Gå til innhold

Hva bør jeg velge? Canon 350D vs Konica Minolta 5D


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Først takk til alle som diskuterer og tar opp aktuelle problemstillinger. Som oftest hjelper det meg til å finne svaret på mine spørsmål.

 

Valget jeg nå står ovenfor er kjøp av et nytt digitalt speilrefleks kamera. Nå har jeg lest det jeg kommer over av tester og søk meg gjennom forumet x-antall ganger. Etter en nøye gjennomgang har jeg kommet frem til at valget står mellom Canon 350D og Konica Minolta 5D. Nikon D50 har jeg valgt bort og D70s blir for dyrt uten å gå dypere inn på det, men kom gjerne med motforestillinger hvis du har et ønsker om det. Har også lest bruker anmeldelser her på akam sin prisguide. Brukt hus har jeg ikke lyst på å kjøpe da jeg ønsker meg et nytt.

 

Først må jeg nevne at jeg langt fra er noen erfaren fotograf, men prøver å utvikle meg. Synes det er gøy å ta med kamera ut på skog tur sammen med hund og familie eller en fisketur. Tar meg også noen turer på billøp, men blir nok ikke så mye som fotografering da jeg er dommer og foto kun nok vil skje på noen treninger. Så jeg ønsker å kunne ta bilder med motivet både i fart og stillestående.

 

Noe av punktene som gjør at jeg ikke for bestemt meg :hmm: :

 

- 350D skal gi noe mere detaljrikt bilde enn 5D

- 5D har innbygd bilde stabilisator i huset

- 5D har en større skjerm, men dog med lav oppløsning.

- Canon har helt klart et større utvalgt av objektiver og utstyr, noe som også gir bedre utvalg på bruktmarkedene.

 

Det kan også nevnes at kit'ene som er tilgjengelig, virker det som om Konica Minolta gir mer for pengene. For omtrent samme prisen for et 350D kit for man et Konica kit med 18-70 og 75-300mm kit til sammen prisen. Det spørs bare hva kvaliteten på disse er? Disse objektivene er jo i det området jeg først og fremst ønsker.

 

En annen faktor jeg tenker på er Konica Minolta sin økonomi og hvis jeg har forstått rett er servicen flyttet utenlands. Har ikke veldig lyst på å kjøpe et kamera dere fabrikken og/eller importør går konkur. Hvor stor er sannsynligheten?

 

Er takknemlig for alle svar som kan hjelpe meg på valgets vei. Skal i allefall bli gøy den dagen nytt utstyr kommer i hus. Juleaften kommer nok nok tidlig i desember i år :w00t:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Her var det mye å ta tak i, men jeg skal begrense meg til noen få punkter. Selv er jeg en meget lykkelig D70-eier, men skulle jeg kjøpt i dag ville jeg helt veldig mot KM5D. Det fikk forøvrig meget hederlig omtale i siste nummer av Fotografi.

 

1) Utvalget av optikk er muligens større på Canon, men KM har utmerkede objektiver, som trolig tilfredsstiller de fleste behov. Trenger du virkelig ubegrenset tilgang på kostbare objektiver å lyste etter dersom KM har det du trenger?

 

2) KM er ikke store i Norge, men ute i verden ellers er det plass til dem. De har nettopp inngått en samarbeidsavtale med Sony, så KM går neppe konk med det første. Importøren vet jeg ikke noe om, men jeg ville ikke vektlagt dette punktet.

 

3) Bildestabilisatoren er et enormt pluss! Jeg hadde tidligere et Panasonic kompaktkamera med satbilisator,og jeg savner denne noe helt enormt i D70'en. Norge er et mørkt, mørkt land; i helgen var det vanskelig å få anstendige lukkertider utendørs med 50mm f/1.8. Stabilisatoren hjelper imidlertid ikke på motiver i bevegelse.

 

4) Personlig syns jeg ergonomien i 350d er helt forferdelig, men 5D har jeg aldri tatt i, så her har jeg ikke noe sammenligningsgrunnlag. Uansett et viktig punkt.

Endret av Anew
Lenke til kommentar

Hei!

 

Kan ikke uttale meg om 350, men har nettopp kjøpt meg 5D og er storfornøyd! Rimelig kit, bra utvalg i objektiver (canon har flere, men KM har de JEG trenger...), bildestabilisatoren er genial, skjermen er stor og klar, og det er ikke vanskelig å se om bildene er i fokus, selv med lav oppløsning! Ellers er hele kameraet veldig "tight" (for å bruke et "autofilt" uttrykk), og godt å holde i. Knappene og menyene er enkle og logiske!

