Gå til innhold

Et par bilder og kjip historie (svindlet på finn)


kimoajaj

Anbefalte innlegg

Triste saker ja at folk ikke er til å stole på. Jeg har kjøpt brukt over nett to ganger, en gang fra finn og en gang fra foto.no, begge gangene gikk veldig fint, og selgerne var hyggelige, men så var det heller ikke snakk om store beløp.

 

Så annonsen du linket til ovenfor, virket jo bare som om det var noen produktbilder og litt tekst sakset fra en canon-side. Var det samme tilfellet når du ble lurd donald D? Fant en annen kamera-annonse på finn som lignet i oppbygging ( http://finn.no/finn/bap/object?finnkode=70...5&pos=2&tot=118 ), men det kan jo være vanlig at folk presenterer varene de selger slik, ikke vet jeg. Sikkert smart å finne en alternativ betalingsmåte til forskuddsbetaling, iallefall når det gjelder store summer og det ikke er mulig å "sjekke" om selgeren er til å stole på. Tenker da på foto.no og qxl.no som har et ratingsystem, som gjør det litt lettere å ha tiltro til selger.

Endret av joostein
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
I kveld fikk jeg mail hvor jeg fikk forklart at grunnen til at jeg ikke hadde fått pengene tilbake før, var at det hadde skjedd en glipp, enten i banken eller hos ham, to tall i kontonummeret var byttet om. Men, i dag skulle pengene være på tur og jeg skulle ha dem i løpet av morgen dagen.

Har jeg noe grunn til å tro på dette?. Er jo lovt å håpe.. .

Han skriver også at "hvis pakken dukker opp så må du si i fra til oss straks". Pussig.

5644978[/snapback]

Han skjønner sikkert at han ikke har noen god sak ... Hvem vet, er han interessert i foto, følger han kanskje med på forumet her også? :hmm: Kan hende han skjønner at han må gjøre opp for seg, selv om jeg tviler på forklaringen hans (to tall i kontonr byttet om)... Og når han skriver at du må si i fra dersom pakken dukker opp, er det kun et desperat forsøk på å høres troverdig ut. :innocent: Han vet selvsagt at pakken aldri er sendt...

Lenke til kommentar
fredrikrb: Det stemmer fint det du sier, jeg har også hørt det der. Men jeg vet at for en stund siden så trengte man ikke å registrere telefoner som man kjøpte på Statoil eller hva det nå var, kan jo være at dem enda ikke har fått kontroll på alle slik at noen fortsatt ikke er registrert, men det er ikke godt å si.

5643681[/snapback]

 

Har ikke lest noe etter dette, men bare for å svare:

 

Det er opp til operatører å få hente inn personopplysninger fra abbonenten, og jeg vet at det ble satt en frist til å sende inn dette, og abbonenter som ikke var registrert innen fristen ble sperret for utgående trafikk, eller noe sånt. Var en av veiene som ble sperret.

Lenke til kommentar

Sentimental, jeg er helt enig med deg. Tenkte akkurat det samme.

Hvis jeg får vite det virkelige navnet hans hos Donald D her på forumet, og så tar kontakt med han og lar han få vite at jeg vet hvem han er, så kan det jo hende at han blir litt mer nervøs, det ville hvertfall jeg blitt.

Jeg har enda ikke fått noen penger, dårlig tegn for det er skjelden at man må vente i over en dag på noen penger, men det skjer jo at det kan ta et par dager når man overfører fra forskjellige banker.. .

 

Fredrikrb, det er nok helt sikkert som du sier. Jeg har enda ikke fått mail fra Finn.no men jeg skal ringe de og høre hvorfor det drøyer sånn, jeg vil anta at han godeste Ståle har lurt mange flere og at finn har fått mange hendvendelser. Hvis han har betalt for annonsen så antar jeg at han har lagt igjen spor etter seg, enten på en faktura eller mobilnr.

 

Så fort jeg får de pengene så klikker jeg meg sporstraks inn på xd.no og bestiller meg et helt nytt 350D, men jeg er redd for at pengene aldri kommer... jaja lovt å håpe.

 

:)

Lenke til kommentar

Egentlig så burde en bare be om at varen sendes i postoppkrav. Fins dog noen som ikke vil gjøre dette pga. at dem vil gardere seg mot at kjøper ikke henter pakken og at selger derfor må betale retur portoen.

 

I forrige uke fant jeg et Canon EOS 300D til salgs på finn.no til kr. 4500,- . Fulgte med ekstra batteri, batterigrep og noe mere.

