Gå til innhold

VG tester Xbox 360: Revolusjon på pause


Torrevieja

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
"PS!" delen på slutten av artikkelen på vg.no er IKKE den samme som er i avisen VG i dag...merkelig

5221922[/snapback]

 

Går ikke an å forandre en avis når den er utgitt vettu :D

5221965[/snapback]

 

å forandre til "Det vil høyst sannsynlig krype oppover mot femmeren og sekseren etter hvert som de virkelig gode spillene kommer" var nok et oppgulp som kom 2 timer etter trykk og rakk akkurat 06.01 publiseringen på vg.no :nei:

Lenke til kommentar
"PS!" delen på slutten av artikkelen på vg.no er IKKE den samme som er i avisen VG i dag...merkelig

5221922[/snapback]

 

Går ikke an å forandre en avis når den er utgitt vettu :D

5221965[/snapback]

 

å forandre til "Det vil høyst sannsynlig krype oppover mot femmeren og sekseren etter hvert som de virkelig gode spillene kommer" var nok et oppgulp som kom 2 timer etter trykk og rakk akkurat 06.01 publiseringen på vg.no :nei:

5222006[/snapback]

 

Nei hallo.. Jeg vet ikke jeg. Regnet bare med at han hadde tenkt seg litt om etter hvert, men da var det for sent til å få det med i avisen.

Lenke til kommentar

Vent til flere andre troverdige kilder har kommet med sin mening om spillet før dere stiller spørsmålstegn ved kompetansen til Rune. Det er mitt hete tips. La oss si at han neppe er alene om å synes at PDZ er et middelmådig spill, og han er iallfall helt sikkert ikke alene om å mene at x360-lanseringen er en smule forhastet.

 

For all del, dere må gjerne like alt sammen om dere vil det. Men trenger dere å sitte her og være enige med hverandre for å forsvare deres egen entusiasme rundt konsollen? Må alle være enige med dere for ikke å være komplette fåreskaller?

Lenke til kommentar

En spillmaskin blir vurdert utifra spillene....uteblir gode spill....er maskinen ubrukelig som spillmaskin...

Så kommer alle de andre mulighetene til xbox på toppen av det igjen..

Å vurdere xbox basert på spillene er derfor ikke dumt, men absolutt helt korrekt.

For øvrig har PDZ fått mye kritikk fra mange hold..blant annet for dårlig historie.

Vær obs på at de som reviewer spillet har ubeskrivelig høye tanker om hvordan en oppfølger til perfect dark skal være da...

Lenke til kommentar
er skjelden jeg blir imponert over spillanmeldelser i div aviser. rune har hatt noen få gode anmeldelser, men stort sett så føler jeg at de aldri klarer å gå i dybden av spillet. er det så galt om de skriver en stor artikkel ? virker som om de konsekvent prøver å prakke en anmeldelse som burde vært på 2-3 sider til en halvsides oppsummering.

5220440[/snapback]

 

VG er ingen spillpublikasjon, det er en tabloidavis. Det er ikke meningen at omtalene skal være lange og dybtgående. Å sammenligne VG med Gamespot, som noen lenger tilbake i emnet her gjorde, er ikke særlig rettferdig. Jeg er sikker på at Rune kunne skrevet en større og mer omfattende omtale av spillet hvis han hadde blitt viet plass til det.

 

Ellers ser jeg virkelig ikke det gale i å ta spillene med i vurderingen av konsollen. Som mange andre har nevnt er det Runes oppgave å fortelle folk om konsollen er verdt et innkjøp eller ikke. Man kan ikke gjøre en slik vurdering uten å ta hensyn til spillene som er tilgjengelige. Og bare før noen nevner det igjen: å anmelde en DVD-spiller ut ifra hvilke filmer man kan se på den, blir ikke det samme. Man kan se nøyaktig de samme filmene på alle DVD-spillere (hvis vi ser bort ifra region). Dette er ikke tilfellet med spillkonsoller.

