Gå til innhold

Fler som har problemer med 430EX


Anbefalte innlegg

Når jeg kjøpte blitsen syns jeg den var utrolig kjapp, den var klar med en gang etter et bilde var tatt. Men etter å ha brukt den et par dager nå, så må jeg vente 5-10 sekunder før blitsen er klar igjen og det passer meg egentlig veldig dårlig :hmm:

Endret av Thlian
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det høres ut på meg som om batteriene som står i begynner å bli noe svake. Har du forsøkt å sette i en splitter ny pakke med batterier og se om det gjør noen forskjell? Det er slik at desto mindre strøm det er igjen på batteriene desto lengre tid bruker blitzen på å lade.

Lenke til kommentar
Batteriene var spette nye når jeg satte dem inn på fredags kveld!

På lørdag kveld kunne jeg ta så mange bilder jeg bare orket og blitzen var klar hele tiden, men på søndag var det stopp!

 

....og ja, jeg skrudde av blitzen!

5445435[/snapback]

 

Hvor mange bilder tok du på lørdag da?

 

Jeg ville prøvd med nye batterier, det kommer jo litt an på batteriene men oppladingstiden blir litt lenger etter hvert bilde som blir tatt.

Så hvis du tok flere hundre bilder på lørdag så vil det ikke komme som noen stor overaskelse at oppladingstiden er merkbart lengre.

Lenke til kommentar
Har vel tatt bortimot 400 bilder, men er vel ikke meningen at den skal sluke batterier. Skal en da liksom bruke batterier for en halv formue?!
400 bilder på ett sett med alkaline batterier må vel sies å være bra. Antall blitseksponeringer avhenger av hvilken effekt som brukes på hvert bilde, blir det slik at blitsen må bruke all tilgjengelig kraft for å eksponere bildet rett så forsvinner batteriene fort.

 

580EX som jeg selv har oppgis til 100-700 eksponeringer avhengig av kraften som må brukes, dette med alkaline batterier. Vil tro at 430EX har litt bedre siden det er en mindre kraftig blits.

 

Kjøp deg ett par sett med oppladbare NiMH-batterier. Disse er kjappere enn vanlige batterier.

Som The-Digital-Picture.com sier:

Improvements in circuitry make the Canon Speedlite 430EX Flash recycle time 40% faster than the 420EX with a slightly increased max Guide Number. Like the 420EX, the 430EX is powered by 4 AA-size Alkaline Batteries (6V) or 4 AA-size NiMH Rechargeable (4.8V). Full power recycle time is 3.7 Seconds with alkaline batteries or - note this - 2 Seconds with NiMH batteries. NiMH batteries have much less internal resistance than Alkaline batteries resulting in significantly shorter re-cycle times. NiMH batteries also give more consistent (full) power until they are discharged while Alkalines will recycle the flash more and more slowly as they expend their life. Adding environmental concerns and cost to this equation should make the decision to use NiMH batteries a no-brainer.[/size]

 

Anbefaler disse to:

http://www.mpx.no/aspx/produkt/prdinfovnet.aspx?plid=26083

http://www.mpx.no/aspx/produkt/prdinfovnet.aspx?plid=49468

Kjekk lader med 12V og 230V lading.

Lenke til kommentar
Har vel tatt bortimot 400 bilder, men er vel ikke meningen at den skal sluke batterier. Skal en da liksom bruke batterier for en halv formue?!

5445512[/snapback]

400 bilder er langt fra sluking av batterier. Før i tiden spiste en så kraftig blitz minst 5 pakker på så mange bilder. Dette må du være svært fornøyd med, det er tross alt en kraftig blitz. Du kan lamslå en person med strømmen som ligger lagret i tyristoren når blitzen er klar til avfyring. Temmelig kraftig, med andre ord.

Skikkelige batterier er dyre, derfor bør du kjøpe deg en lader med batterier. De kan du få ned i 200, med andstendig kapasitet. Du må ikke forveksle kravene til en stor ekstern blitz med den lille fislelampen som er innebygd i kamera.

Lenke til kommentar
Har det seg sånn at blitsen justerer effekten selv? Avhengig av de aktuelle forholdene?

5445580[/snapback]

 

Det er helt riktig, den tar hensyn til valgt ISO verdi, blender , lukkertid osv.

 

Jeg vil som de andre her sier absolutt anbefale deg å kjøpe oppladbare Nimh batterier.

Lenke til kommentar
. Fint om lysstyrken kan forklares på "norsk". DVS. antall meter eller lignende.
Eksempel: Canon Speedlite 580EX er den kraftigste blitsen Canon har nå.

 

580EX har ett ledetall på 58 (GN58meter/GN190feet) ved 105mm innstilling og ISO100.

Hvis man da har ett objektiv med f.eks en blenderinstilling på f2.8 så vil blitsen rekke 58/2.8=20,7meter.

Med å øke til f.eks ISO200 så oppnår man 1.4 ganger (roten av 2) mer effekt av blitslyset og blitsen vil kunne rekke ca. 29 meter. Tilsvarende ca. 41 meter ved ISO400.

 

Var det noe slikt du tenkte på?

Lenke til kommentar

Hehe, kan ikke si annet enn at det virkelig er høye forhåpninger til varigheten på et sett batterier.. :D 400++ blitzbilder, og likevel ikke fornøyd?

Råd i beste mening:

Glem vanlige alkaliske batterier. Kjøp deg heller 3 x 4 stk 2500mAh (eller 2600mAh som begynner å dukke opp nå) oppladbare Ni-Mh (nikkel-metallhybrid) AA-batterier. Da har du bra med strøm tilgjengelig, siden du til enhver tid kan ha et sett i blitzen, et sett i fotobagen, og et sett i laderen.

 

Får forresten min nye 430EX i morgen. Har 580EX fra før, og må si den er svært så snill på batterier. Tviler på at 430EX er noe verre ;)

Endret av nomorebs
Lenke til kommentar
Når jeg kjøpte blitsen syns jeg den var utrolig kjapp, den var klar med en gang etter et bilde var tatt. Men etter å ha brukt den et par dager nå, så må jeg vente 5-10 sekunder før blitsen er klar igjen og det passer meg egentlig veldig dårlig  :hmm:

5445194[/snapback]

 

Jeg har en 430EX og synes det er ekstremt rask! Klar til nytt opptak nesten med en gang. Bruker både oppladbare 2000 mAh og vanlig AA batterier. Synes AA batteriene er best og raskest. Bruker blitz mye.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...