Gå til innhold

4 tabeller eller bedre inndeling?


Anbefalte innlegg

Nå har jeg lykkes med å knote isammen min første PHP ramse. Den skriver til og henter ut samt sorterer søk i en tabell på forskjellig måter. Nå var det utvidelsen. Jeg ønsker å dele det hele opp i 4-5 distinkte kategorier, hvor søk kun blir gjort innenfor vær enkelt kategori. Allltså jeg kan alfabetiser kat1 uten å få innblanding fra kat2 f.eks. Hver rad har sin nøkkel som er et tall som autoinkrementeres. Så kommer jeg til spørsmålet. Med min begrensede kunnskap synes det enklest å løse dette vet å heller lage 4-5 tabeller for så å kopiere PHP programmet 4-foldig og gjøre de nødvendige navnendringene internt slik at de kommunisere med vær sin tabell. Men er det den mest elegante løsningen? Dataene som skal føres opp til de forskjellige kategoriene er like av natur, og alternativet slik jeg ser det er å gi hver kategori sin nøkkel i form av et tall eller navn. Men om jeg skal organisere kategori 1 alfabetisk etter et brukernavn, hva skriver jeg? Og hvordan gjør jeg det de forkjellige templatene? Som sagt min begrensede kunskap setter stopper for å gjøre ting for avansert og programmet er allerede for meg ganske så avansert. Er det egentlig noe problem å lage 4 tabeller og 4 PHP programmer. Vil tabellene bruke svært mye mer plass feks, og hva er den raskeste løsningen?

 

Mange spørsmål og kanskje litt kaotisk, men dere programerere er jo systematiske så dere nøster nok opp meningen. :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei, den beskrivelsen var ikke helt lett å forstå. Det er ofte bedre å skrive en kortere beskrivelse og så legge til et eksempel.

 

Hvis jeg forstår deg korrekt så er dette snakk om en database?

Dersom du skal kategorisere innholdet så er det enkleste, og ut fra beskrivelsen din, det beste å legge til et felt med navnet kategori.

 

Så i spørringen legger du bare til en WHERE kategori = x

Lenke til kommentar

Ut i fra svaret, ser det ut til at du har forstått meg korrekt. Men problemet er i realiteten økt kompleksitet. Det utvidede programmet må kunne generere innholdet til 12 - 15 maler. Slik programmet er nå, forholder den seg til 3 maler. En innleggsmal, en oversiktsmal og en detaljert mal for oppføringene. Jeg er redd den økte kompleksiteten overgår min kunnskap, som er svært begrenset. Programmet er en modifisert utgave av en addon til PHPBB. Jeg har klart å gjennkjenne strukturen, slik at jeg har kunnet manipulere innholdet til mitt behov. Men å skulle begynne å legge til egne funksjoner uten å ha helt oversikt over syntax og struktur er helt noe annet.

 

Jeg har allerede postet en tidlig versjon av moddingen:

 

https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=518081

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...