Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

DNS (kan ikke melde xp maskinen i domene) ?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hei

 

Dersom du er kommet så langt at du blir bedt om å angi en bruker som har rettigheter til å logge på domenet, må denne brukeren være en med tilstrekkelige rettigheter for å melde inn maskinen.

Prøv å benytt en bruker som er medlem av domeneadministratorer.

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-09-27 17:36, skrev Galning:

Og du har tatt 3 årig IT utdannelse på høgskole?

jaha.-...


 

Spørs hva han har tatt utdannelse i da.

Jeg vet om flere som har gått på prestisjetunge universitet i både USA og Japan, med doktorgrad og alt, som ikke vet hvordan de skal sette opp DNS eller en server for den saks skyld.

Jeg er en forøvrig en av de som mener at universitet/høyskole utdannelse innen IT drift er totalt poengløst da det som blir lært bort på slike steder som regel er verdiløst for en bedrift når studentene er ferdige etter 2-3 år. Det er i alle fall min personlige erfaring.

 

Men, til problemet i tråden.

Hvem har lagd routeren, og hvilken model er det?

Kan du skrive 'ipconfig /all' i et dosvindu på alle klientene og cut 'n paste resultatene i en post? Det er nesten umulig å si noe mer uten å vite hva hver boks er konfigurert med :sad:

Lenke til kommentar

Galning hør nå !

 

for det første 3 årig IT utdaning på HiO tilsvare 0 der lærer man kunn grunnleggende om programmeringen liit om internett, UML, databaser og litt avansert UNIX platform. det var hella pakka, så hvis du mener at du er FLINK så betyr ikke det at hele verden må være like flink som deg ikke sant "kompis" ?

 

Men tilbake til selve tråden.

Det ser ut følgende.

 

Siden jeg installerte dns først og deretter kjørte dcpromo så funka ikke det på den måten. det jeg gjorde var å reinstalerte active directory og kjørte dcpromo på nytt oppretta bruker og data konto i domenekontrolleren. Satt dhcp av( det gjorde ikke jeg i første omgang) så skal jeg prøve å melde xp (klientmaskinen) inni domene i løpet av kvelden.

 

Broadband Router SMC BARICADE Cable/DSL 4 port 10/100 Mbps

 

ghoose

svaret ditt var veldig useriøst og jeg synes at forumet er ikke riktige stedet for deg !!!

Her prøver man å samarbeide med hverandre, men ikke gi grusome kommentare(som du har allerede gjort).

 

Takk for Dere Alle !

Lenke til kommentar

Og ditt var jo ikke mindre rart :grin:

 

Personlig tror jeg som sagt problemet ligger et sted i nettverksoppsettet, og ikke i relasjon til den operative statusen av hverken DNS eller Active Directory, så jeg forstår ikke hvorfor folk hele tiden kommer tilbake til dette med den 'korrekte' metoden for å melde maskinen inn i domenet. En server bruker hverken DNS eller AD når den pinger en host; DNS brukes til å finne IP adressen ut ifra et kvalifisert hostname (blind.reddik.no) og Active Directory er databasen som styrer alle brukerkontoer/maskinkontoer/grupper osv. samt integrasjonen med Microsoft sin implementasjon av DNS. I denne saken virker ikke ping begge veier, noe som indikerer at toveis kommunikasjon ikke er mulig og dermed kan opprettelsen av den nødvendige toveis krypterte kanalen som benyttes mellom en server og host i et domene ikke bli etablert. Dette vil definitivt skape slike problemer som threadstarter har nå.

 

Tenk på det som en bestilling hos Komplett. Du bestiller (host pinger server), de sender varene (server pinger host). Slik saken er nå vil Komplett ikke kunne sende varene til deg :wink:

Lenke til kommentar

De neste som poster spydigheter i denne tråden blir utestengt. Makan! Til orientering er det utrolig mange dataingeniører som er totalt grønne på mange felt - vi er ikke allvitende. De fleste konsentrerer seg om et snevert felt som de blir gode på.

 

"Å bli ekspert betyr å vite mer og mer om mindre og mindre".

 

-moderator og dataingeniørstudent yummy-

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-09-27 22:59, skrev vucko-sanel:

men howie det går fint å pinge serveren fra xp maskinen men ikke omvendt :smile:

så er det som du sa noe som jeg har eventuelt glemt? under selve oppsette av dns so hvidt jeg forstod :smile:

men. men .. :sad: det skal jeg skjekke i løpet av kvelden eller mor'n dagen.


 

Det er nettopp det som er problemet :smile:

Dersom nettverksoppsettet (generelt sett) hadde vært riktig hadde ping virket _begge_ veier. Her finner ikke serveren XP maskinen på intern-nettet ditt, og dermed kan den ikke godta en innmeldingsforespørsel fra den heller.

Finner de forresten hverandre dersom du ikke bruker statiske IP adresser og i steden bruker DHCP?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...