Lenke til kommentar
Å dømme en konsoll ned pga. dårlige launchspill er temmelig tilbakestående - man burde heller forsøke å se potensiale som ligger i den. Nå bruker vel alt av launchspill en av de tre kjernene, så det er visstnok bedre grafikk i vente.

 

Kan jo være at det er litt fanboy i Rune, og at den ikke heller i Microsofts retning. Isåfall er anmeldelsen ennå mer tilbakestående.

5220408[/snapback]

 

Hvem har dømt konsollen NED?

 

Og selvfølgelig er det helt greit å se på manglende launchspill som en svakhet som trekker ned. Alle anmeldelser av spill, musikk og filmer er jo gjort i forhold til hva man faktisk får i hendene. Om et spill er full i bugs, gir man likevel en god karakter fordi det en gang i framtiden sikkert er fikset? Skal man gi det en høy karakter fordi det har potensiale og at det KAN bli bra?

 

"...så det er visstnok bedre grafikk i vente."

 

Skal man ta hensyn til dette i en anmeldelse? Skal spill få bedre karakter dersom det går rykter om at "det er visstnok tilleggspakker i vente."

 

Og slutt med det "fanboy" vrøvlet. Tror nok han er mer objektiv enn som så.

 

Terningkast 4 er vel helt ok? Jeg har INGEN planer om å kjøpe xbox 360 nå, rett og slett fordi det ikke er noen spill på den som frister. Ser ikke poenget med å løpe og kjøpe for min del. Takk VG-anmelderen som forteller meg at jeg gjør det rette....

 

jeg leste nå terningkast fire jeg da?

 

og bedømme konsollen utifra de få spillene som er nå er jo latterlig.. men han sier det jo selv, at den vil sannsynligvis krype opp mot fem og seks når de virkelige gode spillene kommer.. snakker om å helgardere seg. :nei: virkelig en feig test.

 

redigert: du snakket om spillet ja, nå er jeg med. :wee: men uansett, er ganske sikker på at han skal få spise i seg den firern der etterhvert.

5220471[/snapback]

 

En feig test?!? "spise i seg firern..." ? Hva er dette? Er terningkast 4 lik slakt, latterliggjøring og tommelen ned i dine øyne?

 

Har du tenkt over at VG leses av tusenvis av mennesker som ikke er så fanatisk religiøse xbox 360 tilhengere som dere er? HVORFOR gi 6 i terningkast, lovprise saken opp i skyene, og få mange folk til å sitte småskuffet igjen med en håndfull middelmådige spill, når man kan vente 6 måneder, få den for billigere penge, og mange flere gode spill?

 

Hvorfor gi terningkast i forhold til hva som sannsynligvis kommer en gang i framtiden? Hvorfor ikke gi terningkast i forhold til hva man faktisk får?

 

Så han bør sette en karakter basert på fremtidsprediksjoner? Selv om alle vet at potensialet sannsynligvis er mye høyere kan han ikke sette noe karakter uten håndfaste bevis. Blir jo latterlig sette karakteren utifra spesifikasjonene på maskinen.

 

Han anmeldte opplevelsen han fikk av xbox360 ved lansering, er det så galt, og da må han bruke dagens spill som utgangspunkt. Er det så galt?

5220597[/snapback]

 

 

JA det er GALT! Dette fordi karakteren 4 kommer til å henge over Xbox 360 i all fremtid. Det er den som vil bli husket. MAn trenger ikke være en rakettforsker for å skjønne det. Skulle man først bedrevet slik karaktersetting på¨konsoller burde det bli gjort ny vurdering et år senere. Karakteren 4 kommer til å stå i all fremtid uansett hvilke spill 360 skulle få. Det er i seg selv feil. Derfor mener jeg en vurdering av en spillkonsoll bør gå på kvaliteten på produkte. Man anmelder ikke en TV eller DVDspiller ut i fra hvilke filmer man kan se på den? Man anmelder den for det den er laget til. Hva den kan yte, bildekvalitet og hvor slitesterk osv.. produktet er.

