Gå til innhold

Viewsonic VX924 vs. Samsung 930BF


noxeiS

Anbefalte innlegg

Jeg skal altså finne meg en 19" LCD skjerm for å erstatte eller supplere min nåværende 19" CRT.

 

Jeg har sett for meg en pris på 3.000 til 3.500 kroner.

 

Etter mye lesing sitter jeg igjen med VX924 og 930BF, som jeg ser at noen andre her også har kommet fram til. Men hvilken skal man velge?

 

Jeg spiller ikke mye spill, det meste av tiden min på PCen går til alt utenom spill, inkludert titting på film og tv program.

 

Jeg klarer ikke finne et definitivt svar på hvilken av disse to jeg burde velge. De er så og si så like at det er nesten umulig uten å faktisk få testet begge to selv.

 

930BF er littegranne billigere, men det er ikke mer enn 100-200kr vi snakker om, det er ganske uvesentlig.

 

Jeg har latt meg skremme litt av at iallfall et par stykker på forumet har VX924 og har døde piksler, mens jeg har fremdeles ikke hørt noen med 930BF si det samme. Jeg har bare funnet en test på nettet hvor begge to gikk mot hverandre, og det var en australsk nettside hvor VX924 tok seier - selv om de fikk nøyaktig samme score...

 

På NewEgg.com, den største datanettbutikken i USA, så ser det ut til at flere har kjøpt VX924 enn 930BF, men begge to har lik score: 5 ut av 5. Men så kom VX924 ut i mars 2005 mens 930BF kom ut i august 2005..

 

Er det noen som har en definitiv grunn til at den ene er bedre enn den andre?

Her leter jeg ikke etter "jeg har X og syns den er kjempe bra" svar... men gode argumenter for hvorfor den ene burde velges fremfor den andre.

 

Syns det er på tide at vi avgjør dette en gang for alle!

 

PS. Hvis det er en annen skjerm innenfor disse rammene som noen syns er bedre, argumenter for det!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har VX924 selv, og synes den har veldig bra farger/bilde, men har lysinnfall fra alle sidene som trekker veldig ned.

Plagsomt når det er mørke scener i spill/filmer.

 

Hadde jeg kunnet valgt om igjen, så hadde jeg nok valgt 930BF eller en annen skjerm.

Endret av espeneppi
Lenke til kommentar

Hmmm OK...

Jeg fikk testet en 930BF på expert idag. Kjørte WMP med den for å sjekke fargene, prøvde hvit og svart bakgrunn, prøvde å få den til å ghoste... Var ingenting negativt med skjermen egentlig som jeg kunne få frem.

 

Så etter å ha testet den, lener jeg ganske sterkt mot 930BF, men det er kanskje litt urettferdig siden jeg ikke har fått testet den andre...

 

Et par negative innlegg til mot VX924 så er det nok gjort... ;)

Lenke til kommentar

Hehe, det var ikke så veldig informativt. Jeg har nok større tiltro til Samsung enn LG, men så er jo LGen et par hundre kroner billigere... hmmm. Testet 930BF selv, og syns ikke den var noe særlig mørk, heller at den hadde ganske sterkt lys.

 

Ser ut som jeg egentlig leter etter en eller annen grunn jeg ikke burde kjøpe 930BFen nå... Er ikke en som bruker 3.500 uten å tenke seg nøye gjennom det. :)

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9871234

Jeg håper dette er riktig post for å stille spørsmål til 930BF. Jeg har nemlig hatt en Eizo T765 CRT i 3 år og er storfornøyd med den. Billedrøret er litt ødelagt slik at jeg skal kjøpe LCD. Jeg kjøpte en Samsung 940B hos komplett, men ble veldig skuffet over betraktningsvinkelen. Har hørt at 930BF er svært lys å se på, men samtidig at den også har en begrenset betraktningsvinkel. I jula var jeg hos en kamerat og fikk se lillebroren, 730BF og den opplevde jeg som veldig lys uten problemer med betraktningsvinkelen. Er 930BF egentlig så ille slikt sett? Var så skuffet over 940B at jeg sendte den inn igjen, så vær snill å overtal meg nå så jeg får kjøpt ny :)

Er spesielt interessert i å høre om betraktningsvinkelen, hvitfargen og fargegjengivelsen generelt. Har lest en del tester men nå ønsker jeg en god overbevisning. Er veldig kresen da jeg er vant med Eizo fra før som selvfølgelig er så å si perfekt.

Lenke til kommentar

Du får nok ikke samme kvaliteten som en Eizo CRT, iallfall når det er snakk om betraktningsvinkel. Men jeg skjønner egentlig ikke vitsen med vinkelen, pleier ikke folk å sitte direkte foran skjermen sin??

 

930BF burde være ganske lik 730BF når det gjelder en god del, men vet ikke om det også gjelder vinkelen. Jeg fikk ikke helt testet vinkelen i butikken idag siden den sto litt innestengt, men for meg er ikke det så veldig viktig alikevel.

 

Men fargene var veldig bra på den, svart var veldig mørk og fin. Den var kanskje litt lys å se på, men det er vel de fleste LCDer i forhold til CRT tror jeg...

 

Tror det snart går mot at jeg skaffer meg 930BFen...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...