Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

ADSL, mulighet for å splitter på flere tlf uttak.


Anbefalte innlegg

Heisann

 

Har ett eldre ektepar som naboer, de har 3 stk tlf uttak (gang, stue og soverom) og de ønsker å benytte seg av tlf på alle de tre stedene slik de er vant til. Tlf annlegget er skjult.

 

De har nå ADSL fra Telenor hvor splitter, modem og trådløst sender står i gangen. De har også koblet til telefonen i gangen.

 

Siden en splitter er ett passivt filter så vil jeg anta at det går fint å sette på en splitter på alle tre uttaktene (ergo kjøpe inn 2 stk splittere til) og koble tlf'er til tlf uttakene på splitteren. Samt kun bruke DSL uttaket til modem på splitteren i gangen.

 

Noen som har erfaring med å benytte seg av fler enn en splitter ved bruk av flere tlf uttak?

 

Takker for innspill. :)

mvh

Simon

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

En splitter er jo bare ett passivt filter som filtrerer frekvenser. Telefonsignaler til telefon uttaket på splitteren og DSL signaler til DSL uttaket. Så magefølelsen min sier at det burde gå fint å kjøpe flere splittere å bare hekte på en splitter på hvert uttak. Men det kan jo slå ut på signalene med tanke på motstansverdier, spenninger etc på linjene.

 

Billigere å kjøpe 2 stk splittere hos netshoposlo til 75 kr stykket istedenfor å få en montør hjem for å kable om å betale 1000kr+++.

Lenke til kommentar

Tror det er en fordel å ha splitter selv om du ikke har telefoni installert. Tror at splitteren også "renser" vekk en del støy slik at modemet sitter med så rene signaler som mulig.

 

Ta f.eks ett delefilter i en høyttaler. Selv om du fjerner diskanten og bass elementet og har bare mellomtome elementet igjen (3veis høyttaler) så vil allikevel mellomtone elementet kun ha mellomtone frekvensene siden det sitter ett delefilter der. Om du derimot fjerner delefilteret så vil bass og diskantfrekvensene prøve å få mellomtone elementet til å bevege seg, noe det ikke er beregnet å gjøre på di frekvensene. Og dermed så blir lyden litt dårligere.

Lenke til kommentar

Nei, det var en dårlig sammenligning. Det er å sammenligne epler og et melkespann.

 

http://www.solwise.co.uk/adsl_splitters.htm

Note that you don't need a splitter at the point where your modem is connected. The modem can live quite happily with the low-frequency telephone signal

 

http://en.wikipedia.org/wiki/ADSL_splitter

... leaving the DSL modem as the only unfiltered device
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...