Gå til innhold

Gode alternativer til Norton Antivirus - gratis!?


Anbefalte innlegg

Jeg har nå brukt Norton AntiVirus som jeg har fått gjennom Telenor sitt ADSL, men etterhvert begynt å lure på om det finnes like gode alternativer.

 

Det jeg er på jakt etter må være enkelt i bruk, helst bruke mindre ram enn Norton gjør og være tilgjengelig på Engelsk og/eller Norsk.

 

Dette burde helst være gratis.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+56132

Personlig elsker jeg Kaspersky Internet Security. Det er ikke gratis men er verdt alle penga fullt ut. Norton fant ingen virus, med en gang jeg installerte Kaspersky fant den 15 trojanere :p

 

Pluss at det er anti-hacker, brannmur og mange andre nyttige funksjoner. RAM-bruker ligger til vanlig på 10 MB, men når man skanner PCen eller noe lignende ligger den på nærmere 40 MB.

 

Kaspersky Internet Security FTW!

Lenke til kommentar

Jeg vet at mange bruker AVG Antivirus som et gratis alternativ til antivirus-programmer. Det bruker lite ressurser, det vet jeg, men jeg er ikke sikker på hvor godt det er i forhold til alternativer som koster penger.

 

Selv synes jeg Norton er et dårlig alternativ, enkelt å greit fordi det er (et av?) det mest kjente og mest utbredte antivirus-programmet, som gjør at det lages virus som knekker det bestemte antivirus-programmet. I tillegg til at det til tider er et helvete å få oppdatert virus-definisjonene.

Lenke til kommentar

Norman Antivirus er veldig å anbefale fra min side... Det kommer nesten aldri noen popups eller noen form for påminnelser bortsett fra når den finner noe. Oppdateringer går av seg selv. Er ikke gratis men fås med Tele2 og Nextgentel. Ikke god grunn til å gå over til Tele2 i alle fall=P

Lenke til kommentar

Hvorfor skulle jeg ikke det? Har hatt det på en maskin i to år, uten å formatere. Har aldri hatt noe problemer med virus eller lignende. I begynnelsen synes jeg det var litt uvant meny, og at det var lite valg. I Northon har du jo flust i valg og fancy instillinger, poppups som forteller deg hva du bør gjøre osv. Men slik er det ikke med Norman, det installerer du og thats it. Det eneste du måtte komme til å gjøre er å trykke på OK på en liten rute som informerer om fjernede virus, når du får noen.

 

Eneste eg var misfornøyd med var altså menyene, men skjønte fort at dette var bare tilvenning, og at det var noe jeg egentlig ikke trengte å bry meg med siden programmet stortsett fikser alt av instillinger og oppdateringer selv.

Endret av djupevik
Lenke til kommentar

Meste parten av programmene er vell etter smak og behag. Så er det gjerne også etter hva du bruker maskinen din til. Hvis du sitter bare å leser på vg.no, så trenger du ikke noe spesielt bra program. Men hvis du laster ned alt som kan lastes ned så vil du nok trenge et bedre program enn til bare til å lese vg.

 

Jeg vet ikke selv hvor bra Norman er, jeg har sagt det andre har fortalt meg.

Lenke til kommentar
Hmm, kanskje jeg skulle prøve den versjonen av norton som du har da:) Jeg har i alle fall følt at det har vert popups i hytt og pine med de norton programmene jeg har testet. Spesielt Internet security.

6228331[/snapback]

Jeg har droppet Internet Security da AntiVirus dekker det meste.

NIS ble bare plagsomt, men som sagt... den siste versjonen av Norton er også mye bedre på dette. Den står vel innstilt på at den slettet virusene uten å spørre brukeren som det ble gjort tidligere. Idiotsikkert - rett og slett.

Lenke til kommentar

Jeg synes Norman er fantastisk. Har aldri hatt eneste ett virus/orm/trojan på min PC med Norman. Norman er lett å bruke, krever lite av PCen og tilbyr topp beskyttelse. I tillegg liker jeg at den kommer i en norsk språkversjon.

 

MEN. Jeg ville ikke anbefalt Norman sin brannmur. Denne likte jeg ikke noe særlig. Samt leste også den test på PCWorld Norge. Der kom Sikkerhetspakkene til Trend Micro best ut etterfulgt av NOD32 og CA eTrust når du skal ha både Antivirus og Brannmur i ett.

 

Edit: Vurderer å prøve ut Trend Micro sin sikkerhetspakke. Kanskje som en erstatter for Norman Virus Control og ZoneAlarm. Norton har også en Norman Virus Control Plus som tilsier at den kommer med AntiSpyware fra Ad-Aware.

Endret av DJViking
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...