Gå til innhold

Prescott P4. Temp/sensor feil?


BåGan

Anbefalte innlegg

Hei.

 

 

 

Nå har det snart gått ett år siden jeg kjøpte meg Intel Pentium 4 3.0GHz. Jeg har opplevd ekstremt mye rart ved denne. Den gjør jobben sin, og yter bra. Har ikke skuffet på noen måte jeg har merket. MEN, det er en ting ved denne som får meg til å rynke litt på nesa; nemlig temperaturen.

 

Den er SKYHØY i mine øyne, noe som ikke er nytt. Jeg har lest igjennom det som er av temp-threads her på hw.no-forumet. Ser litt forskjellig av temps, noen veldig høye, noen lave. Min havner i midten.

 

 

For snart ett år siden, da jeg kjøpte p4'n, brukte jeg Thermaltake Spark7+-vifte. Jeg har ikke så mange tall fra den tiden angående temp, men jeg skrev i en thread for en stund siden her på forumene om hvordan det lå an.

 

Her skriver jeg:

Min ligger på 52-53 i idle og øker med 4-5 grader når jeg spiller, og da kjører jeg cpu-vifta på 6500rpm og en diger bordvifte ved siden av kabinettet som blåser på maks inn..

 

Som dere sikkert forstår, så var dette bråkete og helt uholdbart å høre på.. Jeg husker også at jeg satt med vinduet oppe omtrent hele tiden for å holde tempen nede, noe som førte til jeg frøys en god del :cry:

 

 

Jeg har screenshot av det kaldeste jeg har fått P4'n ned til, og det var 41C. Husker ikke i detalj åssen og når, men det må ha vært i samme periode som nevnt ovenfor.

1. Åpent kabinett

2. Diger bordvifte som blåser inn

3. Gjennomtrekk i rommet

4. CPU-vifta på fullt (6500RPM)

 

Men det skal da ikke være nødvendig å lide slik for å holde cpu'n kald? :no:

 

 

Så da gikk jeg over til vannkjøling. Det kom et supert tilbud på TT Bigwater-settet. Da slo jeg til!

 

Har ingen temps rett etter, eller de neste 72 timene etter at jeg monterte den. Men temperaturen lå på ca 48-52C Idle, og 55-59C Load siden den gang ihvertfall.

 

 

Men, jeg har alltid hatt litt i baktanke at det kan være sensorene som er feil. Det har skjedd at bios og diverse programmer har vist forskjellige temps. Noen ganger er Bios sin skyhøy og får dataen til å slå seg av, noen ganger kan det være programmer/et i windows som hyler som en gris.

 

Sist dette skjedde, var i dag tidlig. Jeg ble vekket av pc'n hylte som aldri før. PC-speaker/høytalererne grein som bare det. Det eneste jeg rakk å se før pc'n slo seg av selv, var at tempen var på 96C :dontgetit: .. Jeg var livredd, trodde cpu'n hadde daua. :cry:

 

Mens den restarta, så gikk jeg inn i BIOS, der sto temp'n på 49C. Jeg skjønte lite, den kan ikke ha gått ned såpass mye på så få sekunder?

 

Jeg sjekket også vannkjølinga 'just in case'. Eneste som ikke var som den skulle var den lysdioden oppi hjørnet av cpu-blokka som ikke lyste. Regner med den bare er for pyntens skyld.

 

 

Da jeg kom inn i windows igjen, så var temp'n fortsatt 96C, og programmene begynte å hyle som aldri før. Så jeg skrudde av 'slå av'-funksjonen. Jeg åpnet deretter MMB5-programmet.

 

 

Den som er market i blått; 'WinBond 2' er den som alltid har pleid å stå på. Den viste 96C den morgnen. Jeg løste hylinga fra pc'n ved å skifte til 'WinBond 2 Diode'.

 

Her er bilder fra de forskjellige 'WinBond 2', som jeg vet er CPU'n. Siden den reagerer med de andre temp-måler programmene, mens de andre ikke.

 

94c på WinBond 2

 

48c på WinBond 2 Diode

 

26c på WinBond 2 2N3904

 

 

Er det bare jeg som syns dette er pussig? Flere som har opplevd lignende? Noen som vet hva som er galt? Hva som kan gjøres?

 

 

Håper på respons :thumbup:

Endret av BåGan
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+6132

Pleeeze... hold deg unna MBM og tilsvarende program..

Vet noen her sverger til dette nå utrangerte programmet, men dette programmet leser ikke bare av sensorer.. den krever også input om hvilket hk/sensor som brukes... og *tukler* med avleste verdier..

Har opplevd dette på mer enn ett HK den tid jeg prøvde MBM..

OK.. du funker helt flott med de HK/chips det er gjennomtestet med.. ingen tvil om det, men som sagt.. det er i min ringe mening ikke godt kodet når det krever input om hk.. dette skal ett slik prog lese av selv (hvlken sensor chip)..

 

Bortsett fra det...

 

En Prescott 3.0 S478 drar masse watt .. og genererer tilsvarende med varme..

Har selv 2 stk slike.. (S478) og det laveste jeg får disse til å gå på idle. med über-luftkjølere.. i ett forhodlsvis kjølig rom.. er ca.35 grader.. load.. fra 52-60.

(Riktignok overklokket til 3.4-3.6).

Lenke til kommentar

Har selv samme CPU, og ja, de blir varme. Med Thermaltake Bigwater 735 ligger jeg i skrivende stund på 43 grader idle. Men den overstiger sjelden 50 grader :) Som en over her sa, IKKE stol på MBM. Kan gi vanvittig villedende avlesninger om HK'et ditt ikke er av de som støttes 100%. Ett annet smart forslag var BIOS oppdatering, spesielt om du har ett MSI hovedkort. Uansett, lykke til videre med en gammel men god CPU :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...