Gå til innhold

Flytråden for de reiseglade


Anbefalte innlegg

Economy Extra er vel fleksible ja. Derav prisen, og derav hvorfor de får bruke fast track.

Jeg testet FastTrack på Gardermoen i forrige uke når jeg var en tur i Hamburg. (Bruke EB Gold kortet mitt) Da var det nesten ikke noe kø der, to personer foran meg, den er forresten bare for utenlands...

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 3 uker senere...

Har et spm.. Jeg reiser gjennomslittlig til Belgia 4 ganger i året. Når jeg er der, kjøper jeg en del dyre ting, men har aldri benyttet meg av sjangsen til å få tilbake VAT(Merverdiavgiften) på varene. Hvor og hvordan gjør jeg dette neste gang jeg skal til Belgia?

Lenke til kommentar

Det går vel neppe på et blunk dersom du velger å gjøre papirarbeidet selv heller..

 

Jeg har hittil funnet ut at tidsbruken ved å ordne global refund stuff etc ikke er verdt de ofte ikke alt for store beløpene man kan få tilbake. Den gang min far var diplomat i utlandet, ble alt av kvitteringer samlet for tax refund, men det var gode gamle dager - og diplomat-regler. Siden mitt hovedreisemål er USA hvor det meg bekjent kun er en stat som offers tax refund, har ejg gitt opp.

 

Tror dog jeg kunne fått litt igjen på min forrige Londontur, men det prøver vi å kalle et glemt kapittel.

 

Jeg lurte litt på det, ettersom jeg ikke har reist på alt for mange tjenestereiser. Ved bruk av taxi, er det noen "grense" på hvor mye man bør tipse? Jeg tipser vanligvis mellom 10 og 15 % i taxi. Er dette akseptabelt når det skal refunderes? Reisemål i Norge vs utlandet?? Synspunkter? Hvor går grensen?

Lenke til kommentar

I USA er det nok mer vanlig å tipse, spesielt om du har baggasje og kjører gjennom bomstasjoner. Selv tar jeg taxi omtrent 4-5 ganger i uken i Oslo og har kun tipset én gang det siste året; den gamle damen som kjørte taxien hadde glemt å skru på taksameteret, så jeg gav henne en 200 lapp etter at vi kom frem (reisen koster ca 120/150 NOK).

Endret av Robbiedeluxe
Lenke til kommentar

Så vi tipser ikke taxier i Oslo? Virkelig! :O

 

Så en hundrelapp i tillegg til Oslo Taxis fastpris fra Gardermoen på natt(750 - billigste drosjeselskapet til Oslo) er med andre ord ikke nødvendig...?

 

Så generelt, når man skal følge reiseregulativer som foreskriver "within reason", bør man ikke tipse pliktmessig i taxi, i Norge, vel og merke.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...