Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Lav hastighet på internett


Anbefalte innlegg

Vi har en 3500/600 kbit/s linje fra NextGenTel, men linjen vår er bare 2000/600 når jeg tester den på nettet. Jeg har ringt og snakket med dem og de sa at routeren kanskje var for gammel til så høy hastighet, og sendte oss en ny router. Vi har den nye routeren nå (Thomson SpeedToutch 510), men hastigheten er fremdeles den samme. Hva kan være galt?

 

 

Jeg lurer også på en annen ting. En del porter har åpnet seg automatisk i routeren, er dette normalt eller er det noe galt?

Endret av trygveaa
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

kanskje bor du for langt fra en sentrale ? ..noen lover 20 mb hastighet..men da må du bor rett vedsiden serveren.. spørr hvor din nærmeste semtrale liger .. skal være under 3,5 km eller inntil ikke sikekrt på det har samme linje som du og min funker til og med med min gamle router

Lenke til kommentar

På 2-3Mbit gir Itavisen ganske korrekte målinger (ofte 100-200kbs for lav).

 

http://speedometer.hardware.no/java/index.php viser som regel den reelle hastigheten på ADSL linjen.

 

Liten vits å bruke en linux distro for å måle 3Mbit, men her er en for de som vil ha en nøyaktig måling for ADSL2+ mm... ftp://ftp.uio.no/linux/

Bare husk å vente til målingen blir stabil og gang resultatet med 8.

 

Når du snakker om en nabo som har høyere hastighet, så kan dette skyldes støy på linjene. Har du prøvd med to forskjellige PCer koblet rett i modem (rotermodem), så er det til for å ringe eller maile ISP.

Endret av la7dfa-com
Lenke til kommentar

Har testet hastigheten med flere PCer ja, men bare en rett i routeren. Kan prøve med en annen senere men er ganske sikker på samme resultat.

 

Det er ikke en nabo, men en venn som bor 300-400 m unna. Som jeg skrev tidligere, så har jeg 3249 m til sentralen, mens han har 2347, ifølge denne siden. Har dette noe å si? Jeg ville jo tro at linjen burde klare 3500 kbps på 3 km, eller gjør den ikke det?

 

Går det ann å finne ut hvor problemet ligger, altså om det ligger mellom routeren og inntaket til huset på loftet eller om problemet er utenfor huset?

Lenke til kommentar

Tror egentlig du sa svaret riktig i første setning. "NextGentel".

 

Har faktisk til gode å oppleve riktig hastighet fra deres side. Verst er det selvfølgelig å måtte restarte routeren sånn ca 30 ganger hver dag p.g.a nettet blir HELT borte. Og JA de er flinke til å sende ut routere. Har faktsik 4 stk routere bare fra Nextgentel men ingen av dem fungerer. Faktisk så hadde det for min del vært bedre å hatt en 2mbit ADSL fra telenor enn den 20mbit fra Nextgentel. Hadde garantert hatt bedre og mer stabil linje.

Lenke til kommentar

hei.jeg har telenor,og hadde samme problemet som du,hadde 2stk fra telenor hjemme for se på det,men fant ikke ut av det før vi ringte til en som hadde med å stille farten ,og han sa at man må gå utifra bruttoen,så for min del jeg skulle ha 6000,da måtte han stille den opp til over 7000,så nå får jeg 5990,men det er når jeg laster ned hastighetmåleren på online.no,jeg får en del mindre på it avisa og din side

Lenke til kommentar

jeg sitter også på endel routere fra ngt hehe hver gang jeg ringer og klager på min hastighet sender de ut en ny router... har idag en speedtouch 585i men har fremdeles 1.3mb... og har 2000/1200 pakka til ngt... opphastigheten min ligge rpå 700kb.. så den er ikke så ille...men nedhastigheten suger big time... så nå har de oversendt saken til sine senior teknikkere for gud veit hvilken gang.. så da får jeg vel snart enda en router i posten ler

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...