Gå til innhold

Flashet feil bios


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ikke gi opp alt håp enda.

 

Noen HK har en liten backup bios som gjør det mulig å boote et flashe program fra diskett. Sjekk hjemmesidene til HK produsenten din og sjekk om de har noe slikt. Alt du trenger å gjøre om de har det er å laste det ned, legge på diskett og starte PCen (du må selvsagt også lese alt av instruksjoner nøye, men jeg tipper du ikke gjør samme tabbe 2 ganger:))

Jeg har selv fikset en feilflash slik.

 

Evt kan du skaffe ny bios brikke. Nå gidder jeg ikke å sjekke akkurat din modell (jeg er for lat), men jeg har også fikset et HK som var 'dødt' slik :)

 

Eller så kan du se det som en god anledning til å skaffe et nytt HK.

Lenke til kommentar

Tja... her var det mye forkjellige svar ja. Ehh tror ikke jeg skal kjøpe nytt hk fordet om den bitte lille chippen er ødelagt.

 

Har funnet en del nyttige sider.. Jeg legger de ut her slik at andre med samme problem kan prøve å fikse det istedenfor å høre på anbefalinger og betale en lapp ellr to for et unødig hk. :hrm:

 

Bios swapping

På denne siden står det faktisk forklart hvordan du kan skrive om bios brikken din til sin opprinnelige status. Dette gjøres "helt enkelt" ved å sette bios brikken inn i et hk som har en lignende brikke til din egen. Personen har lagt ut en liste der du kan sammenligne modeller og se om det er mulig.

Det er denne løsningen jeg baler med nå, men får ikke awdflash til å force overskrivingen..

 

 

Andre nyttige bios tips

Her er en oppsumering av andre tiltak..

Lenke til kommentar

hei..

 

jeg har også flashet feil bios versjon... hvis jeg ikke husker feil... :hmm: alt jeg gjorde var å laste ned den riktig bios og flash det igjen.. men må ha en oppstart disk til dos.. (bootdisk98) og flash progamet....

 

Håper det funker.. Lykke til :w00t:

Lenke til kommentar

Ok....

 

Dette ble konklusjonen:

 

Jeg klarte ikke å fikse problemet med hotswap metoden. Trolig fordet jeg prøvde å fikse en bios fra et amd kort på et intel kort. Fikk bare masse foskjellige feil mld fra diverse flashe program jeg prøvde. Alt i fra awdflash til win flash.

 

Men til slutt ble redningen min denne siden her

 

Her kunne jeg bestille meg en ny brikke til 25 $ Altså vel 160 kr. Og da er frakten gratis. Fikk respons på dagen, og beskjed om at denne ville ankomme postkassen min innen 3-5 dager.

 

Så alle dere som fortviler, og er på randen til å kjøpe nytt hovedkort.. Dette er en billig, enkel og uproblematisk løsning.

Lenke til kommentar

Heisann!

 

Flere bekjente av meg har gjort den samme tabben, og det er verdt å nevne at produsentene rett som det er sender en ny bioschip i slike tilfeller. Skriv en mail, det skader såvidt ikke å prøve. Så er det bare å kjøre det gode gamle penn med superlim trikset om du vil nappe ut chippen.

 

Jeg vet ikke helt hvor du bør henvende deg, men Abit har sikkert en rimelig stort service apparat. Worth a short, alltho it is a longshot.

 

Edit: Ser du har funnet en løsning=)

Endret av Rufati
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...