Gå til innhold

Tråden for utvekslingsstudenter


MartinF

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Dere kommer til å ha det helt konge, slipp dere løs og lev livet!

Hva legger du i å leve livet?

 

 

F.eks hvis du får spørsmål om å bli med på noe, som det kan være enkelt å si du står over fordi det er nytt og du er "redd" for å prøve det, så bare bli med! Det værste som kan skje er at det var en ny erfaring :)

 

Og da snakker jeg ikke om at dere skal prøve dop, fyllekjøring og lignende, men alt fra sport og aktiviteter - til ting med venner :) legg alt fra Norge bak dere og bare lev der så dere ikke angrer på noe dere ikke gjorde! Vær på offensiven, ikke vær passiv (:

 

 

Martin: Jeg gir deg opp :)

Lenke til kommentar

Hei, noen som har erfaring med å dra til ett land der de ikke prater engelsk? F.eks. ett spansktalende land? Foregår all undervisning på spansk? Er det mulig å følge med selv om man ikke er en racer på spansk? Flere tips og triks? Og noen som har erfaringer med explorius? Hvorfor er det billigere?

Lenke til kommentar
Planen min er å reise til Australia, og jeg bader i et hav av organisasjoner..

Et litt "rimelig" tilbud er Explorius, noen erfaringer?

Ellers er YFU kanskje ikke så dumt, men finner ikke priser for Australia 2010/2011?

 

Det er vel egentlig ikkje så mange som har erfaringer med explorius siden dei er så nye i Norge.

Men eg kan si at eg reiser med dei til usa til høsten og så langt er eg fornøyd :)

Lenke til kommentar

Kunne du ikke lagt til litt om kjøp av mobiltelefon på den FAQen i førstepost, Martin? Evt. linke til en annens. Søkte men ble ikke helt klart for meg.

 

Frister veldig å kjøpe en iPhone 3GS der borte og da ha den med hjem igjen. Hvilken fremgangsmåte er det da? Betale en avgift for å avbryte abonementet og så bare bestille f.eks. et av NetComs iPhone-abonementer?

Lenke til kommentar

Jeg kjøpte iPhone der borte. Jeg kjøpte en 3G som var en måned brukt, til $500 på craigslist, da var dollarkursen veldig lav forresten. Jeg hadde så bare et kontantkort, før det ble for dyrt, og gikk over til et vanlig abonnement fra AT&T.

 

Det du kan gjøre, er å høre om familien kan kjøpe iPhonen med abonnement på dem, mot at du selvfølgelig betaler det. Så avbryter du abonnementet en måned før du drar hjem. Hvis AT&T ikke låser opp telefonen din, må den jailbreakes også unlockes i Norge, slik jeg gjorde.

 

Husk at iPhone abonnementene i USA er ikke veldig billige de heller. Regn med en $100 i mnd for unlimited data og text. Jeg betalte "bare" $70 for mit abonnement, men hadde ikke unlimited data.

Lenke til kommentar

Hei, jeg er litt fortvilet og håper det er noen der ute med gode råd.

Jeg reiser med YFU til Marysville, Michigan 4. August. Skolen begynner ikke før 8. Sept, så jeg syns avreisedato var vel tidlig, men hvorfor klage på 1 måneds ferie i Usa?

Men da jeg åpnet e-posten tidligere idag så jeg at jeg hadde fått fullstendig reiserute til Usa, og i tillegg informasjon om avreisedato til Norge: 5. mai! Min skole i Usa slutter i følge skolekalenderen ikke før 18. Juni, så det betyr at jeg reiser hjem rundt 5 uker før skolen slutter.. Jeg er veldig forvirret, er det en feil, eller er det normalt å bli sendt hjem så lenge før skoleslutt?

Jeg har aldri hørt om dette tidligere, er det noen som har tidligere erfaringer med noe lignende? Trodde poenget med utveksling var å gå ett fullt år på skolen i vertslandet, ikke 1 måneds ferie før skolen begynner..

Lenke til kommentar

Det er helt normalt. Det betyr enkelt og greit at de ikke fikk bestilt billetter hjem på en senere dato. Du vil dermed bare kunne endre avreisedatoen din hjem, til et senere tidspunkt når du er i USA. Det gjaldt meg og. Hadde reise tilbake i april, men skolen sluttet 21. mai. Endret avreisedatoen hjem, til en dag i juni. Ikke noe problem, og ikke noe å deppe over. :)

Lenke til kommentar

Noen som vet sånn cirka hvor mye det koster? Liksom TOTALT ikke bare programavgiften? Og hvilken organisasjon reiste dere med?

 

Og programavgiftene ligger vel på sånn rundt 60-70 000? Kan noen forklare hvor alle de penge blir av? (Spesielt i non-profit organisasjoner VS pro-profit) ?

 

Takker for svar:D Er VELDIG nysgjerrig på å dra til utlandet ett år og prøver å forberede meg, og vurdere alt så godt som mulig :D

Lenke til kommentar
Jeg lurer på en ting. Det er lov med 2*23 kilo innenlands i USA også? For jeg skal ta tre forskjellige innenlandsfly og vil ikke betale overvekt.

Regelen er at det er reglene til det FØRSTE flyselskapet du reiser med som gjelder hele veien.

Du velger selv om du vil sende bagasjen hele veien, eller om du vil plukke den opp underveis (tiltak).

Men hvis du sender den hele veien er det altså reglene til det første flyselskapet som gjelder,

så hvis du sjekker inn med et flyselskap som tillater 2x23 kg, og de andre kun tar 2x20 kg så er det null problem for deg.

(Jeg klarte btw å komme meg til USA, til og fra Hawaii og hjem fra USA uten å måtte betale overvekt selvom jeg hadde det. Utrolig hva man drar benefits fra dersom man smiler og er hyggelig)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...