 

Jeg anbefaler 5D på det varmeste!

Lenke til kommentar

Begynner å helle litt mer i mot KM 5D nå. Bildestabilisatoren er noe som jeg gjerne kunne tenke meg. Har det på kompaktkamerae jeg bruker i dag, helt klart en genial funksjon.

 

Har også lest et par nye utenlandske tester i dag som jeg har oversett. Følte at de var overbevisende.

 

Noen som har noen formening om kvaliteten på 75-300mm objektivet i denne pakken?

Lenke til kommentar

KM5D har mange gode funksjoner, blant annet bildestabilisatoren.

 

For å svare på dine engstelser ang. importør og service, så er det vel Konica Minolta i Sverige som har tatt over ansvaret i Norge etter at Fotoknudsen kjeden (eller eieren av denne kjeden) ikke ønsket å importere de lenger. Det er nok som en følge av at Fotoknudsen sliter ganske kraftig. De fleste servicesaker vil nok derfor antakeligvis sendes til Sverige i beste fall, men det er veldig mange norske importører som også sender servicesaker til utlandet, slik at ventetiden ikke bør være så annerledes.

 

Og ja, jeg har også hørt om økonomiske problemer, men der er det flere fotoprodusenter som sliter i dag, så jeg ville ikke sett meg blind på dette. De forsvinner nok uansett ikke før om mange mange år om det skulle gå riktig ille.

 

Ellers har KM5D noe mer støy enn f.eks D50 (i følge svenske "Foto"), men har andre fordeler som veier opp for dette. Et problem er det nok uansett ikke før man kommer opp i ISO 800.

Lenke til kommentar

Kontaktet en av de netthandel bedriftene i dag som selger ganske billige sett med KM 5D. Spørsmålet mitt var om de snart fikk det på lager. Jeg fikk følgende svar med opplysninger som jeg fant som veldig viktige ved en handel:

 

"En annen ting som er verdt å merke seg er at kameraet ikke har norsk garanti

fra Konica Minolta.

Distributøren vil som følge av dette ikke selge den med mindre det er

nødvendig.

Du kan, hvis du vil, kjøpe den, men da uten norsk garanti."

 

Dette er direkte sitat fra e-poste.

 

Tror jeg ønsker å gjennomføre handlen i en butikk hvor jeg kan "ta og føle" på kamera før jeg bestemmer. Bor jo bare 6 mil fra Oslo! Dette selv om jeg helt sikkert sparer noen hundringser så er den kontakten viktig føler jeg. Har også noen å møte ansikt til ansikt ved spørsmål og eventuelle feil i stede for e-post og pakker.

Lenke til kommentar

Du har uansett fem års reklamasjonsrett ved kjøp fra norsk butikk (også nettbutikker). Kan bli litt mer mikkmakk ettersom du er bundet til butikken der du kjøpte produktet, men så lenge de er seriøse og har en befestet posisjon i markedet burde ikke det være noen stor fare for at de går konkurs i løpet av fem år. Personlig er jeg skeptisk til slike ting, men nå er jeg kanskje ekstra forsiktig også da.

Lenke til kommentar

Du er ikke eneste som er forsiktig da Afseth, vi er nok mange! Tror ikke at jeg handler et "grå import" kamera. Mye bedre å forholde seg til en impotør.

 

Men nå "må" jeg kjøpe meg et kamera, siden jeg har solgt Panasonic FZ20'en min. For ta en tur inn til Oslo på mandag og titte litt.

 

Hvordan pleier muligheten å være for å prøve kamera i butikken, eventuelt med egne minnebrikker? Har lånt meg et par CF brikker og har SD brikker selv. Tanken er å bedømme bildene hjemme i fred og ro hjemme og finne ut hva jeg liker best. Er ikke helt sikker enda og vil gjerne kjenne litt på de forskjellige alternativene for å se hva som passer godt i hånda mi.

Lenke til kommentar

Jeg kan naturligvis ikke svare for andre butikker, men i butikken der jeg jobber, lar vi gjerne kunden sette inn sitt eget minnekort og ta en tur utenfor butikken for å ta litt bilder. Jeg ser det som en selvfølge.