5220728[/snapback]

 

Kommer karakteren til å henge over xbox 360 i all framtid? Altså..?!? Tror du legger litt VEL mye vekt på et terningkast her, og tar det litt FOR personlig. Han gir karakter for hvordan den oppleves i dag.

 

Dersom du mener han skal gi bedre karakter for hvordan konsollen er om 1 år, så blir det jo like håpløst som å trekke fra 2 i terningkast på et spill, fordi grafikken om et år ikke vil være spesielt bra.

 

Prøv å leve med at den fikk 4 i terningkast. Det er ikke Jesus som har kommet tilbake til jorden, det er bare en spillkonsoll som er lansert.

 

Jeg har lest mange artikler fra Rune. Han har mye bra. Eller HADDE. Herregud. PDZ=3?? Makan til vrøvl. Dinside ga det 5 og det samme gjorde ITavisen. Jeg er enig med DinSide, jeg!!

5221495[/snapback]

 

Du som har spilt så mye PDZ på xbox 360... Hva terningkast gir DU det? Gi oss en liten minireview her og nå.

Lenke til kommentar

Og så var damagecon(troll) igang....

Kanskje det heller hadde vært best å droppe reviews i et år og vente til det var 200 spill til xboxen og det var nødt til å finnes en del gode å rettferdiggjøre et maskinkjøp?

Vg er ikke en "spillentusiast-avis", men en mainstream avis som dekker massene. Ergo....ønsker å være interessant for folk flest, ikke xboxfanatikeren alene.

Foran hver konsoll-launch kan du vel teknisk sett gi hver konsoll en 4 pga manglende topptitler....Skjer det samme hver gang omtrent.

Lenke til kommentar
Jeg leser litt Gamespot jeg....

 

Det som var morsomt er at i videoreviewed av PDZ så sier anmelderen helt MOTSATT av rune, nemli at man ikke må vær noe nostaligisk psyko fan av PD-serien for å ha glede av spillet... Og det ser jo jævli lekkert ut da...Nå datt jeg tilbake på PDZ igjen...  :D

 

edit: trykkleif å skriveleif og helvete...

5221214[/snapback]

Min anbefaling er at du hører litt mer på Greg Kasavin (gamespot) enn Rune Fjeld Olsen (VG).

 

Syns mesteparten av anmeldelsen til Rune (som alltid), går vekk i prating om Rare og tidligere konsoller, og andre innvirkende faktorer som "kanskje" kunne ha oppstått under spillets utvikling, det er veldig få linjer hvor han konkret tar for seg ting i spillet, han børster raskt over, men anmeldelsen hans gir meg rett og slett ingenting, det er synd at en må forvente så lite fra norske anmeldere.

 

Les gamespot sin anmeldelse så finner du flere sider som handler rett og slett ikke noe annet enn om spillet, noen paragrafer i begynnelsen er tilegnet litt forhistorie og lar leseren bli litt kjent med hva det går sånn cirka ut på hvis en ikke visste det fra før, men så bærer det ivei. I VG sin anmeldelse er det virkelig hakka opp og spredd utover, han prater en smule om spillet og så litt løst rundt ting og tang som egentlig ikke er vesentlige.

 

Sitter liksom ikke igjen med å ha en følelse av hva jeg går til etter å ha lest anmeldelsen til VG. Mens gamespot derimot så føler jeg nesten at jeg kjenner spillet når jeg er ferdig å lese og se anmeldelsen.

 

PDZ blir det garantert på meg.

5221367[/snapback]

 

 

Enig Gamespot er tingen og de gav PDZ en 9 som er konge. Og jeg har lite sympati for det Rune skriver i VG, da hans anmeldelser gir meg så og si nada ang hva jeg har å forvente av et spill.

Lenke til kommentar
Enig Gamespot er tingen og de gav PDZ en 9 som er konge. Og jeg har lite sympati for det Rune skriver i VG, da hans anmeldelser gir meg så og si nada ang hva jeg har å forvente av et spill.

