Gå til innhold

Mario eier meg!


aabxx

Anbefalte innlegg

Alle vet at Mario lenge har eid plattformbransjen. Men hvordan er ståa i andre Mario-spill?

 

Mario Kart: Kanskje tidenes mest populære bilspillserie. Spilt veldig mange bilspill, men det eneste jeg ikke blir lei er mario kart. Konseptet var og er fortsatt genial.

 

Mario Tennis: Jeg har ikke spilt mer enn 2 tennisspill utenom Mario Tennis-serien, men vil likevel påstå det er vanskelig å gjøre tennis mer underholdende på en konsoll enn det Mario Tennis greier.

 

Mario Soccer: Spilt mange fotballspill og mange av dem har vært briljante, slik at Mario Soccer neppe er det absolutt beste jeg har spilt, men tilhører toppsjiktet og selv om det ikke engang er ordentlig fotball de spiller, så er det ekstremt moro å spille med venner som ikke bruker hverdagene på å finpusse ferdighetene i PES.

 

Mario Golf: Spilt en rekke golfspill, men Mario Golf er det eneste golfspillet morsomt nok til at andre faktisk gidder å spille med meg! Derfor rangerer jeg mario golf-spillene som kanskje de beste golfspillene jeg har spilt.

 

Mario Baseball: Jeg har bare spilt ett baseballspill tidligere, og det imponerte meg neppe noe særlig siden jeg nesten ikke husker det spillet, men uavhengig av mine erfaringer innenfor sjangeren er Mario Baseball et solid stykke underholdning, som slår an blant venner.

 

Mario Smash Bros: Spilt mange ekstremt bra slossespill slik at Smash Bros ikke står alene på toppen hos meg, men de er blant de beste jeg har spilt. Dette fordi de er de mest partyvennlige slossespillene jeg vet om samt at de er temmelig unike. Å sloss 4 på skjermen på en gang herjer.

 

Mario Party: Partyvennlige spill som få, som hardcore-gamere såvel som deres mødre kan ha det mye moro med. Igjen var det Nintendo som visste å skape et helt nytt marked.

 

Vi ser at Mario totalt sett er den som eier mest i hele spillbransjen. Hvordan har det seg, at mesteparten av det han rører ved blir gull? Noe av svaret ligger vel i at det av en eller annen grunn er vesentlig morsommere å spille et spill, når man kan styre en av figurene fra mario-verdenen. En banal grunn, men selv en hardcore-gamer som meg må innrømme, at det er mye koseligere å være på en golfbane med mario og donkey, enn f. eks. tiger woods og vijay singh. Men det viktigste er selvfølgelig at de fleste mario-spill rett og slett holder et jævlig høyt nivå. I tillegg blir de morsommere enn mange andre spill, fordi selv "casuals" tør å prøve disse spilla sammen med deg foran fjernsynet, da de har en veldig lav "learning curve".

 

Eier Mario deg også?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Personlig fikk jeg nok av Mario etter Super Mario World.. Det enete han eier nå er Go Kart-sjangeren (ikke mye konkurranse der da :D )

 

Når det er sagt, kom jeg på en morsom liten avsporing fra tråden: Husker at det var en del som klagde på at hovedpersonen i GTA: San Andreas var svart, fordi at da kunne de ikke identifisere seg med ham. Hvis dette er tilfellet ellers også, finnes det søren meg mange feite småvokste italienske rørleggere som spiser sopp der ute!!

Lenke til kommentar

At Mario eier er jeg ikke helt enig i. Akkurat som han før meg ble jeg også ganske lei Mario etter Super Mario World. I mine øyne er Super Mario World det siste ekte mario spillet. Dette grunnet at å spise sopp, blomster osv og få spesielle egenskaper av det, var noe av sjarmen i Mario for meg. Jeg har også spilt igjennom mario 64 på DS, men det når ikke opp til Mario 1, 3 og world. Legg merke til at jeg utelater Super mario bros 2 siden det er noe av det kjedeligeste jeg har spilt.

 

Mario Kart er et kongespill når det kommer til go kart. Det briljerer med sin morsomme fremtoning og fungerer veldig bra i multiplayer. Men som racing så synes jeg gran turismo og forza motorsport er vel så bra, men de mangler en god multiplayer.

 

Mario golf er morsommere en andre golfspill fordi det ikke er "ekte" golf du spiller i det. Jeg hater golf, men i mario golf er det jo eventyrgolf du spiller, og det appelerer mye mer til meg en et spill som er autentisk til en sport jeg hater, og derfor er det bedre. Men å si at mario golf eier tiger woods spillene er helt feil. En person som elsker golf ville i de fleste tillfeller foretrekke Tiger woods spillene.