 

Men pass på at kameraet ikke har noen rare funksjoner stilt inn, eller at kvaliteten er satt til et av de lavere hakkene. Unngå også RAW om du ikke har program for å åpne disse filene hjemme. Be gjerne kundebehandleren sjekke dette for deg. Tar du bilder med DSLR bør du også ta bilder med relativt likelydende objektiver da objektivene gjerne har mer å si for kvaliteten enn selve kamera. Lykke til på kamerajakt... kanskje vi ses på mandag :)

Lenke til kommentar

Jeg må bare komme med en tilbakemelding etter at jeg har vært ute og testa disse kameraene jeg har nevnt. Tok noen bilder i "auto-modus" for deretter å gå over til noen bilder med høy iso verdi (1600). Vel hjemme skrev jeg de bildene med iso 1600 ut i A4 for å se hvordan resultatet ble. Bildene er nå blitt gransket under skarpt lys i fred og ro i sofaen. Resultatet av dagens bytur og min konklusjon gjør at jeg ler litt av mine tidligere konklusjoner og egentlig er overrasket....

 

Først og fremst var det gøy å prøve speilrefleks. Reaksjon til kamera var enormt i forhold tiltidligere erfaringer!

 

Canon EOS350D: Dette kamera ble ganske raskt eleminert. Min hånd og dette kamera hadde aldri blitt perlevenner. Kamera ble for lite for min hånd. Bildekvaliteten var god, men jeg kan ikke gå for det kamera da jeg ikke følte meg komfortabel med det i hånda.

 

Konica-Minolta 5D: Kamera passet min hånd suverent og knapper satt der jeg følte det var rett for min del. Sånt sett var dette et suverent kamera. Men det var ikke fullt så positivt når det kom til bildene. Noe skjedde med mitt innlånte minnekort fra svigefar (TwinMOS...) som gjorde at de første bildene var ødelagt og satt bare igjen med 4 bilder på ISO1600. Disse bildene var skuffende etter min mening. Bløte kanter og mye støy i forhold til 350D. Bildekvaliteten gjorde da at jeg satt litt skuffet tilbake og måtte eliminere dette kamera også.

 

Hva endte jeg opp med da? For dere som har tatt dere tid og har "giddi" å lest hele tråden har nok fått med seg at Nikon i sin helhet ble eliminert ganske fort. Men jeg testet det alikevel av ren nysgjerighet siden jeg alikevel var i Oslo.

 

Nikon D50: Kamera passet godt i mine hender med et godt grep og en fin plassering av knapper. Skjermen med informasjon ved siden av utløseren på toppen var bra, bare synd den ikke har belysnings mulighet i mørket. Eneste av første inntrykket som ikke var på topp var utsendet, men i sort kan gjøre det bedre. Når bildene var skrevet ut kom den store overaskelsen: det var så lite støy ved ISO1600 og god detaljgengivels at jeg godt kan ha bildene på veggen i glass og ramme uten å skjemmes over det. Fargene likte jeg også veldig godt. Nå er det nå slik en gang at jeg ikke tar bilder med designet på kamera og så lenge det er godt å holde i er det absolutt viktigst.

 

Konklusjonen som dere sikkert nå har skjønt, hvis dere har tatt dere tid til å lese dette alt for lange innlegget, er at jeg går for Nikon D50. Det passer nok meg best etter hva jeg har gjort av undersøkelser i dag. Eneste to minusene er kit objektivet og utsendet. "Detta skal bli gøy!" :w00t:

Lenke til kommentar

Sånn kan det gå! :)

 

Der ser man hvor viktig det er å "ta og føle på" kameraene før man bestemmer seg for hvilket kamera man vil kjøpe. Her i dette tilfellet ble begge de to alternativene vraket av litt forskjellige årsaker... mens ett kamera som på forhånd hadde blitt vraket istedet nå ble valgt fordi det scorte bedre på viktige ting for deg! ;):thumbup:

Lenke til kommentar

Hm Hm

Tok et søk og sammenlignet pris på D50 og D70s med kit objektivet 18-70.

 

Ca to hundrekroner forsjkell. Vis dette er tilfelle ville jeg nok sett på D70s fremfor d50.

Par trekk som sier jeg ville valgt D70s fremfor D50., to komandohjul, knapp for å kontrollere dybdeskarphet, cf kort.

Viss en skal oppgradere så har de fleste større dslr kameraene cf fremfor cd som er på d50.

 

Ps forsto det sånn at tråstarter ikke hadde objektiver, så da er det vell et kit som gjelder :whistle:

Lenke til kommentar

Ja nå har det seg slik at å gå ca 3000 opp fra D50 m/ 18-55 til D70 m/18-70, er litt mye penger for meg nå (og det neste halvåret bare!) som student gjennom snart 2 1/2 år med hus,hjem samboer, gjeld og hund. Jeg må i første hånd være glad og fornøyd med at jeg har muligheten til å kjøpe meg speilrefleks i det hele tatt. Ca 600 kr ekstra betaler man for linsa i forhold kun huset, og det kan jeg klare å "tape". Men jeg ser poenget ditt!

