Gå til innhold

Hva er det aller lekreste "sikle"-kameraet nå?


Anbefalte innlegg

Julepresang til gubben ;) - tenke på et lite (virkelig lite - skjortelommekamera) og vakkert, nydelig, lekkert kamera - et ordentlig siklekamera! Og som tar OK bilder også selvfølgelig, men har et dig. speilrefleks til bruk når vi skal ta virkelig gode bilder. Dette er mest for å kunne ha med seg overalt, spesielt situasjoner der man ikke har med vesker, bager og denslags, feks på party. Og gjerne ha mulighet for krybbe e.l. slik at det alltid er "klar til avgang".

 

Liker Sonys T-serie, men den er jo ganske gammel er den ikke? Har ikke fått oppdatert meg på en stund nemlig og trenger hjelp!

 

Hva ville dere ønsket dere? Pris har ingen (vel, liten er kanskje riktigere) betydning!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dette har gode Produktanmeldelser... (å kansje det jeg hadde ønsket meg i lommekategorien.?) Å 2,1cm dypt skal gli lett ned i lomma uten å sjenere for mye...

 

Canon Digital IXUS 40

http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=303218&cks=PRL

 

 

 

Dette står som testvinner fra Digital Foto..... (men er 3.5dypt)

 

HP Photosmart R717

http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=308466&cks=PRL

 

 

å T7 så klart... ;) (1,5cm dypt.!)

http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=309747&cks=PRL

Endret av Scorpioen84
Lenke til kommentar

Sony T7 er ikke gammelt. Det finnes også en versjon som heter N1. Riktignok noe dyrere, men denne har touch screen. (Noen liker det, andre ikke..)

 

T7 er nok det beste kameraet etter mitt syn når det gjelder de type kameraer. Intern zoom, god optisk, veldig bra skjerm sammenlignet med konkurrentene, og hurtig, veldig raskt.

Lenke til kommentar

Siden du/dere har SLR fra før, foreslår jeg en Pentax Optio WP/WPi. 3 x optisk zoom 5/6 mpix, tar OK bilder, er kompakt, men fremfor alt: Den er vanntett, du kan dykke til 1,5 m med det. Ikke det at jeg ville testet det, men det tåler sikkert en tur på stranda, eller i skiløypa, og DET kan jo være kjekt.

Lenke til kommentar
Siden du/dere har SLR fra før, foreslår jeg en Pentax Optio WP/WPi. 3 x optisk zoom 5/6 mpix, tar OK bilder, er kompakt, men fremfor alt: Den er vanntett, du kan dykke til 1,5 m med det. Ikke det at jeg ville testet det, men det tåler sikkert en tur på stranda, eller i skiløypa, og DET kan jo være kjekt.

5255701[/snapback]

Det tåler faktisk å bli tatt med ned i vann til 1,5 meter og være der en stund. En kollega har det kameraet, og det leverer visst det det lover.

Lenke til kommentar

Jeg har akkurat fått mitt Casio Exilim EX-s600(er samme som s500,bare den helt nye modellen) og jeg er kjempefornøyd med det.

Tar gode bilder og det at det er lite virker ikke som om hemmer så mye.

Veldig rask oppstart er det også.

Bortsett fra en oppgradert skjerm og litt mere pixler så tror jeg ikke det er så veldig mye som skiller de to modellene.

Ville ikke vært redd for å kjøpt Casio kameraet iallefall.

Lenke til kommentar

Disse S modellene fra Casio er ultratynne, og det går dessverre sterkt ut over optisk kvalitet. Uskarpe bilder er resultatet. Her er et sitat fra testen på Akam:

 

"Når vi sammenligner med de to andre kameraene, så skulle man tro at Casio'en rett og slett var ute av fokus. Men jeg har tatt flere bilder, og resultatene er desverre konsistente."

 

Men det er prisen man betaler for å få et så lite kamera som mulig. Så får man vurdere om det er verdt prisen.

 

Akams Konklusjon:

 

"Jeg vil ikke anbefale dette kameraet til den som setter fotograferingen først. Til det er det for tregt i praktisk bruk, og bildekvaliteten er ikke god nok. Men de som vil ha et lite og lekkert kamera å ha med og vise frem, ikke bryr seg så mye om skarpheten i de fine detaljene, og som kun vil velge rette program til rette situasjon, bør kikke nærmere på denne vesle skjønnheten."

