Gå til innhold

En genial idè


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg synes vi burde avlive alle barn ved fødselen, da ville vi jo bli kvitt all kriminalitet.

 

DNA er mye mer enn et fingeravtrykk. Med Dans internasjonale DNA-register kan politiet også, i samarbeid med genforskere, plukke ut alle med gener som gjør det mer sannsynlig at de er potensielle kriminelle. Disse kan man så overvåke, men det greieste er nok å avlive dem eller plassere dem i egnede interneringsleire.

 

Ja, da er det bare å sette igang med registreringen og la forskerne finne voldsmannsgenet, sexuell avvikergenet og terroristgenet.

 

LeD

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-09-22 15:16, skrev LeD:

Hadde du ikke forventet en slik reaksjon? :smile:

Hvis man hadde et internasjonalt DNA-register, og man visste hvilke gener som avgjorde hvem som var spesielt voldelige, pedofile, osv.

Tror du registeret ville blitt brukt bare til identifisering?

LeD


Hehe, det er ikke slik at en DNA-analyse utført med tanke på identifisering kan brukes til alt mulig. For å finne ut om en person er disponert for diverse egenskaper er det nødvendig å utføre spesifikke tester. En DNA-analyse for identifisering baserer seg på at du får et spesielt mønster ved kutting av spesielle enzymer. Det hadde faktisk vært en ide å hatt et slikt stort register, eller iallefall registrere alle de som kommer i kontakt med loven. Det ville spart ressurser å bare tatt med de såkalte "kriminelle". Pass deg Dan for promillekjøring!

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...
  • 2 måneder senere...
jeg er imot å ha et dna register.

 

det er fordi systemet kan bli utnyttet på det verste av forsikringsselskaper og arbeidsplasser. viss du likt å måtte betale 20k mer i året pga en sykdom du kunne få?

 

Jeg er enig med deg at et slikt register er lett og utnytte. Men tenk litt på dette:

 

La oss si da at de kunne se at du ville få den og den sykdommen med 75% sjanse og hever da prisen på forsikring betraktelig. Dette er jo synd hvis du ikke får sykdommen, d er jo fortsatt 25% sjanse for at du aldri får sykdommen.

 

Men ville du vært uten denne forsikringen når du på forhånd vet at det er en veldig stor sjanse for at du får sykdommen?

Lenke til kommentar

tja

en uskyldig fyr ble i london dømmt for å ha voldtatt en dame. rettsmedisinerne kunne si med en til en millions sikkerhet at han gjernings mannen (rar formulering jaja). med det betydde jo også at av hver mill menn kan en av dem få samme dna utslag som gjernings mannen. i london er det ca 19 mil men som ville hvert i stand til å volta dama. dvs det var 18 andre men som oxo kunne vert volttakts mannen

D så jeg i ill.vitenskap.... så det så

 

hmmm gikk litt fort i svingene. d ble vist litt uklart

Lenke til kommentar
Hvorfor vil ikke du at noen skal registrere deg, da?

 

(Sorry for tregt svar :) Vært borte i ca 3 måneder!)

 

Fordi vi allerede er gjennomregistrert i det norske sammfunnet. Fordi hvilke gener jeg har ikke vedkommer politiet eller "øverigheten". Fordi et slikt register har ENORMT potensiale for misbruk.

 

En skriver at det "bare" skulle brukes til registrering. Da har man hele genet, og f.eks forsikringsbransjen hadde nok passet på å få kloa i slike data.

 

Enkelte ting har hverken vi eller samfunnet godt av å vite.

 

Og folk dømt for alvorlige kriminelle handlinger får sitt DNA registrert etter at de er dømt. Det er ikke mulig å kreve FØR man er domfelt. Man kan spørre, men det er frivillig. Var vel en kosovoalbaner eller.no som dreit seg ut der på noen prostituerte nylig?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...