Gå til innhold

Tråden for utvekslingsstudenter


MartinF

Anbefalte innlegg

Jeg veit om en person som er i usa nå, og har hatt en del trøbbel med faren, hun fikk ikke lov å gå ut alene osv..Men hun protesterte skikkelig, og til slutt så lagde de noen regler i lag. kanskje å ta en alvorlig prat med mora hjelper? i alle fall, ikke gi deg før det blir annerledes... Slik skal det ikke være! spør noen om å finne på noe, si ja, og forklar til vertsmoren at dette er noe du kommer til å gjøre, hun kan da vell ikke akkurat sende deg hjem for at du drar en tur ut med noen venner. bare protester og snakk med dem, så skal dem nok gi seg etterhvert...håper jeg for din del i alle fall da :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

r0lf: Som SurfingElite sier så må du ta en prat med verstmoren din. Hvis det absolutt ikke hjelper så kontakter du områderepresentanten din og får han/hun til å hjelpe deg. Hvis heller ikke det funker så skifter du familie så fort som mulig.

 

Når vertsmoren din er så streng og ikke vil la deg få venner så er det bare å protestere. At du skal sitte på rommet ditt og kjede livet av deg, kan du ikke finne deg i..

 

Ustedalen.. Har du noen tips til r0lf?

Lenke til kommentar
Må bare skyte inn at det er skikkelig kjipt å sitte her å lese om alle som gleder seg til å dra, og har bare noen dager ventetid igjen, mens jeg har et helt år igjen :(:p

 

Neida, men vil ønske alle som reiser lykke til!

 

Er det forresten noen andre her på forumet som reiser til neste år?

 

Til slutt... SimenSH, har du tenkt å lage noen blogg gjennom året? Hadde vært spennende å sett hvordan det går med språket og slikt :)

9319090[/snapback]

 

Jeg reiser til neste år! Hvilken organisasjon, og hvor har du tenkt deg? Jeg tror jeg går for speak, men er mer usikker på hvor jeg vil.

 

ps. R0lf Du kanke gå med på det der. ta en prat med enten henne eller områderepresentanten din!

Lenke til kommentar

Går nok for Speak jeg også :-)

 

Har ikke tenkt alt for mye på stat enda men foreløpig er det:

 

-South Carolina

-North Carolina

-Texas

-New Jersey

-Florida

-California

-Washington

 

Listen kommer helt sikkert til å endre seg litt, men jeg er veldig sikker på Carolina statene :-)

 

Skal søke så fort det har ordnet seg med godkjenning av året (tror ikke det kommer til å bli et problem) !

Lenke til kommentar
Naa har jeg vaert med vertsfamilien i en uke. Jeg vil ikke begynne aa klage og syte for tidlig, men jeg maa innromme at jeg er skeptisk allerede. Desverre.

 

Jeg vil jo gjerne lage litt venner her paa skolen og jeg forsoker aa vaere sosial og positiv. I en av klassene kom jeg i prat med noen og de lurte paa om jeg ville vaere med dem ut slik at de kunne vise meg smaabyen jeg bor i. Det hortes ut som en fin ting aa gjore etter trening og skole. Da jeg kom hjem og fortalte moren i huset saa var hun mer skeptisk til det. Jeg sa jeg hadde tenkt aa mote noen i morgen kveld, men da sa hun at jeg ikke fikk gaa ut med venner foer om en uke. Hun mente at tidsforskjellen var i kroppen min enda. Saa hun at hun mente jeg bare kunne treffe venner i hvoedsak paa sondager, fordi da var det ikke trening og lekser. Jeg sa til henne at om jeg var ferdig med lekser og trening om jeg da kunne treffe folk i hverdagene?

Nei, det ble vanskelig for jeg MAATTE vaere hjemme til middag klokka 18 hver dag. Dette var house rules. Da jeg horte dette ble jeg ganske skuffa, om jeg hadde en utvekslingsstuden ville jeg oppmuntret han/henne til aa moete andre og stifte venner. Men ikke her nei. Moren i huset er veldig overbeskyttende og streng. Jeg og de andre barna faar f. eks ikke lov aa sitte paa pc paa hverdager saa lenge det ikke er skolearbeid.

 

Jeg foler at for hver gang jeg maa si nei til folk saa avskriver de meg. Allerede saa sitter jeg alene i luch kantina paa skolen. Ikke morro. Jeg har jo lyst til aa bli kjent med folk her borte og oppleve deres ungdomskultur. Naa om dagen sitter jeg som utvekslingsstudent og kjeder meg paa rommet mitt. Litt motsatt avv det jeg hadde tenkt, fordi jeg foler at moren i huset motarbeider meg i at jeg skal faa nok frihet. Jeg er jo ikke en som ville lopt ned paa hjornet for aa royke weed hvis hun lot meg gaa ut og treffe venner.

 

Jeg har tenkt til aa sporre representanten min her om det er vanlig at jeg maa vaere saa mye inne paa fritiden min og at jeg blir saa strengt passa paa. Foreldrene mine synes jeg bor bytte familie. Kanskje er ikke gresset gronnere?

 

Er ganske frustrert om dagen desverre, men vil ikke hjem. Haaper andre har det bedre her i USA.

 

 

Jeg er i Arizona btw og reiser med EF.

9319209[/snapback]

Auda, dette høres virkelig ikke artig ut.

 

Jeg opplevde noe av det samme, men for all del ikke så ille. Allikevel var det nok til at jeg ble ekstremt irritert.

En jente hadde invitert meg på en liten kjøretur utenfor byen, men når jeg sa dette til vertsfamilien ble jeg totalt nektet. Det sto i "reglene" at jeg ikke fikk lov til å forlate byen uten dem, men jeg tror de sa dette fordi de ville ha kontroll på meg.

Dette ble mye bedre iløpet av året som gikk!

 

I starten av året så fikk jeg ikke lov til å ha damebesøk til langt på natt. Hver gang jeg hadde noen der kom alltid vertsforeldrene mine ned og sa at det ble for sent og at hun måtte gå hjem. På slutten av året overnattet jeg så å si hos noen jenter uten at det ble noe problem. Altså, det kommer sannsynligvis til å gå seg til iløpet av skoleåret.

 

Amerikanske foreldre er ekstremt påpasselige og du som 17/18 åring er ikke istand til å ta vare på deg selv i deres øyne. Allikevel har du lov til å kjøre bil. Forstå det den som kan.

 

Jeg ville snakket med vertsfamilien din. Fortell dem at du er en sosial type og at du kom hit for å lære om den amerikanske kulturen, noe du må gjøre rundt andre amerikanere på din alder. Hjelper ikke dette så vent et par uker og se om det går seg til (noe som jeg tror det gjør). Hvis ikke så snakk med områderepresentanten din. Hun kommer til å få ordnet dette, siden hun sannsynligvis er veldig erfaren på dette området.

 

All lykke til deg! :)

Lenke til kommentar
I følge Speak skulle de ringe til USA i kveld/natt og høre om det var noe nytt og om hvordan situasjonen var. Så de ringer meg vel i morgen tidelig med beskjed om hva organisasjonen i USA sa.

9326621[/snapback]

 

jaja, håper de kommer med gode nyheter, når er liksom "fristen" din? før du må hoppe over til norsk skole igjen

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...