Gå til innhold

Utstyr for fotografering i sollys.


Anbefalte innlegg

Hei

 

Jeg har et 350D kamera med standard objektiv. Føler nå at tiden er inne for å bytte dette objektivet til noe som har bedre kvalitet. Ser at det anbefales flere forskjellige på dette forumet, men jeg vet ikke helt hva som passer best for mitt bruk.

 

Jeg tar ofte bilder hvor sola på et eller annet vis inngår. Det kan være av solnedganger eller mitt på dagen. Som oftest blir det landskapsbilder som er tatt på fjellet eller ved havet. Mitt spørsmål blir da som følger.

 

Hva slags objektiv er best egnet til slik fotografering og må jeg benytte noen form for filter på grunn av det sterke sollyset?

 

Jeg har satt et pristak på 10 000,- Jeg er ikke helt låst til det, men jeg er en amatør når det gjelder fotografering så jeg vil prøve å holde meg under dette i førsteomgang.

 

Alle forslag mottas med takk.

 

FP

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei, har desverre ikke tid til å svare omfattende akkurat nå. Personlig bruker jeg Nikon, men har flere venner og bekjente som bruker Canon (pressefotografer mm.)

 

Følgende objektiv er det flere av dem som så og si bruker 90% av tiden:

 

https://prisguiden.no/product.php?product_id=2815

 

Det er rett og slett et nydelig objektiv :thumbup:

 

 

mvh. Peter.

 

 

btw. ser ut til at det kommer noe nytt og lekkert ganske så snart...

http://www.akam.no/nyhet/objektiver/to_nye...bjektiver/23712

Endret av zany
Lenke til kommentar

Tja. Mange fotografer sverger til polariseringsfilter til naturfotografi. Ellers kan et gradert ND-filter, som er mørkt i toppen med nøytralt lenger nede, hjelpe deg med å bevare sterkt lys på himmelen og samtidig treffe eksponeringen på resten av bildet. Det finnes også en rekke graderte fargefilter, så hvis du liker effekten i BBCs Top Gear på TV kan det være en vei å gå. Heldekkende ND-filter vil ikke være nødvendig dersom du ikke er avhengig av spesielt lang lukkertid.

 

Nå kjenner jeg ikke Canon-optikken særlig inngående, men 17-40mm f/4 som er foreslått allerede får mye skryt. Ellers ville jeg ha ventet litt på Tamron 17-50mm f/2,8 Di for å se hvordan den blir i forhold. Forøvrig kan enda videre vinkler gi dramatiske naturbilder, men de er jo ikke like anvendelige til "normal" bruk.

Endret av CWalken
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...