Gå til innhold

LAN i Australia


Anbefalte innlegg

Hehe.. Jeg skal flytte til Australia og sjekket ut et nerde society, av elever på skolen jeg skal gå på..

 

Hehe..måtte le litt av den ad`en. Bare lovlig kjøpte spill. Kom til å tenke litt over ting... Er ikke Australia sinnsykt strengt når det kommer til pirater o.l

Jeg har nemlig tenkt å ta med meg en harddisk over med flyet med alt stæsjet jeg trnger på... Ble plutselig litt redd med tanke på tollen! :whistle:

 

http://www.theitsociety.southportqld.info/

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Jeg har nemlig tenkt å ta med meg en harddisk over med flyet med alt stæsjet jeg trenger på... Ble plutselig litt redd med tanke på tollen!  :whistle:

Når flyet lander kommer de med insektspray i flyet slik at ingen bugs slipper inn. Mens du venter på pass/visakontrollen har de hunder som lukter seg frem til piratsoftware.

 

Nei de skanner ikke harddisken som kommer inn i landet for piratsoftware. Som forumbruker har du selvsagt ikke slikt på harddisken. De er mer opptatt av frukt, meieriprodukter, jord (på sko etc), planter etc. Hundene lukter seg frem til slikt. Selv frukt/peanøtter du får utlevert på flyet må du spise opp eller kaste før du passerer tollen. Autralia er ekstremt (positivt) opptatt av ikke importere plantesykdommer/insekter fra andre deler av verden (og også hindre disse i å spre seg innen kontinentet).

 

Så du skal til Gullkysten rett nord for Brisbane. Det er et flott område. Du vil like deg der og bli godt mottatt. Bra strender - dessverre hai og Marine Stingers. Og nærhet til Steve Irwing (han gale på TV). Intet er så farlig som sier - og mye er værre (trafikken bl.a. - spesielt for overseas students). De er etterhvert blitt over 18 mill dernede så noen overlever slanger etc etc etc.

 

Besøk Eidsvold hvis du har mulighet for det (nord for Brisbane i Upper Burnett)

Lenke til kommentar

Joda er klar som et egg jeg. Var ikke helt seriøst ment i da:)

Men jeg ser fram til å dra..

Så nå sjekker jeg ut bolig der nede så jeg ser hva jeg har å velge imellom, og må si mye ser veldig bra ut.

Bil ja..Gleder meg ikke til den idiotiske venstrekjøringen, har prøvd før men det var bare med scooter. Må vel nesten ha bil regner jeg med.

 

Sitter og regner meg fram til åssen pc jeg skal bygge meg der nede, etter prisene deres, som er altfor lik prisene i norge..grrrrr

 

Når var du der?

 

Gikk du på Griffith?

Endret av nazgul81
Lenke til kommentar

Ikke gått på noen universiteter der nede men har etter mange besøk inngående kunnskap om kysten fra Adelaide via Sydney og opp til Cairns (inkl. Outback). Du vil venne deg til venstrekjøring. Du vil venne deg til å riste sko før du tar dem på deg. Du vil (dessverre) venne deg til billig moden eksotisk frukt (som for frukt i Norge til å virke rå ellr rotten og smakløs). Du vil venne deg til billig godt kjøtt (De har stor eksport av lam og kveg). Du vil venne deg til barbecue på stranden 1. juledag (med bading).

 

Medlemskap i NAF/KNA gir deg redning på labdeveien der nede og gratis gode kart hos RACQ eller NRMA. Ikke medlemmer må kjøpe - men fortsatt billig.

 

Steve Irwings har sin Australian Zoo i nærheten av Berwah (nær Caboolture) like nord for Brisbane. Han er god på reptiler. Lone Pine like vest for Brissy er god på Koalaer og ørner. Queensland (QLD) ble egen stat i 1859. Brissy er gammel straffekoloni slik at frie settlers måtte etablere ca 50 miles unna. Anbefaler www.abc.com.au for lese dagsnyheter (både QLD, NSW og andre stater) og www.smh.com.au (se colomn8 for humor) for riksnyheter. Det lønner seg å følge med før man dra nedover. Legg merke til at Australske websider vanligvis har .au på tampen.

 

Og vær klar over at solen er ekstremt sterk der nede. Vært forsiktig til huden er vant med den - særlig på strendene hvor refleksjoner fra vann og korallsand forsterker den. Australske t-skjorter har holder farlige stråler ute - i motsetning til norske.

 

Og skulle du være i tvil. Det er billig der nede. Både mat, vin, bensin, bolig og annet (sammenlignet med Norge).

Lenke til kommentar

Hey hey, du glemte billig øl, det er det masse vis av der nede. Anbefaler deg også å reise rundt vis du har tid til det. Biltur fra Cairns til Sydney er alle tiders. Veit ikke noe om vestkysten, men har hørt at den skal være like bra. Det er heller ikke så mange backpackere på vestkysten, noe som kan være bra eller dårlig etter hvem som ser på det.

Endret av HPh
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...