 

Tror jeg blir fornøyd med valget. At det bruker SD kort behøver ikke å være negativt. Spesielt ikke siden jeg har et kompakt kamera, Canon Ixus 40, som bruker SD. Dessuten passer vel kortet i veldig mange andre kompakt kamera i tilfelle jeg skulle bytte ut det jeg har i dag. Fint med ekstra kort hvis man skal på ferie og vil reise lett feks. Tror ikke det blir problemer å få brukt for dem senere uansett om eventuelt neste speilrefleks ikke bruker SD.

 

Og sist men ikke minst: jeg ønsker meg en fredelig jul uten alt for mye mas fra samboeren om at jeg har brukt alt for mye penger..... Hun synes denne summen er nok. Med minnekort og en bag eller veske blir det nok på denne siden av året.

 

Gleder meg uansett vilt, selv om 18-55 linsa ikke er det beste :love:

Lenke til kommentar

Ja det økonomiske forklarer jo mye her,og husfreden :D . Du kommer helt sikkert til å bli fornøyd med D50 åkke som. Er nok sikker på at du kommer til å få noen fine bilder med det kitobjetivet som du har valgt også. Kommer tid så kommer råd helt klart. Du kommer nok til å kjøpe deg fastoptikk en dag skal du se, og da finner du plutselig ut at det skal mye til å slå det, samme åssen zoom optikk en har.

 

Selv har jeg hatt 2 stk D70 dette året og et stk. 20D fra Canon.t Nikon falt bedre i hendene mine også, i dag har jeg et D1X for å vente på D200 eller et D2X.

Det jeg fant ut var at Nikon har et ganske så stort utvalg av optikk som passer på de fleste Dslr deres og til en gunstigere pris en Canon.

 

Lykke til i hvertfall.

Ps. så de solgte D50 med dette objektivet du ikke likte så godt, pluss bag og stativ gunstig rundt omkring nå i disse Juletider :innocent:

Lenke til kommentar
Ps. så de solgte D50 med dette objektivet du ikke likte så godt, pluss bag og stativ gunstig rundt omkring nå i disse Juletider :innocent:

5257500[/snapback]

Det stemmer, det inkluderer 1 gb minnekort fra Kingston, ett lite Nikon-stativ og en kamerabag. Ganske god valuta for de 500 kr du må betale ekstra, spør du meg! ;)

 

Du finner pakketilbudet på ddmr.no!

Endret av kkristi
Lenke til kommentar
Ja det økonomiske forklarer jo mye her,og husfreden :D . Du kommer helt sikkert til å bli fornøyd med D50 åkke som. Er nok sikker på at du kommer til å  få noen fine bilder med det kitobjetivet som du har valgt også. Kommer tid så kommer råd helt klart. Du kommer nok til å kjøpe deg fastoptikk en dag skal du se, og da finner du plutselig ut at det skal mye til å slå det, samme åssen zoom optikk en har.

 

Selv har jeg hatt 2 stk D70 dette året og et stk. 20D fra Canon.t  Nikon falt bedre i hendene mine også, i dag har jeg et D1X for å vente på D200 eller et D2X.

Det jeg fant ut var at Nikon har et ganske så stort utvalg av optikk som passer på de fleste Dslr deres og til en gunstigere pris en Canon.

 

Lykke til i hvertfall.

Ps. så de solgte D50 med dette objektivet du ikke likte så godt, pluss bag og stativ gunstig rundt omkring nå i disse Juletider :innocent:

5257500[/snapback]

 

Jeg "glemte å fjerne" kit-linsa da jeg kjøpte D50, og tok med en 50mm/1.8. Da er jeg fortsatt nesten 1000 kr under det jeg må gi for en D70 m/kit, og jeg tror faktisk jeg i svært mange situasjoner kan ta bedre bilder. Kitlinsa til D50 oppfører seg langt bedre enn sitt rykte så lenge vi er høflige og ikke utsetter den for pinlige situasjoner ;) Det verste med den linsa i mine øyne, er at den i blant blir brukt til å vurdere D50 som kamera.

Lenke til kommentar

Ja jeg tror vel også at det kit oblektivet er helt kurant å begynne med. Den har nok blitt satt i skyggen av kit objektivet til D70 18-70.

Personlig er jeg ikke så hoppande fornøyd med 18-70 gei nok, liker best fast optikk. Men det blir jo kostbart når en skal fylle ut et zoom objetiv,med fast optikk :ohmy:

Endret av Bawaria
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...