Jump to content
Sign in to follow this  
Longinus

Hvor mye bedre spillytelse med Hyper Threading?

Recommended Posts

Hei.

 

Jeg lurer på hvor mye bedre ytelse det blir i spill med Hyper Threading?

Vil man få en merkbar ytelsesbedring med hyper threading i spill med støtte for dual-core?

Edited by Longinus

Share this post


Link to post

Det syns jeg er et interessant spørsmål. Man vil naturligvis ikke få noe i nærheten av hva en dual vil prestere den dagen spill virkelig klarer å utnytte disse. Men jeg har lagt merke til at det er høyst varierende hvor godt dagens spill tilsynelatende, ut fra cpu bruk, klarer seg på P4 med HT. Akkurat hvorfor det skjer vet jeg ikke, men noen spill bruker nærmere 100% enn andre i alle fall.

 

Jeg kan ikke gi deg svaret, men har en teori om at P4 kanskje vil kunne ta litt inn på A64 i spillytelse, altså singelcore mot singelcore. Men er bare gjetting altså, vi ser jo i de fleste tilfeller fint lite ytelsesøkning ved å disable HT idag, så det taler kanskje for at det ikke vil bli noe å snakke om?

Share this post


Link to post
Hei.

 

Jeg lurer på hvor mye bedre ytelse det blir i spill med Hyper Threading?

Vil man få en merkbar ytelsesbedring med hyper threading i spill med støtte for dual-core?

5356037[/snapback]

Uten at jeg har gjort tester vil jeg tilppe på de to spørsmålene dine:

 

-5% til +10% ytelse, normalt sett +3-4%

 

Merkbar ytelsesbedring? Nei, men oppgraderer du 400 MHz får du IMO heller ikke en merkbar ytelsesbedring.

Share this post


Link to post

Jeg vil si 0% -> -5%

 

Hyperthreading har jo noe med prosessoren å gjøre, ikke noe med spillet.

 

Et spill er ikke "hyper threadet", men et spill kan bruke flere tråder. At spillet er det vil ikke gi noe bedre ytelse på en hyper threading cpu, men vil derimot gi mye bedre ytelse på en dualcore.

Share this post


Link to post

Ja Longinus, det er også hva jeg gjør, hvis du idag sitter med en P4 av grei kvalitet, og du ønsker å fortsette med Intel, ville jeg ikke byttet den enda.

Jeg personlig er litt mindre optimistisk enn jeg ser mange andre er til hvor fort vi vil se at spill flest utnytter dual. Altså ikke støtter, men utnytter! (100%cpu bruk i spill).

Men hvis du spurte fordi du håpet på kjempeboost i ytelsen, på P4 med HT er svaret klart nei.

 

Alt i alt kommer det an på akkurat hva man driver mest med, hva som er "lurt" å ha til enhver tid, jeg bytter pc oftere enn jeg bytter spill, og det er kanskje litt mot normalt :p

Edited by pcp160

Share this post


Link to post
Betroz Postet i dag, 11:16

  Svaret ditt er her 

Der ja! Bare la Intel være med å lage spillene, så blir det fart på sakene med en gang :D . Det er godt med desperate produsenter... Men hvis det resultatet faktisk er representativt for HT er det jo et skikkelig løft for P4 i singelcore, mye større enn man normalt får av å disable HT i vanlig entråd spill :dontgetit: . Dette blir spennende å se mer av i alle fall.

Syns de skulle dratt i gang et sli system akkurat for å vise frem dual, men var vist noe driverproblem med Nvidia og patchen.

Share this post


Link to post

Hei jeg har det slik at når jeg har ht på og spiller bf2 så bruker cpu ca 70% men når jeg disabler ht så bruker den 100 prosent.... Hva er lures for meg da?

Edited by Zuckron

Share this post


Link to post
Hei        jeg har det slik at når jeg har ht på og spiller mf2 så bruker cpu ca 70& men når jeg disabler ht så bruker den 100 prosent.... Hva er lures for meg da?

5365102[/snapback]

Hørt denne før : "If it aint broken, don't fix it." Som betyr at hvis spillet ditt funker bra, så kjører du slik du har gjort og ikke forandrer på noe.

Share this post


Link to post

På er i de aller fleste tilfeller det beste. De eneste oppgavene jeg vet om hvor HT er anbefalt å slå av er tunge utregninger som er veldig optimalisert for P4 som ikke er flertrådet.

 

Dersom du bruker taskman for å vise hvor mange % CPU som blir brukt så er den hverken til å stole på, og når du aktiverer HT vil en tråd i full fart vise 50% bruk, så når den viser 70% så er bruken liksom 40% høyere enn dersom HT var deaktivert. Disse tallene er derimot ikke overførbare til ytelse.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...