Gå til innhold

Problemer med firewire pcmcia kort i bærbar


lassevk

Anbefalte innlegg

Jeg har en Compaq Armada Evo N400c bærbar, standard konfigurasjon.

 

Til denne gikk jeg til anskaffelse av et pcmcia kort med firewire porter på, et Tekram TR-1394c kort (på esken står det (1394 Firewire CardBus TR-1394C). Kortet er av den tynne en-ports typen (husker ikke om dette er I eller II eller hva det er), med fortykning på den delen som er på utsiden av den bærbare, med to porter i enden.

 

På den bærbare kjører jeg Windows XP Professional Corporate Edition m/SP1, og når jeg plugger i kortet så kommer det opp i device manager, men med en gul runding med et sort utropstegn i, standard problem med andre ord.

 

Feilmeldingen i properties for "1394 Net Adapter" er: This device cannot start. (Code 10). Hvis jeg "stopper" enheten via "safely remove hardware" dialogen så står det at det nå er trygt å ta den ut, så den må tydeligvis ha en eller annen form for kommunikasjon her, men den klarer ihvertfall ikke å få brukt kortet. Kanskje betyr dette bare at "siden jeg aldri fikk initialisert kortet til å begynne med er det helt sikkert ok å ta det ut igjen".

 

Ingen dialog kom opp når jeg plugget i kortet første gang heller, f.eks. "New hardware found". Skjer heller ingenting når jeg plugger i den eksterne harddisken (ikke at jeg forventet dette).

 

Hjelper ikke å reboote med kortet i, ta det ut og inn igjen, fjerne driverne(?). Oppgradering av driverne går ikke, finnes ikke drivere på tekram's websider (nesten god nok grunn til å levere kortet tilbake til butikken), XP har ikke nyere drivere verken på cd'en eller på websiden. Fjerner jeg driverne og drar ut kortet og setter det inn igjen så dukker det opp med samme feilmelding igjen.

 

Har søkt på MS support, fant ikke noe spesielt matnyttig rundt dette problemet der, derimot fant jeg mange meldinger via google om folk som har samme problemet, riktignok med andre merker firewire kort. Betyr dette at MS ikke har gjort jobben når det gjelder firewire drivere for pcmcia?

 

Det jeg vil er jo å koble en ekstern firewire harddisk og et videokamera til den bærbare, så selv om jeg må levere kortet tilbake vil jeg jo vite om det er noe vits i å prøve å bestille et annet merke eller om jeg like godt kan gi opp hele greia. Jeg har firewire på min stasjonære også så så veldig problematisk er det ikke, men mer diskplass på den bærbare ville kommet veldig godt med...

 

Noen (seriøse) ideer blant folket der ute ?

 

Ideer jeg selv har:

- prøve kortet hos sjefen på jobb (samme maskin, windows 2000)

- prøve kortet i andre bærbare med windows 98se (hvis jeg finner noen som kjører 98)

- reinstallere xp (sukk)

 

Lasse Vågsæther Karlsen

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har opplevd akkurat det samme. Kjøpte akkurat det Tekram-kortet. Det fungerte ikke. Skulle i første omgang bruke det til å ha direkte tilkobling til min stasjonære for å overføre filer over til den bærbare. Maskinene fant aldri hverandre. Dette var etter jeg trodde alt var i orden med driver osv. Ingen utropstegn i enhetsbehandling var det heller ikke, så det skulle i teorien være helt iorden siden XP hadde identifisert og installert det.

 

Etter mye strev og banning prøvde jeg et kort jeg fikk låne og det fungerte med én gang. Sendte da sporenstreks returforespørsel til Komplett Data som jeg hadde kjøpt det hos og sendte det inn. Jeg fikk pengene tilbake på kontoen etter kort tid...

 

Kanskje kortet har kompabilitetsproblem med XP ? Ikke vet jeg, men du burde prøve et annet kort hvis du har mulighet for det.

Lenke til kommentar

Jeg går utifra at du mener et annet type kort da enn bare et annet Tekram kort. Det dukker nemlig fint opp i Windows 2000.

 

Uansett, planen for hva som skal gjøres er nå klar. Har klart å surre til en annen ting i Windows også, så den klarer ikke alltid å avslutte, får en feilmelding om at "Proxy Desktop" har hengt... Så jeg reinstallerer uansett. Første jeg skal gjøre er å sjekke om kortet dukker opp.

 

Hvis ikke, så går det sporenstreks tilbake til butikken. Har heldigvis kjøpt det lokalt, så da slipper jeg sendrektigheten til Komplett. Regner med at det er en smal sak å få byttet det i et annet kort eller få pengene igjen da jeg har handlet en god del der tidligere.

Lenke til kommentar

Hei!

 

Jeg kjøpte et Tekram kort tilsvarende ditt hos Komplett Data i Møllergata i går (11/10). Jeg plugget dette til, og det virket umiddelbart uten problemer. Det kan jo selvfølgelig være en seriefeil på enkelte av kortene, men jeg tviler.

 

Kunne vært interessant å høre hvilket serienummer det står på baksiden av PCMCIA kortet.

 

Mitt kort har følgende nummer: TR-1394C 41-0C11394-09

X232EAA1A00899.

 

Jeg kjører også med WinXP Pro med servicepack 1 på en HP omnibus 6100.

 

Forøvrig stemmer det at det er en VIA OHCI kompatibel brikke på denne.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...