Gå til innhold

Scene selection i Adobe Encore


Anbefalte innlegg

Holder på å lage en DVD i Adobe Encore DVD, og har lagd en hovedmeny, og en meny der man velger scener (som på de fleste andre dvd'er). Jeg har importert filmen som asset, og lagt den på hovedmenyen på knappen "Spill av", og det fungerer jo helt fint.

Men så vil jeg jo ha den inn i denne velge scene-menyen også, delt opp i scener. Og dette får jeg ikke til, eller rettere sagt, jeg vet ikke hvordan jeg gjør det. Kanskje muligens at noen her kan hjelpe meg? :innocent:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

I scenemenyen lager du linkar til dei forskjellige kapittela. So finn du fram videoen, monitor og tidslinje. Sjå/spol gjennom videoen, og ved kvar stad du skal ha eit kapittel trykke du på den kvite knappen til venstre i tidslinjevindauget (hurtigtasten er * på numpaden trur eg). Då vert det laga ein nummerert markør på tidslinja. For å linke knappen til det bestemte kapittelet merker du knappen, går til Properties-paletten og bruker pickwhip-verktøyet. Dra ned til markøren på tidslinja. Meiner det vert vist i denne tutorialen. Der får du iallfall ei kort gjennomgang av alt du treng for å lage ein enkel DVD, og kan vere grei å sjå gjennom.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Jeg bare drar opp denne tråden igjen jeg, siden jeg har et spørsmål som omhandler noe av det samme.

 

Jeg har altså fått til å dele opp filmen i scener, og jeg har en meny med små bilder for hver scene. Men hvordan velger jeg hvilket thumbnail-bilde jeg vil ha for hver scene? For sånn jeg gjør det nå så blir det bare screenshot av starten av scenen, og det er det jo ikke alltid jeg vil ha.

Og så lurer jeg på, er det mulig å få til videothumbnails, altså en liten filmsnutt fra scenen som spilles av i den menyen? I såfall hvordan gjør jeg det?

Lenke til kommentar

Ettersom den beste tutorialsida for Encore eg veit om ikkje fungerer for tida (for meg iallfall, kjem ikkje inn på Sitesled i det heile), kan kanskje Encore sin hjelp-dokumentasjon vere til hjelp. Sjå under "Create video thumbnail buttons".

Poster frame Using the chapter property called Poster, you can designate a specific start point or frame to display. Otherwise, the thumbnail begins at the first frame of the destination chapter or displays the first bright (non-black) frame of the chapter if Animate Buttons is turned off for the menu.
Still or moving The thumbnail video can be still or moving. Animating video thumbnails is a menu setting. All the thumbnails on a particular menu must be either still or moving. You set the animation by using the menu property called Animate Buttons. (See To animate video thumbnail buttons.)

 

Edit: Og so sjå vidare om Animated buttons og Poster frames.

Endret av incanus
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...