Gå til innhold

HD i bakken, finnes det håp?


31137

Anbefalte innlegg

Har en HD som gikk en liten tur i bakken sammen med XBOX'en den stod i. NBå får jeg feilmelding på xbox'en, og lurer på om det kanskje er HD'en som har tatt kvelden. Hører ingen stygge lyder eller noe slikt fra HD'en, så vet ikke helt om den er gåen.

 

Kan den være gåen selv om den spinner og ikke lager ulyder?

 

 

Dersom det er HD som er problemet, så tålte den vanvittig lite. Jeg skal kjøpe meg en ekstern HD også, betyr det at jeg må behandle den med silkehansker når jeg bruker den? Tåler de så lite?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Mye kan ha skjedd med xboxen.

 

1. En kabel kan ha løsna

2. Loddepunkter kan ha sprekt

3. Modchippen kan ha tatt kvelden? Da tenker jeg på lodding osv

4. Disken kan selvsagt ha gått.

 

Mulighetene er mange...en harddisk tåler jo ikke et fall fra x antall cm av den enkle grunn at skrivehodene går over platene, blir det et smell så kan de bli skadet. Siden en harddisk inneholder mye beveglige deler kan alt fra motor til skrivehodet tatt kvelden.

 

Når du snakker om å tåle vanvittig lite...en ekstern disk tåler ikke noe mer. Men så er det jo ikke meninga at en harddisk skal henge i lufta eller gå i bakken når den er operativ.

 

Den tåler selvsagt mer når den ikke er i bruk fordi da er skrivehodene låst + at alt av beveglige deler står stille.

Lenke til kommentar
Har en HD som gikk en liten tur i bakken sammen med XBOX'en den stod i.

Var XBox-en og dermed også HDDen på da dette skjedde?

 

Dersom det er HD som er problemet, så tålte den vanvittig lite. Jeg skal kjøpe meg en ekstern HD også, betyr det at jeg må behandle den med silkehansker når jeg bruker den? Tåler de så lite?

 

Disker tåler ikke all verden. I alle fall ikke mens de er i drift. Dette fordi lesehodet tryner nedi diskplatene i det disken smeller i bakken eller hva det nå er den blir slått mot. Da kan du ødelegge både lesehode og plate. Når disken er slått av, hviler lesehodene som oftest på egne spor på platene, hvor det ikke ligger andre data. Du bør gå for Hitachi når du skal ha deg ekstern disk. Lesehodene i disse hviler på en egen plastrampe utafor platene når disken er slått av, slik at det skal mye mer til for å gjøre skade på plate eller hode når disken får seg en smell. De andre tullingene av noen diskprodusenter har så vidt jeg vet -enda ikke- fått på plass denne teknologien.

 

Men hva tåler de egentlig? Du kan jo regne på det. En typisk disk i dag tåler et støt på 50-60 G ved 2 ms halvsinuspuls operativt, og 300-350 G ved 2 ms halvsinuspuls avslått.

Lenke til kommentar

Min 2.5" montert i eksternt kabinett og med lærfutteral utenpå tok kvelden etter å ha seilt ned fra et bord og landet på parkett 50 cm nedenfor. Disken var ikke i drift når den falt ned. Den gikk å starte opp, ingen ulyder, men masse lesefeil. Hjalp ikke å formatere å legge inn nye data heller. Siden den likevel var ødelagt åpnet jeg den, men alt så normalt ut, og uten tegn til skader, og lesehodene var pent parkert.

Så en disk tåler ikke falle i bakken, men hva som egentlig skjer fatter jeg ikke.

Endret av Thoth
Lenke til kommentar

Disken var inne i XBOX ja. Og xbox'en lå i en bag. Var under transport dette skjedde. Alt er ok når det gjelder lodding og slikt, har åpnet og sjekket, samt satt alt sammen riktig. Får bare feilsøke litt videre..

 

Men vil en 2,5"-disk tåle mer enn en 3,5"-disk, mtp at 2,5" er laget for en bærbar PC og dersom for å bli fraktet rundt?

Endret av 31137
Lenke til kommentar
Men vil en 2,5"-disk tåle mer enn en 3,5"-disk, mtp at 2,5" er laget for en bærbar PC og dersom for å bli fraktet rundt?

5324235[/snapback]

 

Ja, 2,5"-disker tåler generelt mer enn vanlige 3,5". Hitachis 5K100-modeller har oppgitt støttoleranse på 300 G og 1000 G i henholdsvis påslått og avslått tilstand (best i klassen sist jeg sjekket). Det vil altså si at disse tåler omtrent seks ganger kraftigere støt i operativ tilstand sammenlignet med en 3,5" (det samme som en avslått 3,5"-disk, men det er som sagt forskjell på dem), og omtrent tre ganger kraftigere støt når de ikke er i drift.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...