Gå til innhold

Tråden for utvekslingsstudenter


MartinF

Anbefalte innlegg

Sorry folkens jeg vet at jeg er litt sen i denne BANK samtalen.

Kommende utvekslinsstudenter: Vet dette ser langt og rotete og kjedelig ut å lese, men vær så snill å les!

 

Men ja, har endel ting jeg vil si!

Jeg har sparebanken vest og fikk VISA før jeg fylte 18, noe jeg gjorde på campen til EF i Boston halvannen uke etter jeg kom dit!

 

Det er en kjede med sparebanken vest, øst, nord og sør (sikkert helst i storbyer, min er i Bergen)

 

Men ja, jeg trodde jeg var god med penger, og tok helt forferdelig feil!

Fikk stipendet mitt på nesten 50 000 til å bruke som lommepenger og.

 

Men ja før jeg begynner med en moralpreken til kommende utvekslingsstudenter:

 

Jeg er dårlig med cash, har jeg cash bruker jeg det! Så vanligvis tok jeg ut det minste beløpet jeg kunne som er 20 dollar. Noe som tilsvarer nesten 130 kr slik dollaren er nå.

Det jeg aldri tenkte på var at de tok 33 kr for hvert beløp jeg tok ut, noe som er 1/4!!! av hele beløpet!

Så tenk om jeg har tatt ut 4000 kr totalt forskjellige ganger, vil det si at jeg har sløst vekk 1000 kroner.

Og kortet mitt har vært delvis avmagnitisert så jeg kan kun bruke det til å ta ut cash nå, kun 5% av alle butikker/restauranter/steder generelt vil ta kortet mitt.

 

Men ja, over til min moralpreken som jeg lærte utifra mine egne feil og jeg IKKE vil at noen andre skal måtte ha noe å gjøre med.

 

Som jeg tidligere nevnte, jeg er verre enn jeg trodde når det kommer til pengebruk.

Du vet, woho jeg er 18 år og har 40 000 kr på kontoen, sier vel sitt.

Før jeg dro ville jeg ha foreldrene mine til å ta vare på stipendet mitt, for å så gi meg en viss sum av det hver mnd.

Men jeg hadde det kjekt, shoppet for tusenvis av kroner, har hatt et par uvaner her borte som har kostet meg en god sum jevnlig gjennom hele året (mitt eget problem).

(Vær så snill ikke kom med kommentarer som at jeg prøver å skryte over penger osv)

 

Jeg anbefaler alle seriøst å lage et budsjett, det er ikke vanskelig, og det vil gjøre deg GODT!

Spesielt hvis du skal betale telefonregninger osv.

 

Hater å spørre om penger, men siden jeg har vært helt utrolig dum har jeg bare måttet, og jeg har følt meg helt forferdelig, men hadde ikke noe valg!! Hadde regninger å betale osv osv.

 

I løpet av dette året fra 27. Juli 2008 til idag 26. Mai har jeg brukt 123 000 i lommepenger.

Jeg vil ikke en gang tenke på hvor mye av det jeg har gitt til banken min i form av uttaksgebyrer osv osv...

 

Så kommende utvekslingsstudenter, det viktigste dere kan gjøre er å skaffe en bank som ikke har noen gebyrer i det hele tatt, og så lag deg selv et budsjett eller ha foreldrene dine dele ut pengene dine jevnt utover hele året.

 

Vet at ikke alle er slik som meg og sløser pengene, men tviler sterkt på at jeg er den eneste.

Så hvis det er en eneste en sånn som meg her på forumet, og dere vet det selv. Vær forsiktig!

Du troor alt er så veldig mye billigere her borte men alt i alt ER ikke alt så mye billigere, bare noen ting er billigere i forhold osv.

 

Jeg vet ikke om dette er en Bergensk bank, men tviler på det utifra navnet, vet heller ikke hvor vanskelig det er å få kort osv. Men SKANDIABANKEN tror jeg ville vært optimalt for de fleste, eller opprett en amerikansk konto.

Jeg har hatt problemer med avmagnisert kort 3 ganger og det var et helvete og vente på nytt!

 

Veldig rotete og masse gjentagelser, beklager så meget! Sorry hvis det ble for personlig for å ha noe med saken å gjøre, det er helt klart min egen feil men det føles helt for jævlig.

Går rundt 24/7 med den følelsen du får når du står i passkontrollen og finner ut at du glemte passet, når du legger ut på reise og fant ut du glemte lommeboken, når du dro fra naboens hus du passer og tror du lot komfyren stå på.

Tror dere fatter poenget, ikke la en så simpel ting som penger ødelegge året deres!

 

BUDSJETT

FORELDRE I KONTROLL AV PENGENE DINE

GEBYRFRI BANK

 

Vær forsiktig, penger er den enkleste måten å fucke up livet sitt på. Jeg var kun heldig at jeg har en støttende familie med ressurser nok til å "redde" meg, andre er kanskje ikke like heldig etter å ha fått et stort stipend på konto og de tror de har mer enn de har, og ingen til å støtte seg når pengene er borte...