Jeg visste at sjefen min var interessert i det slikt kamera så jeg sendte mail til han karen som solgte det og sa at jeg ville ha kameraet. Fyren forklarte at han trengte penger fort, men jeg sa at det ble ikke aktuelt å overføre noen penger, han måtte sende det som postoppkrav. Han gikk med på det og sendte angivelig kameraet på mandag i forrige uke.

 

Har fortsatt ikke kommet noe pakke, og jeg tror heller ikke det vil komme noen pakke. Kan dette være en som prøvde seg på svindel men som ikke turte å gi avslag?. Pussig.. jeg skjønner ingenting.

 

Jeg har forresten ennå ikke fått noen penger.

 

Sendte mail til "Ståle" hvor jeg skrev "Får jeg ikke pengene så vil det få konsekvenser, ikke bare for deg men også for meg".

 

Vellvell..

 

:(

Lenke til kommentar

Jeg synes denne historien er uendelig trist, spesiellt siden jeg gleder meg til å se hva du får til med et dSLR. Synes du har talent nok til å oppgradere, slik at bildene dine får den kvalitet de fortjener.

Lurer bare på om det var mulig å flytte denne diskusjonen til der den hører hjemme, under rubrikken "Annet".

Lenke til kommentar
Egentlig så burde en bare be om at varen sendes i postoppkrav. Fins dog noen som ikke vil gjøre dette pga. at dem vil gardere seg mot at kjøper ikke henter pakken og at selger derfor må betale retur portoen.

 

5654910[/snapback]

 

 

Det har du litt rett i, man da hadde jeg heller tilbudt meg å betale porto på forskudd slik at et evt tap for meg som kjøper i verste fall hadde blitt en hudrings eller to.

Men selvsagt ingen garanti for at det ikke er gråstein i pakken.... :hmm:

Lenke til kommentar

Takker for reply som trøster PMnormal!. I kveld har jeg bestilt meg en ny minnebrikke (Sandisk Extreme III 1gb) , får inn en del penger i slutten av måneden så håper det ikke blir så alt for langt igjen til et 350D, teit å leve på vann & brød resten av måneden men jeg får jeg sette henda mine på et 350D så er det verdt det:).

 

Er klar over at dette er litt offtopic ja så tråden kan gjerne flyttes. Dog unødvendig å lage en helt ny tråd, kan heller skifte overskrift.

 

Ragamuffin, ikke så dumt det du sier. Jeg har alltid hatt en oppfatning av at når det gjelder kjøp/salg så er det somregel en av partene som må ofre seg for den andre, men det burde vell egentlig ikke være slik. Kontrakt er jo egentlig en fin ting sånnsett.. .

 

Vellvell fortsatt ingen penger på konto:(

Lenke til kommentar

Legger ut et par bilder for å rettferdigjøre valg av forum kategori:). Dog dalende kvalitet men. Det nederste bildet er av skyggen til cross sykkelen min, la en lommelykt på benken slik at den lyste mot styre regionen slik at det ble skygge på veggen. (bildet er uklart).

 

 

Jeppjepp

post-92848-1140732040_thumb.jpg

post-92848-1140732102_thumb.jpg

post-92848-1140732203_thumb.jpg

post-92848-1140732340_thumb.jpg

post-92848-1140732897_thumb.jpg

Endret av kimoajaj
Lenke til kommentar

Likte lyset på det første bildet, men ville croppet bort det mørke til høyre i bildet. Det vil også bli litt mer dynamisk da, fordi scooterens retning ut av bildet blir mer tydelig.

Landskap har jeg ikke så mye peiling på, men jeg liker de to "grønne" bildene. Som oftest liker jeg forstyrrende ting i endene av slike bilder, men her ville jeg ryddet opp med litt cropping også. Ut over det tiltaler de meg.

Det siste blir nok en altfor vanlig hverdag for en vestlending :hm:

 

Edit: Så ikke sykkelen før nå. Den var veldig kul. Skyggebilder er kule.

Endret av PMnormal
Lenke til kommentar
Heisann folkens!.

 

Legger ut et par bilder fra de siste ukene... .

Det øverste bildet er forøvrig tatt på toppen av det høyeste fjellet på den øya som jeg bor på, 1010moh. Er jeg som sitter på varden der, fikk en kompis til å ta bildet.

 

Noen av dere husker kanskje at jeg snakket om å kjøpe meg et digitalt speilrefleks kamera og at jeg fant et brukt EOS350D på finn.no for 5500,-.

