Jump to content
Sign in to follow this  
Frostax

Ulyd fra XFX 7800GTX

Recommended Posts

Heisann! jeg har hat pc¨n oppe å gå ei beite nå, og er ikke 100% sikker på om dette har vært her hele tida eller om det har kommet nå, men uansett så har jeg ett problem:

 

Jeg registrerte for ei tid tilbake at det kommer en summelyd fra pc¨n ved visse anledninger. jeg spite WOW her om dagen og da hørte jeg dette. jeg forska litt på lyden for den kom og gikk, og kom fram til det at viss jeg ser fram, altså slik at det er mye grafikk som skal behandles så summer det, viss jeg endrer synsvinkel slik at jeg ser rett ned så er det stille..

 

lyden er ikke direkte kraftig, men jeg hører den godt gjennom kabinettet når døra er på.

 

samme lyden kommer i en veldig mye svakere grad når jeg scroller meg nedover internet sider med mye bilder og lignende på.

 

Lyden kan for meg høres ut som at en ledning ligger såvidt intil ei vifte, eller noe sånt som det.. (noe jeg har sjekka fler ganger at ikke er tilfelle)

 

Er det noen som har vært borti det her før og vet hva som kan være feilen?

 

Kortet er forresten ca 3 uker gammelt..

 

MVH Christoffer

Share this post


Link to post

når jeg trøkker huet inntil så høres det ut som skjermkortet, men er ikke sikker da... det er en ny CM realpower550w isåfall.. trodde da den skulle være bra...

Share this post


Link to post

Jeg vil satse på at det er strømforsyningen din.

 

Jeg får en bromme-lyd om jeg prøver å belaste CPU'en eller lignende..

Antageligvis fordi jeg har alt for liten strømforsyning, men du har jo 550 watt. Men kan jo være en feilprodusering.. :hmm:

Share this post


Link to post

for og finne ut om det er skjermkortet så kan du prøve og stoppe vifta på skjermkortet neste gang du hører den lyden, bare husk og ikke holde vifta igjen for lenge... ;)

Share this post


Link to post
for og finne ut om det er skjermkortet så kan du prøve og stoppe vifta på skjermkortet neste gang du hører den lyden, bare husk og ikke holde vifta igjen for lenge... ;)

5318787[/snapback]

 

Hvis lyden kommer fra skjermkortet så tror jeg ikke lyden kommer fra vifta... Virker bare ikke helt logisk :hm:

Share this post


Link to post

det er ikke vifta.. lyden reagerer på ting som skjer på skjermen.. det har ikke vifta noe med.. med psu fulgte det med en "effektmåler". den viser at systemet ligger på ca 130w.. så den er jo ikke akkurat overbelastet heller da..

Share this post


Link to post
det er ikke vifta.. lyden reagerer på ting som skjer på skjermen.. det har ikke vifta noe med..  med psu fulgte det med en "effektmåler". den viser at systemet ligger på ca 130w.. så den er jo ikke akkurat overbelastet heller da..

5319621[/snapback]

 

 

Kan si det slik: Under gaming så drar 3D kortet ditt 100-150watt alene! Så kommer 20-25w pr. harddisk, 25w pr. CD/DVD-Brenner/Rom, ca. 20w pr. Ram brikke osv... Så den effektmåleren er ikke veldig effektiv. Er nok strømforsyningen din som lager "stress lyder". Opplevd det med "bra" 500w+ strømforsyninger rett som det er. Ikke noe du kan gjøre med dette, utenom å bytte til en annen da.

Share this post


Link to post

Jeg hadde sånne ulyder med mitt tidligere 6800gt kort. Når jeg scrolla på windows kommer det en rar lyd. Men den lyden merka jeg ikek til før jeg bytta over til vannkjøling. Tror ikke at det skal være noe farlig for skjermkortet.

Share this post


Link to post

det kommer sonn lyd ut a strømforsyningen min....det er fordi pc'n ikke står rett...da kommer det en summelyd....men skjermkortet mitt er fucka...når jeg skal spille source kommer det opp en feilmelding som her :

 

instruksjonen i *0x2223545b*referte til adresse*0x0d7361b0* minnet kunne ikke være *read*

klikk OK får å avslutte programmet...

 

noen som har forslag?xD

Share this post


Link to post

Men dual core cpu'en din tar litt strøm da ;) 400watt vil nok holde til oppsettet ditt ja. Men hva slags merke har psu'en?

 

Edit: Det står at din cooler master leverer 550w, da er du godt utrystet i mine øyner.

Edited by samye83

Share this post


Link to post
Kan si det slik: Under gaming så drar 3D kortet ditt 100-150watt alene!

5319812[/snapback]

 

det var en kraftig overdriving! :hrm:

5319898[/snapback]

 

Tja, den offisielle watt bruken på gtx er rundt 100w, noe mindre enn 6800ultra, "The main innovation isn’t in frequency increase. It only goes from 425 to 430 MHz for the GPU and 550 to 660 MHz for the GGR memory restricted to 256 MB for the moment. Despite the increase in the number of transistors, NVIDIA claims 110 Watts power consumption comparable to the previous generation".

http://www.behardware.com/articles/574-1/n...e-7800-gtx.html

 

Når jeg sa 100-150w så er det fordi overklokking drar mer watt, og mange overklokker korta sine. Den watt bruken er satt på 430/1200, mitt kort går på 490/1350 fra fabrikk, og slike kort drar vesentlig mer strøm. En 512mb GTX troner alene på toppen av stømforbruk, tenk da en grise overklokket 512mb utgave!

http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=2607&p=2

Edited by Ourasi

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...