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Snipp

Enig her! Lag budsjett, eller få hjelp fra foreldrene dine som feks overføre en viss sum hver måned.

 

Pengene går fort, selv om det er billig.. Noe som er dyrt her er mobiltelefon, kan anbefale å hoppe på familie abbonementet hvis det er mulig. Har man kontantkort blir det veldig dyrt, man betaler for å ringe, få samtaler, sende meldinger og ta i mot meldinger som oftest.Hvis vertsfamilien har ett gunstig fam. abb, med inkluderte minutter og meldinger kan det jo hende du får være med der! Jeg betaler 20 dollar i måneden for min mobil. Da har jeg unlimited texting og nesten ubegrenset ringing . Uansett..

 

Sparebank1 SR-bank gav meg VISA kort. Postbanken, Nordea og Skudenes&Aakra sparebank nektet meg alle VISA til tross for kundeofhold fra før av. Sparebank1 gav meg derimot kort til tross for at jeg ikke var gammel kunde. Dette kortet har fungert strålende, ingen gebyr i utlandet eller noe. Jeg bruker kortet i både minibank og butikk o gdet koster meg nesten ingenting. tror de tar 1.70% av summen. Altså 1.7kr av hver 100. Det synes jeg ikke er så ille.

 

Skal du ha amerikansk konto har jeg funnet ut at den billigste måten for meg er å ta ut av norsk konto i minibank for så å gå rett inn i banken og sette dem inn på amerikansk konto. Har du ett gebyrfritt norsk VISA/MC etc er det egentlig ikke noen vits i amerikansk konto, hvis du ikke skal skrive sjekk.

 

Pluss ved avmagnitisert kort går det jo raskere å få nytt fra amerikansk bank. Hvordan klarte du å avmagnetisere 3 ganger smismas? :S

 

Selv hadde jeg ett visa kort og 2 electron kort med meg. Vil anbefale og ha flere kort. Greit hvis man mister etter eller får det avmagnetisert etc.

Lenke til kommentar
Selv om du synes engelsken din suger, så digger Amerikanere europeere med aksent! Mange er for eks. skuffet over at jeg nesten ikke har aksent lenger :p

Så sant så sant! En dame sa til meg "You are so boring, you don't have an accent!"...

 

Kan jo være både positivt og negativt, men likevel :p

Lenke til kommentar
3: Nei, jeg søkte bare hos STS. Fikk etterhvert papirer som skulle signeres og fylles ut. Gikk veldig greit. Var dog litt stress med ambassade besøket siden jeg bodde på vestlandet og ambassaden ligger i Oslo.

 

Når var du på ambassaden og måtte du fikse alt selv? Skal selv reise med STS og lurer litt på hvordan prosedyren i dette ambassadebesøket er

Lenke til kommentar
3: Nei, jeg søkte bare hos STS. Fikk etterhvert papirer som skulle signeres og fylles ut. Gikk veldig greit. Var dog litt stress med ambassade besøket siden jeg bodde på vestlandet og ambassaden ligger i Oslo.

 

Når var du på ambassaden og måtte du fikse alt selv? Skal selv reise med STS og lurer litt på hvordan prosedyren i dette ambassadebesøket er

 

Du kan bestille ambassade besok naar du faar DS2019 og SEVIS tilbake tror jeg. Bestiller tid selv paa ambassadens hjemmeside. Kan jo hende STS har endret dette, men slik gjorde jeg det,.

 

Skal til time naa. Pm eller spor mer her hvis du lurer paa noe :)

Lenke til kommentar

HAr nylig bestillt Dato til 12 Juni. Da jeg bestillte for en lita uke siden var så og si allt ledig;)

 

Bare å skynde seg.

 

Er foresten ny her. Skal til Indiana-Muncie. (het asgeri før, lagde ny bruker da jeg ikke husket passordet og ikke likte brukernavnet og egentlig ikke hadde brukt brukeren)

Lenke til kommentar
Har USA studentene 0910 søkt om stipend enda?

 

Dette gjøres jo elektronisk, så har noen noen spesiell erfaring til nå?

 

jeg fant ikke søknadskjema på nett, også var det ei jeg skal reise ed som hadde ringt og spurt, og da hadde dem sagt at det skjemaet var forsinka eller noe, så jeg får ikke søkt før etter jeg drar (6 juli), det synes jeg hørtes veldig rart ut. noen andre som har hørt noe om det?

Lenke til kommentar
Snipp

 

Pluss ved avmagnitisert kort går det jo raskere å få nytt fra amerikansk bank. Hvordan klarte du å avmagnetisere 3 ganger smismas? :S

Nei du vet, mobilen i lommen, noen ringer og jeg går på en glipp og hiver den i vesken hvor lommeboken min er når jeg er ferdig...

Lenke til kommentar
Ja, birdman er en smule gæren.. Sett bilde av han fra college? Så ut som den nerden. Hvertfall ingen som blocker som han!

 

Haha, har sett bilder av ham fra College ja, lite attraktivt! :p Han er heit nå da. Og han er utrolig god, ingen blokker som ham, og når han får sjangsen så dunker han helt utrolig også!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...