Gå til innhold

Program som "oversetter" gitar tabs til akkorder?


eivindhg

Anbefalte innlegg

Heisann,

 

har begynt å spille i band nå, og må lære meg maaange nye sanger. Jeg spiller keyboard.

Problemet er at de andre i bandet spiller gitar og de bruker helt andre noter/tabs enn meg. De bruker denne typen tabs:

 

e:---------------|

B:---------------|

G:---------------|

D:---------------|

A:---------------|

E:-1-2-3-2-1-0-1-|

 

Mens jeg bruker vanlige akkorder, som f.eks: C, D, E etc.

 

Det jeg lurte på var om det fantes noe program som kunne "oversette" gitar tabs til vanlige akkorder, burde jo egentlig være det, men jeg har ikke funnet noe.

Er ingen stor musiker akkurat, så hadde vært fint å finne en lettvint måte å fikse dette på. Vet noen om et program eller annen løsning så hadde det vært supert!

 

Takker for alle svar :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Den typen tabulatur er den vanligste for gitarer. Jeg har ikke akkurat noe program som oversetter, men EasyChord (for 6-strengers gitarer) bruker jeg, og det fungerer veldig greit. Det er gratis, og enkelt å bruke. Enten kan du slå opp på en akkord (for eksempel Asus4), eller du kan taste inn grepet og finne akkorden(e) som passer. Klikk på 'Tools' så finner du søkefunksjonen. Dette kan også være til hjelp for gitarspillere. :)

Lenke til kommentar
Den typen tabulatur er den vanligste for gitarer. Jeg har ikke akkurat noe program som oversetter, men EasyChord (for 6-strengers gitarer) bruker jeg, og det fungerer veldig greit. Det er gratis, og enkelt å bruke. Enten kan du slå opp på en akkord (for eksempel Asus4), eller du kan taste inn grepet og finne akkorden(e) som passer. Klikk på 'Tools' så finner du søkefunksjonen. Dette kan også være til hjelp for gitarspillere.

 

Takk for raskt svar! Får prøve ut dette. Bare kom med flere forslag =)

 

Har et lite spørsmål til:

 

Noen som har/vet hvor jeg kan få tak i akkordene (bassakkordene) til Kiss - Black Diamond & Kiss - Detroit Rock City. (Jeg mener vanlige akkorder som C#, D etc.)

Lenke til kommentar

Det er som du sier generelt dårlig med akkorder for oss keyboardister/pianister der ute. Dersom du går inn på denne siden finner du likevel et knippe med slike låter med akkorder du søker (C, D, etc), og ikke bare gitartabs.

 

Min erfaring med slike låter med akkorder som du finner på nett er imidlertid noe varierende. Har lastet ned flere låter med helt håpløse akkorder (i alle fall i mine ører). Du bør med andre ord ta disse med en klype salt.

 

For min egen del synes jeg den beste måten å finne akkorder til låter er å få tak i selve låten, og lytte på den, gjerne mens du klimprer litt på pianoet og finner frem til akkorder og bassgang i sangene selv. Da får man etter min erfaring en som regel mer presis gjengivelse av låten, og dessuten er det jo god trening for gehøret.

 

Det tar kanskje noe lenger tid, men det er verdt det. :)

Endret av levolac
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...