5224349[/snapback]

 

Men... Har du spilt spillet på xbox 360 da? Og hvis det er verdt en 9'er, så har vi altså ikke stort mer å forvente i framtiden? Dette er kremen av spill som kommer på xbox 360, og setter standarden for alle andre spill? Har vi allerede sett det beste?

Lenke til kommentar
En spillmaskin blir vurdert utifra spillene....uteblir gode spill....er maskinen ubrukelig som spillmaskin...

Så kommer alle de andre mulighetene til xbox på toppen av det igjen..

Å vurdere xbox basert på spillene er derfor ikke dumt, men absolutt helt korrekt.

For øvrig har PDZ fått mye kritikk fra mange hold..blant annet for dårlig historie.

Vær obs på at de som reviewer spillet har ubeskrivelig høye tanker om hvordan en oppfølger til perfect dark skal være da...

5223343[/snapback]

 

Endelig en til som har skjønt det :)

Lenke til kommentar
Så han bør sette en karakter basert på fremtidsprediksjoner? Selv om alle vet at potensialet sannsynligvis er mye høyere kan han ikke sette noe karakter uten håndfaste bevis. Blir jo latterlig sette karakteren utifra spesifikasjonene på maskinen.

 

Han anmeldte opplevelsen han fikk av xbox360 ved lansering, er det så galt, og da må han bruke dagens spill som utgangspunkt. Er det så galt?

5220597[/snapback]

 

 

JA det er GALT! Dette fordi karakteren 4 kommer til å henge over Xbox 360 i all fremtid. Det er den som vil bli husket. MAn trenger ikke være en rakettforsker for å skjønne det. Skulle man først bedrevet slik karaktersetting på¨konsoller burde det bli gjort ny vurdering et år senere. Karakteren 4 kommer til å stå i all fremtid uansett hvilke spill 360 skulle få. Det er i seg selv feil. Derfor mener jeg en vurdering av en spillkonsoll bør gå på kvaliteten på produkte. Man anmelder ikke en TV eller DVDspiller ut i fra hvilke filmer man kan se på den? Man anmelder den for det den er laget til. Hva den kan yte, bildekvalitet og hvor slitesterk osv.. produktet er.

5220728[/snapback]

 

Kommer karakteren til å henge over xbox 360 i all framtid? Altså..?!? Tror du legger litt VEL mye vekt på et terningkast her, og tar det litt FOR personlig. Han gir karakter for hvordan den oppleves i dag.

 

Dersom du mener han skal gi bedre karakter for hvordan konsollen er om 1 år, så blir det jo like håpløst som å trekke fra 2 i terningkast på et spill, fordi grafikken om et år ikke vil være spesielt bra.

 

Prøv å leve med at den fikk 4 i terningkast. Det er ikke Jesus som har kommet tilbake til jorden, det er bare en spillkonsoll som er lansert.

5223927[/snapback]

 

At dette bare er hans syn på konsollen blir ikke akkurat lagt vekt på i anmeldelsen. Altså leser mange..ekstremt mange bare terningkastene. Det er ren fakta. I tillegg fungerer ikke menneskehjernen slik at man husker detaljer. Altså er det vi kommer til å huske, at Xbox 360 fikk terningkast 4 av VG. Om så målet til rune er å være til hjelp til flertallet av norges befolkning er det ulogisk å gi en karakter på konsoll basert på spill faktisk før konsollen er utgitt. Dette fordi 360 kommer til å selge mer konsoller fra konsollen er 6 månder gammel enn den selger de første måndene. Så ønsker han å hjelpe majoriteten i Norge hadde han gjort best i å vente med en anmeldelse av konsollen til den var i allefall 6 månder. Ja, om han på død og liv skal anmelde konsoll basert på Launchspill.