 

Jeg har nå blitt svindlet, forhåndsbetalte halve kjøpesummen til selger, fikk aldri noe kamera og selger er ikke mulig å få tak i. Alle navn i annonsen er fiktive, ingen telefon nummer er riktig osv.

Har vært i banken, kontoen som jeg overførte til tilhører ikke det navnet som ble brukt som navnet på selger, hun disponerte heller ikke kontoen. Var ikke mulig å få vite hvem kontoen tilhørte.

 

Blir vell bare nødt til å annmelde saken... får jeg ikke pengene tilbake så får jeg hvertfall ikke råd til noe nytt kamera.. flotte greier!.

 

Jaja

5632460[/snapback]

 

Denne personen kalte hun/han seg for Andrea? Jeg var i denne uken i kontakt med person med samme kamera, men da jeg begynte å stille krav til selger med tanke på betaling så hørte jeg ikke noe mere. Meldte faktisk ifra til finn.no om hva jeg fryktet..

 

Kjipt for deg men håper du kommer noen vei med å politiannmelde det

Lenke til kommentar

Hei folkens!

 

Ble litt mye offtopic her men det får stå sin prøve.

 

Har snakket med finn.no i dag og det viser seg at jeg har nok blitt svindlet. Personen som la ut annonsen på finn.no var suspendert i fra finn. Kundekonsulenten kunne ikke si noe om hvorfor, men han mente at det var trolig pga. at flere hadde ringt og spurt angående denne annonsen. Ble anbefalt å annmelde saken, noe som jeg også vil gjøre.

Holdt på å si, det var da som "#¤&%.

Semfic, payex er fine greier ja. Har payex er fine greier ja, har brukt det flere ganger når jeg har handlet greier til crosseren fra USA.

 

Litt mer ontopic:

 

PMnormal:

Du har nok litt rett i det du sier om den steinen til høyre. Jeg prøvde å endre litt på kontrasten i bildet, og da ble det på en måte mye mer bevegelse i bildet, som om en kunne se avstandene i bildet, tenker på sporet til scooteren.

 

Det nest siste bildet var kanskje litt surt & mørt, men jeg pleier alltid å se på en åpning i skyene som et tegn på at der kommer bedre tider.

Det siste bilde ble mye redusert pga. kvaliteten, men artig å prøve.

Jeg vet ikke helt hvorfor men jeg bruker aldri å redigere bilder før jeg legger dem ut, men jeg får vell begynne med det:).

 

Vellvell god helg alle sammen!

Lenke til kommentar
Hei alle sammen!.

 

http://pub.tv2.no/nettavisen/hjelperdeg/article480974.ece

 

Jeg har blitt svindlet av samme karen, Ståle fra Drøbak.

 

Leverer inn annmeldelse i morgen!.

 

:)

5676228[/snapback]

 

"Mannen ble i januar i år dømt til å betale erstatning til de bedratte finn-kundene. Han ble også idømt 70 dagers fengsel, hvorav halvparten av soningsstraffen var ubetinget."

 

Hmm har ikke fått igjen pengene mine enda jeg da men :hmm: . Tviler på at alle for igjen pengene , er tross alt snakk om en god del penger dette.

Lenke til kommentar

Godkveld folkens!.

 

Ja det er litt pussig det der donald.. er det lenge siden du ble svindlet?.

 

I dag tilbrakte jeg 1,5 time hos Politiet, leverte inn en grundig annmeldelse. Hadde med meg alt av mailer fra Ståle, fra Finn.no & Posten.no og sef. kvittering på at jeg hadde betalt 2500,- til han.

 

Politiet sa ikke så mye men han sa bla. at Ståle hadde flyttet 1. Februar. Litt pussig det ikke sant?. Samme dagen som han la ut annonsen.. . Når jeg signerte annmeldelsen så la jeg merke til at adressen hans var i Oslo et sted, regner med at det er den nye adressen.

 

Nå har jeg i hvertfall gjort så mye som jeg kan for å få pengene tilbake, steike så ergelig. Hadde jeg hatt pengene så hadde jeg hatt 350D nå. Ser at Elkjøp nå har fått dem inn på lager på nettbutikken, 6585,- inkl. objektiv. Slettes ikke dårlig pris.

 

Vellvell for å ikke spore helt av så poster jeg et bilde som jeg tok i dag når jeg var på tur hjem fra jobb.

 

Jaja :)

post-92848-1141237655_thumb.jpg

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...