Gå til innhold

Radiator ute


Anbefalte innlegg

Hvis jeg kobler på en litt stor bilradiator på vannkjølinga mi og kyler den ut av vinduet nå i vinter, vil det da være effektivt når det er kaldt ute ? Og vil en standard akvariumpumpe kunne klare og pumpe noe særlig vann da jeg må ha et par meter lange slanger for å nå frem til vinduet ?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Selvfølgelig vil det være effektivt. Du trenger heller ikke en stor radiator. Bruk bare et lite varmeregister. Jeg antar du vil spandere en vifte på den også? Vanntemp over lufttemp forholdet vil omtrent være likt som med innebruk. sannsynligvis endel bedre da det ofte er svært god luftsirkulasjon ute les: kuling :wink:

Pumpen vil også greit klare 3-4 meter slange.

MEN det er et stort problem...

Systemet vil bli for effektivt på vinterstid. Vanntemp vil gå under lufttemp i rommet hvor du har PC, og da blir det kondens hvis du ikke isolerer godt.

En annen ulempe er at temperaturen vil komme til og variere mye. Det vil føre til at du kanskje klokker noe sinnsykt en dag, og neste dag så henger maskinen seg fordi det ble mildvær ute...

Det er et system hvor du ungår disse ulempene. Det er et to-krets anlegg med elektronikk/termostat og 2 pumper. Krever litt mekking.

 

_________________

pc-crash.gif

 

[ Denne Melding var redigert av: Arctic på 2002-10-07 21:41 ]

Lenke til kommentar

Effektivt??? En "litt stor bilradiator"? Når kuldegradene står i kø på utsiden, vil det nesten garantert rime på både slanger og kjøleblokker!! Anbefales ikke, medmindre du isolerer _godt_ rundt alle deler som har kontakt med vannet! Og husk nå endelig minst 20-30% frostvæske i vannet da, litt avhengig av hvor du bor.

En vanlig akvariepumpe vil greie jobben helt fint, sålenge løftehøyden er innenfor rimelighetens grenser. (ca 0,5-0,6m for de fleste).

Lenke til kommentar

Huh, du svarte ganske cirka omtrent rett før :smile:

Hvor mye kondens det blir kommer an på hvor kaldt det blir ute, og hvor stor forskjell det er mellom utetemperatur og romtemperatur.

Slanger, blokker, vanntank og alt annet som blir kaldere enn romtemp må isoleres.

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-10-07 21:42, skrev Arctic:

Det ble visst kø her
:lol:


 

Rofl, ja! Mange som hogg til på denne!

 

Btw; Har allerede nesten et slikt opplegg, i og med at jeg har direkte tilførsel av uteluft til radiatoren i maskinen. Lufttemp inn: 5,7grader. Lufttemp ut fra radiator:14,5grader. Vanntemp: 14,8grader. CPU-temp: 23,2grader. Foreløpig ingen tegn til kondensering, men ligger nok i grenseland! :grin: Må nok passe på, etterhvert....

Lenke til kommentar

Et godt tips til radiator må vel være en gammal Golf GTi radiator? Disse er ganske "svære" :smile:

 

Så tar du med deg den originale radiatorvifta og kjører den på en egen 12V - da "blæs" det friskt!

Burde vel greie å kjøle ned et par-tre svettende AMDer or so... ?

 

Mvh, Stian...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...