 

For å ta et eksempel: Skulle jeg anmeldt den mye omtalte Blue Ray ville ikke jeg lagt vekt på om filmene jeg såg på den var bra eller ikke. I allefall ikke med en gang produktet kom ut. Da hadde jeg gjort oppmerksom i anmeldelsen på denne problematikken og fortalt at dette var en anmeldelse av selve Blue Ray. Ville vært meningsløst å gitt blue ray terningkast 4 fordi det bare var 15 filmer som var utgitt og ingen som jeg ville gi over terningkast 5. Det er kvaliteten som teller. Man skal IKKE lage en karakter basert på bare noen håndefulle spill når man vet dette vil forandre seg. Man skal ikke leke Gud å spå konsollens fremtid. Noe han faktisk gjør siden VG aldri vil anmelde 360 igjen og terningkast 4 er den som vil bestå. Uansett hvor urettferdig det måtte være. Hvor tåpelig er ikke det?

 

Om så dette skal føre logikk så bør vel PS3 bli sammenlignet med 360 når den kommer ut? Da vil jo 360 ha mange flere spill og sansynligheten er stor for at de vil ha mange flere gode spill. Skal man da gi PS3 terningkast 3 fordi det må vise til at 360 vil gi flere gode spilloplevelser? Jeg mener dette selvsagt er urettferdig mot PS3, men skal terningkastene føre noe logikk for folk flest er dette måten det bør gjøres på. Dog mener jeg at kosollene skal anmeldes for seg selv. Mulighetene de har og kvalitet. Så er det opp til oss forbrukere å se oss rundt etter hvilke spill vi vil ha. Er dette PS3 eller 360? Skulle anmeldesen være basert på hvolr gode spill konsollen har må man kost og godt vente med anmeldelsen. Det er trossalt mange flere som kommer til å kjøpe konsollen ETTER Launch når det er mange flere spill å velge i. Så denne anmeldelsen virker mot sin hensikt.

 

Det er altså smør på flesk å anmelde spill OG konsollen i ett i en lansering. Dette fordi vi selv må lese om spillene og se om det er noen vi ønsker å spille. Ønske vi å spille noen av Launchspillene kan vi kjøpe konsollen. Dette kan man gjøre etter å faktisk ha lest en glemmrende anmeldelse av konsollen som forklarer hva slags udyr 360 faktisk er. Så kan man investere penger i denne konsollen fordi den da annsynligvis vil ha mange flotte spill i vente.

Lenke til kommentar
Enig Gamespot er tingen og de gav PDZ en 9 som er konge. Og jeg har lite sympati for det Rune skriver i VG, da hans anmeldelser gir meg så og si nada ang hva jeg har å forvente av et spill.

5224349[/snapback]

 

Da har ikke du lest den skikkelig. Dette er hva jeg fikk ut av anmeldelsen hans:

 

 

Det positive:

  • Våpenene er bra
  • Multiplayer-delen er bra
  • Enkelte singleplayer maps er bra

Det negative:

  • Spillet lider av gammeldags gameplay. Det har nærmest oversett all utviklingen som har skjedd innen sjangeren de fem siste årene.
  • Leveldesign er til tider grusomt.
  • Historien er ikke noe å skryte av
  • Overdreven bruk av Light Bloom

Lenke til kommentar
En spillmaskin blir vurdert utifra spillene....uteblir gode spill....er maskinen ubrukelig som spillmaskin...

Så kommer alle de andre mulighetene til xbox på toppen av det igjen..

Å vurdere xbox basert på spillene er derfor ikke dumt, men absolutt helt korrekt.

For øvrig har PDZ fått mye kritikk fra mange hold..blant annet for dårlig historie.

Vær obs på at de som reviewer spillet har ubeskrivelig høye tanker om hvordan en oppfølger til perfect dark skal være da...

5223343[/snapback]

 

Endelig en til som har skjønt det :)

5224382[/snapback]

 

 

HVORDAN I HELVETE kan RUNE vite at gode spill uteblir? Er han Gud? For det første tviler jeg på at Gud er skallet! For det andre trenger han sikkert ikke briller og har skjegg.

