Gå til innhold

Hjemme studio


Anbefalte innlegg

Heisann!

 

Er det noen her som har noen gode råd og tips til meg?

 

Jeg skal bygge meg en egen maskin som kun skal brukes til Cubase. Hvilken hardware skal jeg velge og hvilken skal jeg styre unna?

Selve lydkortet har jeg allerede bestemt meg for, tror jeg...

D blir mest sansynlig et kort i fra CreamWare, RME eller et Echo.

 

D jeg trenger hjelp til er og finne den "perfekte" maskinen og sette dette lydkortet i. Jeg trenger en maskin som skal tåle maaange timer med arbeid i strekk, kunne jobbe me stooore filer, stabillitet og sist men ikke minst d må gå rimelig fort.

 

Hvilket oprativsystem kjører Cubase stødigst under?

 

Håper at det er noen her som tar seg tid til og hjelpe meg, på forhånd takk!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har du tenkt på å velge mellom PC eller MAC?

MAC er endel dyrere, men yter særdeles bedre til musikk-produksjon. Oppdateringer/plugins kommer tidligere til PC-utgaven av Cubase enn til MAC-utgaven - hvis det spiller noen rolle for deg! Mange produsenter har begge utgavene i studioet sitt...

 

_________________

- mOdEtWo -

 

[ Denne Melding var redigert av: mOdEtWo på 2002-09-03 23:01 ]

Lenke til kommentar

Jeg bygde min nyeste PC med tanke på musikk. Den ser slik ut:

 

Hovedkort: Asus P4B266

CPU: Intel P4 2.0nw

RAM: 512MB DDR PC2100 Apacer

Lydkort: Midiman Audiophile 2496

Skjermkort: Abit Siluro GF4 Ti4200 (svært stilleg.)

HD: WDC 80GB 7200rpm

 

Funker som ei kule, jeg er svært fornøyd. Jeg forhørte meg grundig på diverse musikk fora før jeg bygde den. Særlig hovedkortet ble anbefalt av nesten alle jeg spurte, altså musikere. Samme med lydkortet, perfekt i startfasen uansett om man er glad amatør eller har høyere mål. Uansett hva noen vil fortelle deg, har du overhodet ikke bruk for det siste av hovedkort, dyr RAM og CPU´er. Asus P4B266 er modent og har vist sin kvalitet etter en stund på markedet, og det er slettes ingen sinke til musikkbruk.

 

CPU: Hvor rask den må være avhenger av faktorer som antall software plugins du vil kjøre samtidig, men det avhenger også av mengden RAM. Generelt vil jeg si 2Ghz holder i massevis, også 1.8 for den saks skyld.

 

RAM: 512MB er et minimum, kjøp gjerne det dobbelte. Audio recording og tung sequencing med mange plugins, bildebehandling og videoredigering er det som raskest kjører en PC i senk om man ikke har mye RAM.

 

Lydkort: Echo og Creamware er kjent for å lage bunnsolide kort. Midiman lager også kvalitetsprodukter. Echo Mia har i den senere tid falt til samme pris som Midiman Audiophile 2496, så om du skal velge mellom de to, kan jeg si at om du må ha MIDI port på kortet, har Audiophile 2496 en høykvalitets MIDI port (ikke gameport som på SB), mens Echo Mia ikke har MIDI i det hele tatt. Om du velger Echo Mia, er det bare å kjøpe en MIDI hub, de koster fra rundt 3-400,- og oppover, så det skal ikke være noe problem. Ifølge tester har Echo Mia marginalt bedre lydkvalitet, men de fleste av oss vil ikke høre forskjellen uansett.

 

http://www.harmony-central.com vil du få den hjelpen du behøver for å komme i gang, jeg fikk veldig god hjelp når jeg skulle bygge PC´en min, og får god hjelp generelt der, tips og råd. Post en låt der og du vil få konstruktiv kritikk fra stort sett voksne folk som ikke har tapet fast Caps Lock tasten.

 

Lykke til

 

[ Denne Melding var redigert av: Hidden på 2002-09-04 00:21 ]

Lenke til kommentar

Har laget musikk med meget bra lydkvalitet på en P166 MMX (benyttet Cakewalk 9 den gangen), så det råeste av prosessorkraft er absolutt ikke nødvendig.

 

Når det er sagt, så er nok programvare i dag litt mer ressurskrevende enn det som var tilfellet den gangen. Likevel:

 

Nest siste utgaven av Cakewalk Sonar (kom i 2001) kjører fint på en AMD 1,33 GHz med 256 MB SDRAM (har ikke siste versjon av Sonar, og har ikke 1,33 GHz'en lenger heller, men det hadde garantert ikke vært noe problem å kjøre Sonar 2.0 på denne heller). Vil tro at de fleste AMD og Intel-prosessorer på markedet i dag er mer enn gode nok. 256 MB burde også holde til det meste, gjerne DDR-RAM, men det er ingen nødvendighet.

 

Det som ER viktig, er å ha en disk som er rask nok. 7200 RPM disker er å anbefale, og de dominerer også markedet. Samtidig er det viktig å ha et lydkort med lav latency. Audiophile er glimrende i så måte.

 

Kort sagt, de specs'ene du oppgir skulle være mer enn nok for å kjøre et hvilket som helst hjemmestudio med dagens programvare.

 

Lykke til!

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-09-03 23:01, mOdEtWo skrev:

Har du tenkt på å velge mellom PC eller MAC?

MAC er endel dyrere, men yter særdeles bedre til musikk-produksjon.



