Gå til innhold

Monopod, hvem bør jeg velge?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg har selv tenkt på og kjøpe meg denne kombinasjonen med Manfrotto monopod og hode fra ddmr.no:

 

Manfrotto 682B Self Standing Pro Monopod

 

Manfrotto 234RC Hode for ettbenstativ med hurtigplate

 

Totalt for denne kombinasjonen er ca. 950 kroner, som jeg synes er en ok pris (men det er jo omtrent det dobbelte av hva Velbon'en koster da...).

 

Men Velbon monopoden er sikkert helt grei den også, har en Velbon tripod som jeg er godt fornøyd med.

Lenke til kommentar
[nysgjerrig]Hvordan har du glede av en monopod til portrettbruk? [/nysgjerrig]

 

 

BTW: HVILKET eller hva slags bør jeg velge, ikke hvem :lol:

5185837[/snapback]

Mannen er åpenbart på jakt etter en portrettfotograf med ett bein. Litt spesiell kravsspesifikasjon, men jeg dømmer ingen.

 

Monopoden ser forøvrig helt grei ut den, men tenk etter om 163,7 cm er høyt nok til at du kan bruke den komfortabelt stående.

Lenke til kommentar
Vurderer å gå for dette:

 

Men har et spm. Er det mulighet å sette kameraet på høykant slik at man kan

ta portrett bilder med en slik?

 

Noen andre billige/gode monopods dere vil anbefale?

Velbon RUP-43 monopod takler ikke særlig godt litt tyngre kameraer og/eller objektiver - til det er det fastmonterte(?) hodet for svakt (jfr katalog-spesifikasjonen).

 

Jeg kjøpte et Manfrotto Etbensstativ 680B med 234RCH tilt-hode med "Scandinavian Photo" logo. Portoen er ganske drøy (i mitt tilfelle 156 SEK + (evt) MVA), men jeg sparte alikevel ca. 200kr på å bestille det derfra enn fra billigste norske nettbutikk!

 

234RC tillater å legge kameraet over på siden (90 grader), men det blir jo litt ustabilt med vekten så ujevnt fordelt på en monopod skulle jeg tro - uten at jeg har prøvd dette hittil.

Lenke til kommentar
jeg har samme som ovenstående og er superglad for det - bruger det næsten altid sammen med 350d og sigma 50-500 (vejer 1,8 kg)

 

når jeg kigger på selvstanding modellen kan jeg hurtigt vurdere, at jeg ALDÌG ville lade mit kamera balancere på toppen - det vælter alt for let.

5188641[/snapback]

 

Hehe... og jeg håper inderlig at ingen som har denne monopod'en noensinne har vurdert å la monopoden stå på de beinene med kamera påmontert... :!:

 

Tanken med de ekstra beinene er at stativet kan stå for seg selv, mens du eventuelt skifter minnekort, batteri eller objektiv.

 

For min del er det høyden på 682 som er avgjørende, de ekstra beinene er ingen avgjørende faktor (men det er greit å ha de også... kanskje :cool: ).

Lenke til kommentar
Jeg kjøpte et Manfrotto Etbensstativ 680B med 234RCH tilt-hode med "Scandinavian Photo" logo.

5187180[/snapback]

 

jeg har samme som ovenstående og er superglad for det

5188641[/snapback]

 

Jeg er i markedet selv for en monopod, og har lurt litt på Manfrotto sine stativer.

 

Dere to som har 680, hvordan er høyden på dette stativet? Jeg ser at det er ikke lengere enn 154 cm fullt utslått. Hvor høye er dere? :p

Jeg er vel ca. 176cm selv, så jeg lurer på om det blir for lite? Nå bygger jo selve kameraet litt opp i høyden, men blir det nok?

 

man ha det 234RC hodet i tillegg til en Manfrotto monopod, eller kan kamera/objektiv festes rett på festeskruen på 68x serien? Jeg ser ikke noe behov for å kunne tilte eller ha en quickrelease plate nemlig.

 

Kigulu: har du ekstra hode, eller fester du rett på monopod'en? Du fester vel tripod collar'en på 50-500'en på stativet antar jeg? Fungerer det bra? (Har teleobjektiv selv med tripodcollar som en monopod vil bli brukt til)

 

Lurer kanskje på om jeg skal gå for Manfrotto 681B, ser at xd.no selger det for 498 blanke kroner. Håper da at jeg ikke trenger ett ekstra hode (jeg har allerede 2 hoder, det holder :tease: ). Det måler iallefall 161 cm fullt utslått, og jeg synes det høres mer passende ut for min høyde?

Lenke til kommentar

jeg tror det er 681 jeg har (kan ikke finde kvitering) , og det går fint at fæste stativ direkte på optikken - jeg har mest (kun) hovedet for hurtig kobling.

 

Mit stativ passer med, at jeg når jeg har hovedet på slår det 5-10 cm ind for at kunne kigge igennem kameraetdet (er 178 cm)

 

og jeg fæster direkte på optikken - jeg tror ikke kameraet kan holdet til man fæster der med 1,8kg hængende i foran - men det giver en god balance

 

 

vender tilbage når jeg har den nøjagtige stativ betegnelse, men mener 681 B passer

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...