Gå til innhold

Hvilken styringsenhet er optimal til Trackmania?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hva som funker best i Trackmania er veldig miljøavhengig, og sikkert også personavhengig.

Selv bruker jeg tastatur, og føler jeg henger godt med. Med unntak av rally på TMO og Island på TMS, der er analog suverent overlegent.

På desert, snow og bay vil jeg si det er hipp som happ, på coast er nok analogt hakket hvassere.

Trackmania Nations har jeg ikke testet nok til å konkludere med noe.

Lenke til kommentar

Noen av de beste spillerne noensinne bruker tastatur, men de fleste av dem bruker analogstyring.

Har ikke testet ratt, så det kan jeg ikke uttale meg om. Prøvde å venne meg til pad en stund, men det gikk ikke så bra... Men så helt klart fordelen med det enkelte steder.

Lenke til kommentar

Du må være helt ekstrem for å henge med eliten på TM med taster, kun en håndfull av de gjør det.

 

De aller, aller beste spiller med analog styring, enten det er ratt, pad eller joystick. Det er styringen som må være analog. Gass og brems er on/off uansett. Om det ene eller det andre er smak og behag, samt litt miljø- og baneavhengig. Men analog altså. Helt klart til syvende og sist!

 

Ratt er ikke 100% max hvis det er tricky baner med masse 90 og 180 graders svinger som skifter retning hele tiden. Så totalt sett for alle miljø på alle TM spillene vil jeg kanskje si analog pad.

Endret av leffi
Lenke til kommentar

Jeg har ikke spilt spesielt mye Trackmania før Trackmania Nations, men der bruker jeg kun tastatur, og føler at jeg gjør det tålig bra. I de fleste tilfellene er det ikke tastaturet som har skyld i at jeg gjør ikke får god nok tid. Lå som nr. 850 på verdensrankingen og nr. 22 i Norge i går kveld. Alle de jeg har snakket med, som ligger over meg, bruker også tastatur.

Lenke til kommentar

På TM Nations bruker jeg også taster, da jeg ikke fant meg helt til rette med ratt i farta. Dermed er har det blitt med det inntil videre. Allikvel tror jeg at de med analog til syvende og sist trekker det lengste strået. Til tross for det vil jeg si at TM Nations er det helt klart mest tastaturvennlige TM spillet så langt, og taster og analogt har blitt mere likestilt.

 

Snakker vi om TM Original eller TM Sunrise kan du i praksis glemme taster skal du bli nr 1, selv om du kan hevde deg godt blandt de fleste.

 

På TM Original og TM Sunrise spiller jeg i all hovedsak med ratt. Force Feedback er ikke støttet av noen av TM spillene, så det er ikke et tema.

Lenke til kommentar
Personleg foretrekk eg å bruke tastatur. Har gjort det sidan det første Trackmania spelet. No er riktignok ikkje eg i "eliten", men tastatur virker i alle fall supert for min del.

5559892[/snapback]

Hva annet enn tastatur har du forsøkt?

5565350[/snapback]

Eg har prøvd med ratt. Syns ikkje at det gjekk like bra som med tastatur, men det er sikkert ein vane sak.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...