Yter særdeles bedre!?! Hadde vært fint om du hadde noe grunnlag for sånne påstander. Apple har hengt etter lenge nå, og det har til og med begynt å gå opp for musikere. Ikke uten grunn at Apple kjøpte opp den anerkjente produsenten av musikkprogramvare Emagic, for straks å avslutte Windowsutvikling. Saker som denne gjør at i alle fall jeg har lite til overs for Mac-fanatisme... En ikke altfor usannsynlig utvikling dog er at Apple tar i bruk x86, med Mac OS X låst mot deres egne (overprisede) maskiner.

Lenke til kommentar

Hei Scuba!

 

Er ganske enig med Hidden når det gjelder maskina. Ville nok gått for en P4 2,4GHz nw PC533 i.o.m. at de har sunket såpass i pris.

En 512MB RAM brikke + en ekstra etterhvert, (merkeram begge brikkene.)

Er ikke sikker på hvordan GF4 Ti4200 dual skjermløsningen fungerer, men det kan sikkert Hidden svare på.

Hvis du vil ha IDE bør du nok gå for WDC 120GB 7200rpm Special Edition (8MB cache.) Folk klager foøvrig litt over RAID løsninger på Cubase sitt forum. SCSI er jo det ultimate, og bør ihvertfall vurderes. (Har tre SCSI disker selv, og det er utrolig deilig sammenlignet med IDE. Alt går mye kjappere.)

Jeg ville foøvrig gått for Chiftec sin Dragon/Scorpio Midi- /Bigtower m/360W.

 

Når det gjelder lydkort kommer det litt ann på hvor mye penger du vil legge i det, hva slags og hvor mye eksternt utstyr du har. En jeg kjenner hadde vært på ProLyd og fått høre at RME er hakket under ProTools, og at alle de andre kortene, M-Audio, Creamware, Echo osv., er hakket under der igjen. Men Creamware kortene har mye soft-patching, og litt vanskligere og mer tidkrevende å jobbe på. Ikke akkuratt et nybegynner-kort. (Har jeg hørt.)

 

Regner med at det er Cubase SX du skal bruke, og det kjører bare under Win2000 og XP. Hørte at 2000 er hakket mer stabil til SX, særlig hvis du også skal bruke maskina på nettet. Men XP funker fint det også.

 

btw: Det er ett av chipsettene til AMD som gir store problemer med audio. Husker ikke hvilket, men jeg mener at du bør styre unna AMD i denne sammenhengen uansett.

Lenke til kommentar

Alle sier at jeg ikke skal bruke en AMD men P4 prosessor. Hva er d som jør AMDen så mye dårligere i musikk sammenheng kontra en P4?

 

Jeg har kjørt Cubase på gammel maskinen min som er en AMD duron, jikk helt fint d...

 

Jeg hadde tenkt og bruke en AMD Athlon XP2600+ vil det bare by på problemer eller?

Lenke til kommentar

Kjøp amd cpu. Athlon XP er suveren i musikk produksjon, spesielt hvis du vil bruke software synther og effekter, ettersom athlon xp har flere fpu pipelines enn p4, og musikksoftware bruker (nesten) utelukkende fpu enheten. Jeg har drevet med elektronisk musikkproduksjon på pc i 7 år. Min anbefaling er:

- Valgfritt socket a hovedkort med støtte for ddr ram

- Så kraftig athlon xp cpu som du har råd til

- Western digital special edition hd

- Et bra asio kompatibelt lydkort. Anbefaler Midiman/M-Audio på det _sterkeste_. Det kjører stabilt med bare 3ms forsinkelse. Audiophile 2496 for 2 kanal's opptak og mest komposisjon på pc'en. Delta serien for flerkanals opptak og miksing.

- 512mb (+) ddr ram

- Et sett med monitorer/lineære høyttalere

- Midi-in enheter (keyboard, skruknott bokser)

- Kvalitetskabler (audio/midi)

Lenke til kommentar

Grunnen til at AMD ikke anbefalest til studio-pc er at chipset til AMD har hatt problemer med pci-båndbredden. Noe som er viktig for en god del av dagens lydkort. Dette skal være fikset i kt400 og nforce2, men har ennå ikke sett noen tester på det. Så det sikreste er å gå for P4.

Hvis du kjøper creamware bør du gå for P4. Se gjerne på http://www.infinitevortex.com for anbefalt maskin til creamware kort. Ellers kan du ta deg en tur på http://www.planetz.com/forums for mer detaljer om creamware kort. Veldig bra forum.

Creamware kort kan være vanskelig å sette opp, men kommer enn inn i systemet så er det ikke særlig tungt å arbeide med.

 

Lykke til med kjøpet...

 

Torbjørn

Lenke til kommentar

AMD var jo veldig populært en stund blandt musikere fordi de gav mye ytelse i forhold til prisen.

Intel sine prossesorer er mer stabile.

Men alle jeg har pratet med som bruker AMD til musikkproduksjon sier at de bare bruker det frem til de får råd til Intel. For f.eks. et år siden var situasjonen helt anderledes.

 

Jeg har aldri hatt AMD, så jeg kan ikke tale av personlig erfaring. Men det går sikkert helt greit hvis du absolutt vil bruke en XP2600+

 

Spørsmålet er vel egentlig hva du prioriterer, hastighet eller stabilitet, og hvor mye du er villig til å gi for det.

Lenke til kommentar

Jeg må si meg enig med Wizkid, synes Athlon funker glimrende. Det sies at flyttall ikke er P4s sterke side, med mindre man bruker SSE2, men jeg har ikke sett noe definitiv informasjon. VIAs PCI-båndbredde har ikke vært den beste (sikkert ikke blitt noe bedre), men det går an å bruke en såkalt PCI latency patch. Ellers er mange fornøyd med nForce...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...