Gå til innhold

Diverse dykk i arkivet


F1_4

Anbefalte innlegg

Hei hopp karer!

 

Tenkte å legge ut fire bilder etter et lite dykk i arkivet. Er vel i meste laget for bildekritikk, men jeg holder meg heller til EN post enn flere. Kvalitet foran kvalitet? :)

 

Portrett av en venn. Sepia-tonet bilde som har fått en curve-justering og et snev av diffuse glow. Er ikke helt fornøyd med det høyre øyet, men det kan la seg redigere.

DSC_3395.jpg

Kamera: Nikon D70

Objektiv: Nikon 50mm F1.8 D

Brennvidde: 50mm

Blender: F4.0

 

 

En stakkars gammel og slitt fotball som ble sparket ut på vannet. Enkle motiver er ofte det beste(?). Synes det gjorde seg best i s/v.

DSC_0557.jpg

Kamera: Nikon D70

Objektiv: Nikon AF-S 80-200 F2.8 IF-ED

Brennvidde: 200mm

Blender: F8.0

 

 

Sommeren bringer med seg mange dramatiske soloppganger og denne morgenen var jeg heldig. Har dratt bittelitt i curves-spakene og satt ned eksponeringen med -0,45.

DSC_1687.jpg

Kamera: Nikon D70

Objektiv: Nikon 70-300mm F4-5.6 G

Brennvidde: 300mm

Blender: F5.6

 

 

Et lite forsøk på HDR-bilde en kald mandags morgen. Er ikke hundre prosent fornøyd, hadde vel forventet mer av det dynamiske omfanget.

Mandag0550.jpg

Kamera: Nikon D70

Objektiv Nikon AF-S 18-70mm F3.5-4.5

Brennvidde: 18mm

Blender: F8.0

 

 

 

Føl dere frie til å slakte eller rose meg. Ærlighet varer lengst og jeg vil gjerne ha kommentarer og eventuelle forbedringer.

 

 

 

/R :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg likte både portrettet og fotballen. I det siste tilfellet er jeg enig i at ofte er det enkle fint. Portrettet hadde tatt seg bedre ut uten den strenge rammen. Den står i for sterk kontrast til bildets softe uttrykk.

Naturbilder skriver jeg sjelden om. Soloppgangen var fin, men ikke mer. Det siste ser jeg som et teknisk eksperiment, og føler meg ikke kompetent til å vurdere det.

Lenke til kommentar

Portrettbildet var et utrolig fint bilde. Likte helhete, og synes ikke det høyre øret gjorde noe. Slike portretter vil vi se flere av :)

 

Fotballen var helt klart det beste her. Enig i hva du sier om at det enkle er ofte det beste, og s/v passet perfekt :thumbup:

 

Solnedgangen var fin, helt klart. Dramatiske skyer! Likte bildet :)

 

Det siste bildet var kjedelig, og ikke særlig spennende. Skilte seg veldig ut fra de andre bildene dine.

 

Du er en flink fotograf :)

Lenke til kommentar

Hei hopp igjen!

 

 

PMnormal har helt rett, det siste bildet er bare et lite eksperiment. At det skiller seg ut er det ikke tvil om, men det var gjerne det jeg skulle hatt en kommentar eller to på. Hverken komposisjon eller motiv er nøye valgt. :)

Lenke til kommentar

Det første portrettet syntes jeg var helt greit. Måten hun står på var litt "falsk" for meg, men jeg syntes sepia tonen gjør seg veldig godt.

 

Jeg syntes nok også at det andre bildet var det beste, refleksjonen av ballen var flott, og det mørke gjenskinnet i vannet som er til venstre der gjør det mer interresant.

 

Det tredje var også flott, minner litt om vann syntes jeg. Gode farger også.

 

Det siste var helt greit, fine farger og det ene treet syntes jeg henger fint med kvistene. Ikke noe helt storslått ved det.

Lenke til kommentar

1: er ikke så begejstret for kompositionen: enten skal man kunne se hendes underliv, ellers skal man ikke, det der er nu er lidt en rodet mellemting. Jeg synes billedet er for mørkt, måske for meget sepiatoning.

2: fint billede, men kunne godt have set at bolden var lidt mere hovedmotiv, her bliver den skubbet lidt ud af billedet, og mister betydning, så lidt mere til højre med den. er enig i at det godt i sort/hvid.

3: flot landskabsbillede, roligt, samt detaljeret. god komposition, kan godt lide det med at træerne skaber en skrå linje.

4: var heller ikke begejstret her. der mangler et motiv, kedeligt billede.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...