Gå til innhold

Overklokke en hub?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det er veldig enkelt å overklokke en hub.

 

Hvis du demonterer den så ser du at inne i hub'en er det masse elektroniske "dippedutter". Noen av disse heter resistorer (eller motstander om du vil) og er lett gjenkjennelige på at det er en tynn ståltråd med en slags "klump" på midten. Denne "klumpen" er oftest brun eller grå - og har noen fargede ringer rundt seg. Disse ringene forteller oss hvor stor motstand det er inne i denne "klumpen". For å være helt sikker på å ikke gjøre noe feil - bør man låne en bok om elektronikk på biblioteket med en oversikt over de forskjellige verdiene de har.

 

Når man så har denne oversikten bør man sette seg litt inn i hvordan de fungerer. Det er veldig lett å lære - og jeg skal gi en kjapp introduksjon her; kort fortalt - jo høyere verdi en motstand har - jo større motstand møter dataene som skal gå igjennom den. Trikset her blir da å bytte ut alle de motstandene du finner med noen du kjøper (eller finner inne i en skjerm eller no' hvis du ikke har så mye penger) med lavere verdi. Da blir det mye lettere for dataene å passere gjennom og hastigheten øker betraktelig. Nå er det veldig fristende å bytte ut motstandene med ren ståltråd - men det er ikke å anbefale fordi da går dataene så fort igjennom at nettverkskortene ikke skjønner det (de går jo bare til 100Mbps) og skulle det være en litt brå sving på kabelen kan det gå galt også her (motorveiprinsippet).

 

Lykke til med prosjektet og hold oss oppdatert :smile:

Lenke til kommentar

Å overklokke en hub fra 10 til 100 mbps er svært vanskelig på de fleste hub'er, siden du må skifte ut microchipen(e) som styrer den. Men på noen typer/merker går faktisk dette, da de har mulighet for oppgradering. Sjekk hos produsenten. Når det gjelder utskifting av resistorer: Dan, jeg går ut i fra at du er ironisk. :smile: )

 

Konklusjonen er at det er betraktelig billigere (& enklere) å kjøpe seg en switch. :grin:

Lenke til kommentar

Hvis man skal sende informasjon fra port 1 til port 4 på en hub. Informasjonen blir ikke bare sendt til port 4, men også til port 1, 2, 3 og fire. Så hvis man legger til en ekstra rj45 kontakt (nettverks kontakt hunnkjønn) på hver av portene skulle vel egentlig dette gå ?.....

 

Blir nesten som om man

splitter portenen. hmmm :smile: ???

 

- Lozip -

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-09-12 08:55, Lozip skrev:

Hvis man skal sende informasjon fra port 1 til port 4 på en hub. Informasjonen blir ikke bare sendt til port 4, men også til port 1, 2, 3 og fire. Så hvis man legger til en ekstra rj45 kontakt (nettverks kontakt hunnkjønn) på hver av portene skulle vel egentlig dette gå ?.....


Blir nesten som om man

splitter portenen. hmmm :smile: ???


- Lozip -


 

Dette er ikke riktig.

 

Dersom man skal sende fra en maskin på port 1 til port 4, åpner huben en forbindelse bare mellom disse to portene, som da legger beslag på hele båndbredden. De andre blir stengt mens trafikken mellom disse pågår, og åpnes ikke før det er en 'luke' i trafikken. Tenk rundkjøring, der vikeplikten skifter avhengig av hvilken port som har mest trafikk. :smile: En splitter på porten vil ikke fungere, fordi to maskiner vil da prøve å sende data til samme port samtidig. Det blir som to biler som vil inn på samme innkjørsel samtidig. Full kollisjon. :razz:

 

For de som lurer på hva forskjellen mellom en switch og en hub er: En switch kan åpne flere forbindelser mellom porter samtidig (Multitasking :grin:) (En forbindelse kan bare skje mellom to porter, både for hub og switch), mens en hub bare kan åpne en forbindelse om gangen, og de portene med mest trafikk vil få forbindelsen oftest, på bekostning av de med lite. Dersom to porter i en switch ønsker forbindelse med samme port, vil switchen gå over til en hub-funksjon for disse tre.

 

Håper dette klarnet opp i en del for de fleste. :smile:

Lenke til kommentar

Du tar feil, en hub sender til alle portene, derfor er sniffing så enkelt i slike miljøer.

 

For å elaborere, hubben opererer på det fysiske laget, altså ikke med hverken ip-adresser eller mac-adresser, switch f.eks bruker mac, en router bruker ip osv...

 

[ Denne Melding var redigert av: Varj på 2002-09-12 15:24 ]

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-09-12 03:28, Dan Hansen skrev:


...Kan man overklokke en kat.5 til kat.5e?


 

kat.5 er ei forskrift ellerno.

kat.5 utstyr er ganske enkelt utstyr som er laga etter den standarden. Trur jeg..

 

Hva er egentli kat.5e? (lissom forsjellen fra kat.5)

 

Kan godt hende det er mulig. men da må du kansje overklokke tp-kabeln også :smile:

Og nettverkskortet, og hub/switch, sannsynligvis ved hjelp av hw modifikasjon og da alle nettverkskabler og nettverkskort tilkobla den fixa hub/switchen.

Får spørre lærern min om hva som er forsjellen :wink:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...