Gå til innhold

Ram feil? eller hovedkortet?


larserik

Anbefalte innlegg

Jeg har et MSI k8n sli hovekort (nvidia) og jeg har fire Crucial pc3200 ddr 512mb

unbuffered, non parity 2,5v RAM brikker.

 

Problemet mitt er at maskinen låser seg når jeg har alle fire brikkene i samtidig. Jeg har prøvd utallige kombinasjoner og kommet frem til at hvis jeg kun bruker to brikker samtidig så går det knirkefritt (uavhengig av hvilke brikker jeg bruker) problemet oppstår når jeg setter alle i samtidig. jeg har kjørt to-tre forskjellige ram tester (fra hirens boot cd) på hver enkelt brikke og ikke funnet noen feil. Er det hovedkortet mitt det er noe gale med ? Og er det noen som vet om noen test eller lignende som finner feil med hovedkortets RAM slotter? takk for evt svar:-)

Endret av larserik
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Det fins noen hovedkort som nekter tvert 4*512 brikker, kan være det...det behøver ikke være noe ødelagt...det er få som anbefaler 4*512 brikker pågrunn av problemer.

5254684[/snapback]

 

Det er godt mulig det er noe sånt ja, men det står jo strengt tatt i brukermanualen til hovedkortet at det skal gå bra.. ? mystisk!

Lenke til kommentar
Har du prøvd å sette FSB på hovedkort til 166? Da slipper du evt. at pc'n låser seg, og alle 4 brikkene kjører på pc2700/333 mhz.

5255629[/snapback]

 

Skal teste ut dette og se om det gir resultater! skal gi en lyd så fort det er gjort.. takk for tipset! - Har lyst på 2*1024 brikker ja, men får jeg solgt de fire 512 brikkene da? evt hvor mye vill ejeg fått for de tror du da?

Lenke til kommentar
Betalte du mye for de? :D

5257806[/snapback]

 

he he, skrev et svar der hvor kun sitatet var komt med..

 

Jeg betalteca 550 pr stk på datakjeden.

 

Maskinen fungerte som sagt helt fint med kun to av brikkene i samtidig (1gb) (uavhengig av hvilke) men den låser seg med alle i på en gang, men nå har jeg fått lånt meg to brikker på 512mb av merket twinmos. Og nå kan jeg plutselig ha 2gb montert? hvor er logikken?

 

Jeg merket meg at av de fire crucial brikkene jeg hadde, så var tre produsert i singapore, mens den siste var produsert i UK. Alle spesifikasjoner var oppgitt til å være det samme i følge pakninger og slikt, men den ene brikken fra UK skillte seg fysisk litt ut fra de andre. Det var ikke mye, men de var mulig å se forskjell. Er det dette som har skapt trøbbel? Det er jo litt rart egentlig, når brikkene har helt like spesifikasjoner og er av samme produsent.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...