 

Som nevnt i innlegget over så er det flere som kjøper Xbox 360 etter Launch. Så hvorfor vurdere en spillkonsoll i all fremtid for konsollens første 15 spill? Uansett hva det er dere sier så vil terningastet så for all fremtid. Hvorfor ha en konsoll som har en karater basert bare på de første spillene? Konsollen skal vare i 4-5 år og denne anmeldelsen er veilednede for den kommende måneden. Om hvor artig du kan ha det med konsollen den første måneden. Helt enig i det. Dog vil karakteren stå de neste 4-5 årene. Det er regelrett ulogisk. JEG VIL IKKE HA EN ANMELDELSE OM HVOR ARTIG JEG KAN HA DET PÅ KONSOLLEN MIN BARE DEN FØRSTE MÅNEDEN. HVA MED RESTEN AV KONSOLLENS LEVETID? Rune kan umulig ha tenkt mye før han har released denne anmeldelsen.

Endret av AltTrombone
Lenke til kommentar

Syns enkelte av dere tar omtalen for seriøst, han mente den holdt til en 4 og la han mene det. Skulle virkelig tatt deg ut om slike barnslige folk som dere skulle holdt på slik om det kom en film/cd som fikk en karakter som dere var misfornøyd med. Kan jo legge til at kun de færreste her har faktisk prøvd xbox360.

Lenke til kommentar
En spillmaskin blir vurdert utifra spillene....uteblir gode spill....er maskinen ubrukelig som spillmaskin...

Så kommer alle de andre mulighetene til xbox på toppen av det igjen..

Å vurdere xbox basert på spillene er derfor ikke dumt, men absolutt helt korrekt.

For øvrig har PDZ fått mye kritikk fra mange hold..blant annet for dårlig historie.

Vær obs på at de som reviewer spillet har ubeskrivelig høye tanker om hvordan en oppfølger til perfect dark skal være da...

5223343[/snapback]

 

Endelig en til som har skjønt det :)

5224382[/snapback]

 

 

HVORDAN I HELVETE kan RUNE vite at gode spill uteblir? Er han Gud? For det første tviler jeg på at Gud er skallet! For det andre trenger han sikkert ikke briller og har skjegg.

 

Som nevnt i innlegget over så er det flere som kjøper Xbox 360 etter Launch. Så hvorfor vurdere en spillkonsoll i all fremtid for konsollens første 15 spill? Uansett hva det er dere sier så vil terningastet så for all fremtid. Hvorfor ha en konsoll som har en karater basert bare på de første spillene? Konsollen skal vare i 4-5 år og denne anmeldelsen er veilednede for den kommende måneden. Om hvor artig du kan ha det med konsollen den første måneden. Helt enig i det. Dog vil karakteren stå de neste 4-5 årene. Det er regelrett ulogisk. JEG VIL IKKE HA EN ANMELDELSE OM HVOR ARTIG JEG KAN HA DET PÅ KONSOLLEN MIN BARE EN FØRSTE MÅNEDEN. HVA MED RETEN AV KONSOLLENS LEVETID? Rune kan umulig ha tenkt mye før han har released denne anmeldelsen.

5224484[/snapback]

 

Men han må da anmelde konsollen utifra spillene som er ute nå? Hvor interessant er en anmeldelse som baserer seg på hva han tror kommer senere??

 

Og hvis du ikke er kjent med oppbyggingen av et nyhetsnettsted, så vil denne artikkelen forflytte seg nedover på siden etterhvert som nye nyheter kommer, og denne karakteren blir glemt fortere enn Pia Haraldsen. Når de virkelig gode spillene kommer i mars, tror du folk lar være å kjøpe konsollen pga. et terningkast som ble gitt ved release? Han har ikke vurdert konsollen i all fremtid, han har vurdert konsollen etter det han hadde å jobbe med da han testet den.

 

Du sier at han ikke kan vite at gode spill uteblir, dette er riktig, på samme måte som han ikke kan vite at gode spill kommer. Derfor må han anmelde ut ifra den gleden man kan ha av konsollen på tidspunktet den blir anmeldt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...