Lenke til kommentar

Sony har gjort en god jobb med objektivet på dette kameraet, og får det faktisk ganske greit til selv om det er ultratynt (så tynt at det er vanskelig å få det til å stå oppreist... vi måtte bruke stativ for å stille det ut i utstillingsvinduet der jeg jobber :!: Men skarphet er ikke like god som på kamera med større optikk, naturlig nok

 

Her er et sitat fra Akams test:

 

"Dette kameraet gir litt mindre skarpe bilder enn det vi skulle ønske. På utskrifter i 10 x 15 vil du sannsynligvis ikke kunne se det, men ved større forstørrelser vil det blir mulig å se. På de fleste andre områder var kvaliteten som på de fleste andre, eller bedre. Særlig imponert var vi over fraværet av kromatisk aberrasjon. Hjørneskarpheten er også bra. Dessverre er senterskarpheten noe av det viktigste for vår oppfattning av bildekvalitet. Vi velger å gi kameraet 4 på bildekvalitet."

Lenke til kommentar

Nå har ikke jeg noe sånn voldsomt inngående kunnskap om skarphet og sånn, men må nå si at jeg syns det var ganske skarpe bilder(se vedlegget,er bare et fort tatt bilde da ikke noe annet)

Men en kamerat har akkurat kjøpt seg et IXUS 750 og vi ble vel begge enige om at s600 kameraet tok bedre bilder.

Om det skulle være veldig dårlig skarphet og sånn på bilde så vær vennlig å si det sånn så jeg ikke sier til andre at jeg anbefaler dette.

Lenke til kommentar

Et kompakt kamera som jeg absolutt er imponert over er Canon Powershot S80. Og er man vant med speilrefleks så er vel også dette en av de få som kanskje klarer å tilfredsstille hans krav til et kamera. Størrelsen er bra, ekte vidvinkel og mange muligheter.

 

Ellers syntes jeg Konica Minoltas nye modeller virker spennende med optisk bildestabilisater, men de når ikke helt opp til Canons bildekvalitet.

Lenke til kommentar
Men en kamerat har akkurat kjøpt seg et IXUS 750 og vi ble vel begge enige om at s600 kameraet tok bedre bilder.

5256907[/snapback]

Da er dere uenige med alle tester jeg har lest :) Ixus-serien vinner en del tester blant annet på meget bra bildekvalitet, mens S-serien til Casio blir slaktet på samme punktet.

 

Kan være at Casio'en gir en for stor falsk oppskarping, noe som egentlig ødelegger bildet men for det utrente øye kan se bra ut på PC-skjermen. Mulig de legger på litt mer mettede farger, noe som bare gir bildet et falskt preg og som er negativt for de som bryr seg om ekte bildekvalitet. Prøv å skriv ut bilder i 20x30 på samme printer, og pass på at det er av samme motiv, i samme type lys, med riktig innstilling på begge kamera, så regner jeg med at du ser forskjell. Og begge bør være montert på stativ for sikkerhets skyld.

 

Husk at det er veldig mange faktorer som kan spille inn på bildekvalitet. Man skal vite hva man gjør for å kunne sette to kamera opp mot hverandre på bildekvalitet, og ikke minst har fotografen uendelig mye å si. Er kameraten din litt ustø på hånden, vil hans bilder bli mer uskarpe naturlig nok. Kameraet ditt har også bildestabilisator, noe som hjelper deg å holde kameraet i ro.

Lenke til kommentar

Det er som Afseth sier litt lenger opp at det er kun på maskin vi har sammenlignet de.

Og ingen av oss kan si at vi er så ille super flinke til avanserte bilder eller noe så de vi sammenlignet var alle tatt med auto funksjonene på kameraet(altså da er bildestabilasatoren slåt av på s600 kameraet)

Så om tester og sånn sier noe annet så stemmer nok det selv om vi ikke er enige i det.

Men Afseth; hvor har du egentlig funnet tester av Casio Exilim Card EX-S600?

Har prøvd å lett litt rundt,men det eneste jeg finner om det kameraet er presselanseringer og sånn.

Casio Exilim Card EX-S500 finner jeg derimot flere av.

 

P.S :jeg får ikke lagt ut det vedlegget jeg snakket om litt lenger opp.

Hva kan det være?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...