Lenke til kommentar

Er enig i at Mario-spillene er blant de beste i sin sjanger, men samtidig er dette en ukorrekt beskrivelse. For hva er det Mario og vennene hans gjør når de inntar en ny spillesjanger? Jo de snur og vender om på prinsippene til sjangeren, og lager på mange måter en egen sub-sjanger. Mario tørr å være unik, og lykkes med det. :D

 

Samtidig må jeg støtte meg til en annen kommentar på tråden om at Mario har mistet litt av sin sjarm etter at han ikke lengre har så mange sopp, blomster og flygende fjær på menyen. For selv om Mario i seg selv er en unik figur, så er det ingen tvil om omgivelsene og rammen rundt har vært med på å forme han. Jeg håper at Nintendo går tilbake til "basics" og finner tilbake til Mario-sjarmen. Med andre ord håper jeg på en renessanse i Mario-kulturen :roll:

 

Selv om Mario har eid platform sjangeren i mange år (det er det vel ingen tvil om. Han har jo trossalt satt premissene for det aller meste i denne sjangeren, og alle andre platform spill kan mer eller mindre kalles for plagiat om man vil være ekstra streng), føler jeg at det beste Mario spillet er Mario Kart 64. Selv om dette spillet ikke hadde like bra 1-player modus som den originale Mario Kart, er det per dags dato ingen spill som har toppet dette spillets multi-player modus, selv om mange har vært nære. Mitt håp er derfor at Nintendo henter tilbake sjarmen fra de tidlige Mario spillene, blander det sammen med svidd gummi fra uskyldige Go'Karts, og ikke bare lager en verdig oppfølger til Mario Kart 64, men også en som tar det å spille multiplayer enda litt lengre. :)

 

Super Mario Kart for SNES hadde sin hovedtyngde på 1-player modusen

Mario Kart 64 for N64 hadde sin hovedtyngde på Multiplayer modusen

Mario Kart: Double Dash!! for Gamecube hadde sin tyngde på 1-player modusen, og var derfor en liten skuffelse for meg som håpet på enda et sinnsykt multiplayer spill.

Syklusen skulle derfor tilsi at en eventuell Mario Kart tittel for Revolution vil ha sin hovedtyngde på multiplayer modusen. Og med muligheten for å spille over nett, vil dette være mer enn fantastisk. Jeg har allerede skrevet et brev til Nintendo hvor jeg trygler dem om å lage en Mario Kart tittel til Revolution som tar med seg alt det som fungerte så utrolig bra i Mario Kart 64, og blander det sammen med go' og gammel Mario sjarm. Jeg håper så inderlig at de bare leser det :thumbup:

Endret av Something©wierd
Lenke til kommentar

Mario er en institusjon.

 

Det er en maktdemonstrasjon, at blant dagens spillfigurer, er Mario DEN ENESTE folk flest er i stand til å gjenkjenne. Han er den eneste virkelige kjendisfigur spillbransjen har. Rettere sagt Nintendo, spillbransjen for øvrig har ingen kjendisfigurer. Jeg er en "casual gamer", og har ikke den fjerneste anelse om hvem som fronter sony og microsofts konsoller. Har de noen maskoter i det hele tatt? Tipper de har prøvd med flere og mislyktes.

 

Jeg går på sopp. Mario eier meg.

Lenke til kommentar
Mario er en institusjon.

 

Det er en maktdemonstrasjon, at blant dagens spillfigurer, er Mario DEN ENESTE folk flest er i stand til å gjenkjenne. Han er den eneste virkelige kjendisfigur spillbransjen har. Rettere sagt Nintendo, spillbransjen for øvrig har ingen kjendisfigurer. Jeg er en "casual gamer", og har ikke den fjerneste anelse om hvem som fronter sony og microsofts konsoller. Har de noen maskoter i det hele tatt? Tipper de har prøvd med flere og mislyktes.

 

Jeg går på sopp. Mario eier meg.

5679801[/snapback]

 

Godt poeng det. Når det gjelder maskot for Sony/Microsoft, så må du huske på at de ikke har vært i konsoll-gamet like lenge som Nintendo. Det nærmeste man kommer maskot på Xbox blir vel Master Chief, mens fulle idioter som ødelegger samtlige vorspiel med Singstar representerer Sony :p

 

Det spesielle med Mario er nok at han appellerer til stort sett alle: eldre gamere liker han av nostalgiske grunner - han er en god, gammel spillhelt som er selve ikonet på spill for mange.

Yngre spillere liker nok de klare, sterke fargene spillene hans ofte inneholoder, samt de fantasifulle omgivelsene og figurene. I tillegg liker mange foreldre spillene hans, fordi de ofte blir sett på som "snille" (dvs. ikke støtende). Som en Nintendo-representant (muligens Miyamoto himself, husker ikke helt) sa det: "Mario dreper ikke horer!", med klar referanse til GTA-spillene.

 

De som helst ser ut til å styre unna, er vel helst ungdom i alderen 13-17 (sikkert både yngre og eldre også) som mener det blir for "barnslig", og stort sett er fornøyde hvis spillet inneholder nok blod. Også sånne som meg da, som ikke har noe imot Mario-spill direkte, men er dritt lei den enorme inflasjonen navnet hans har gjennomgått. Blir vel ikke lenge før vi ser "GTA: Toad Kingdom" nå, med Mario som mega-pimp, og en lettkledd, promiskuøs Luigi på hvert gatehjørne :p

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...