lenke til kommentar

Martin Klemp: Hva med en sammenligning med denne viften?

Jeg er ganske så overbevist om at SilenX sine vifter er oppskrytt.

 

EDIT: Og jeg mener det er en teoretisk feil i logikken ved å bruke resultatene fra testen linket til lengre oppe til å forklare at SilenX har bedre airflow. SilenX viftene har nemlig mindre nav og dermed mindre dødsone på midten av kjøleren som er hvor CPU-kjernen er.

Endret av JohndoeMAKT
Lenke til kommentar

Skulle gjerne ha testet den ja Stigma, men har ikke noen apparater til å måle airflow, støy osv. Har ihvertfall ører jeg kan bruke for måling av støy, og en hånd til å måle airflow da! :p

JohndoeMAKT, har du prøvd noen av viftene? Isåfall kan du jo skaffe deg en som sies å være den beste, og deretter si hva du synts? Ikke reklame på noen måte, for er ikke mit firma, men syntes man virkelig bør ha grunnlag før man sier noe slikt. Her er link: http://www.vendur.no/catalog/product_info....products_id=241

Endret av Martin Klemp
Lenke til kommentar

Jeg har ixtrema pro 120mm vifte, og 120mm led vifte. Led vifta er mer stillegående enn den uten. Snakker her om 14dB versjonen, de bruker jeg sammen med en viftekontroll, hvis ikke blir det for mye lyd. Jeg er ganske allergisk. Men de silenx viftene dytter mer luft enn alle andre viftene jeg har prøvd.

Endret av samye83
Lenke til kommentar

Martion Klemp : Jeg har hatt to av de ADDA viftene jeg linker til og to Papst 4412F2GL i bruk 24/7 (Papstviftene på 5 volt) i en 15 måneder.

 

Jeg betaler ikke 25 euro for en 120mm vifte og for å finne ut om jeg har rett eller ikke, men dersom du har lyst til å sende meg en av hver (mine ADDA er som sagt 1,5 år gamle, så sammenligning med min vil ikke være gyldig) til test er jeg åpen for det.

 

Mitt grunnlag er en teori og jeg gav også inntrykk om at det er nettopp det og den dagen det ikke holder er den dagen vi brenner Copernicus... igjen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...